magyarfutball.hu

VAC - Kispesti AC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 7. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.08, 19:36
    VAC-KAC 1-1 (0:1).

    — Lóversenytér pálya. — 2500 néző. — Bíró : Nagy László. —
    A VAC fejlettebb technikai tudását ellensulyozta a KAC lelkes játéka.

    VAC: Fischer — Grosz II, Singer — Grünblatt, Havas, Hermann — Haar, Löwy, Klopfer, Boros, Jocke. —
    KAC : Varga — Saguly, Dudás — Gyurkovits, Beck, Buday — Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedy, Gulyás.

    A KAC kezdi a játékot,
    de a VAC vezeti az első támadást, sőt az első 10 percben teljesen kezében tartja az irányítást. Majd a 11. percben a KAC is feljön a VAC kapujához s Singer kornert vét, amelyet kapu fölé fejelnek. A 13. percben Gulyás szökteti Ölvedyt, de szerelik, a labda ismét Gulyáshoz kerül, akinek lövése Grosz II lábát érintve jut tul a keretvonalon, de a bíró tévedésből kapurugást itél. A 18. percben Jocke lapos lövését Varga fogja, de kornerre fut a labdával. A kornert Joeke szépen lövi, Varga kiboxolja, de Boros a hozzá került labdát kapu fölé rugja. A 20. percben Klopfer kitolja a labdát Borosnak, aki előbb elveszti, majd ismét megszerzi, kapura lő, s a gólnak látszó labdát Varga csak szerencsével tudja kapufára tolni, ahonnan visszapattanva Dudás továbbítja a mezőnybe. A labda, azonban Jockehoz, majd tőle Haarhoz kerül, akinek kapu fölé került lövése tisztázza a meleg helyzetet. Egy perccel később Fürstner ügyesen szökteti Ölvedyt, akit Grosz II csak önfeláldozó benyulással tud az utolsó pillanatban leszerelni.
    A 22. percben esik a KAC gólja.
    A KAC belső triója 3—3 méterre állva egymástól, kapásból adogatják át a labdát s Ölvedy mintegy 18 méterről kapásból éles középmagas lövéssel ritka szép gólt szerez.
    A 28. percben Haar, egy perccel később az ellenkező oldalon Gulyás fut le. A 30. percben Ölvedy átadásával Fürstner megy ki, de a kapu mellé gurítja a labdát. A 34. percben Gulyás szépen lefut, de a kapu mellé lő. Majd ugyanő fut le, beadása Benéhez kerül, akinek lövését Fischer védi. A 36. percben Boros 20 méteres szabadrugása a KAC-védőjátékosokban akad meg, majd ujabb szabadrugását Varga védi, de kiejti a labdát és miközben ujra elkapja, Klopfer megrugja.
    A második félidőben
    a VAC a starttól kezdve erős iramot diktál s Jocke a Saguly lábáról hozzápattanó labdát már a 2. percben a kapu fölé lövi. A 6. percben Haar támadása kornert hoz. A 11. percben Boros éles lövése Buday kezén irányt változtat, a VAC tizenegyest reklamál, de a bíró továbbot jelez. A 13. percben veszélyes helyzet a KAC kapuja előtt, de Saguly ment. A 15. percben Gulyás támadás után a kapu mellé lő. Bene lövését Fischer védi. Boros—Haar szép összjátéka kornert hoz, amelyből Grünblatt a kapu fölé fejel. A 18. percben Boros 20 méteres szabadrugása a kapu mellé jut. A KAC ellentámadása Gresch offszeid állásán akad meg. A 22. percben KAC-korner. A VAC technikai és tudásbeli fölénye mind szembetűnőbb lesz, a KAC elszántan védekezik, de alig tud kijönni a saját térfeléből. A 24. percben Boros szabadrugása a védőjátékosokon irányt változtatva már-már kornernek látszik, amikor Varga az utolsó pillanatban lábbal taccsra rugja a labdát. Haar beadását Boros kapásból továbbítja, de a labda kapu fölé jut. Greseh lefutása kornert hoz a KAC-nak. A 32. percben esik a kiegyenlítő gól.
    Haar szépen lefut, erősen nyomják, de a kornervonal előtt mégis sikerül beadnia a labdát, amelyet Klopfer kapásból lő, Varga kiütéssel véd, a labda Jocke elé kerül, aki éles lövéssel a hálóba küldi (1:1).
    A KAC Haar offszeid állása miatt reklamál, de a bíró igen helyesen gólt ítél. Az utolsó tíz perc teljesen a VAC-é. Most már minden erővel küzd a győztes gólért, de a szemmel láthatóan fáradt KAC-védelem is önmagát mulja felül. A játékidő utolsó percében Dudás kornert vét, amelyet Jocke , a kapu mellé lő, mire a biró rövidesen a meccs végét jelzi.

    Sporthirlap, 1924. november 2.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 14:23
    KAC—VAC 1:1 (1:0)
    Lóverseny-tér. Bíró: Nagy László.
    KAC: Varga — Saguly, Dudás — Gyurkovich, Beck, Buday — Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedy, Gulyás.
    VAC: Fischer — Grosz, Singer — Grünblatt, Havas, Hermann — Haar, Löwy, Klopfer, Boros, Jocke.

    1:0 Ölvedy (21 p.)
    1:1 Jocke (79 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.11.02.