magyarfutball.hu

Kispesti AC - VAC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 22. forduló
játékvezető : Weisz Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 3.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.03, 00:05
    A gólképtelenség iskolapéldáját mutatta be Kispest csapata.

    VAC-KAC 1:0 (0 : 0).

    Hungária-uti pálya. — Bíró: Weísz Ferenc.
    VAC: Fischer — Grosz II, Singer — Grünblatt, Klopfer, Weisz Haar,- Engl, Boros, Jocke, Lébi. — KAC: Biri -Saguly, Dudás — Raix, Gyurkovics, Buday — Fatter, Stallmach, Grosch, Nórik, Gulyás.

    Kapuválasztásnál
    Kispestnek jut a helyválasztás joga s érthetetlen módon az erősen tűző nappal szembeni oldalt választja. A nagy melegben álmos tempóban indul m meg a játék. Az első támadást Kispest vezeti Fatter révén, de visszaverik. A VAC ellentámadásba megy át, de a szélsők beadásait a belsők elrontják. Rövid középjáték után Fatter gyors lefutása következik: a KAC belső csatárai rontják el a kitűnő gólhelyzetet. Gresch kitörését viszont Grosz II faulttal akasztja meg. Raix váratlanul előretör s 20 méterről szép éles lövést küld a kapura, a labda alig a léc mellett süvít el.
    A 17. percben Haar utat talál a leszökésre, hosszu centerét Lébi kapja,aki leállítja, a labdát és élesen lövi, Biri kiejti a labdát, de ujból elfogja. Haar következő lefutása ismét veszélyesnek látszik, de Biri kifutással bravurosan ment. Látható VAC-fölénnyel folyik a játék. Lébi vezeti a következő akciót, akinek beadását a hátravonult Budai taccsra menti. A 20. percben esik az első korner a VAC javára, de Biri a kornert magasra felugorva elfogja. Utána Boros kiszökteti Jockét, aki egyedül áll Birivel nemben, ez merészeit kijut s ezzel a megzavart Jocke a kapu mellé 1ő. Lébi támadását Raix csak korner árán szereli, a kornert Biri ismét bravurosan elfogja. Ezután a KAC jut fölénybe, azonban csatárai láthatóan kerülik a kapura lövést. Erre Raix küld távolról szép lövést Fischer kapujára, aki csak kornerre tudja kitolni. Fatter energikus támadását a 16-os vonalon Singer csak faulttal tudja szerelni. A szabadrugást Raix élesen a kapu fölé lövi. Szép jelenet következik most. A felvonalon álló Grosz II kapásból óriási erővel talál el egy labdát, amely pontosan a KAC kapujára megy, de Biri a felső sarok felé tartó labdát nagy flegmával fogja. A félidő utolsó perceiben Kispest nagy energiával támad. Fatter, majd Gulyás gyors támadásai két kornert eredményeznek, amelyek eredménytelenek. A félidő utolsó pillanatában a félvonalon álló Sagulyt Boros erősen faultolja, ugyhogy Saguly csak segítséggel tud a pályáról lemenni.
    Helycsere után
    Kispest Saguly nélkül kezdi a játékot, Stallmach megy hátra hátvédnek. Már az első percben Gulyás ügyesen cselezve lefut, ivelt beadását Gresch kapásból a kapu fölé lövi. Gulyás következő beadása a 16-oson belül Grosz II kezére pattan, de a bíró a szándék nélküli hendszet nem ítéli meg.
    Az 5-ik percben Saguly beáll, mire Stallmach és Gresch helyet cserélnek. Fatter átadásából a következő percben Stallmach biztos gólhelyzetben 12 méterről későn lő, s így kornerre ment a VAC tömörült védelme.
    Ezután teljesen Kispest veszi át a játék irányítását. Az iram élénkül! Fatter akciójából Nórik késlekedik a lövéssel, mire a visszapattanó labdát Budai mellé lövi. Utána Stallmach szép felsősarkos lövését Fischer bravurosan védi.
    A KAC támadása állandósul. Grosz II erősen beletalpal Nórikba, akit kivisznek a pályáról s csak öt perc mulva tér vissza. Gulyás jut most már többször labdához, támadásai állandó veszélyt jelentenek. Grosz II kétszer is csak korner árán tudja szerelni. A kornereket Fischer biztosan védi. Majd Fatter, illetve Gulyás adják be a jobbnál-jobb centereket, a belső csatárok azonban lövés helyett állandóan passzolgatnak egymásnak, végül is a VAC tömörült védelme ment.
    Boros és Haar helyet cserélnek. Már-már döntetlennek látszik a meccs, amikor
    a 41. percben Lébi csaknem a félvonalra befut, átjátssza magát két védőjátékoson s laposan centerez, a befutó Haar nyugodtan lestoppolja a labdát s négy lépésről az ellenkező sarokba lövi.
    A hátralévő percekben, a KAC erősen küzd a kiegyenlítésért, de a VAC tömörült védelme minden törekvést megakadályoz.

    Sporthirlap, 1925. május 17.