magyarfutball.hu

Törekvés SE - VAC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 2. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.20, 20:10 (szerk.: 2022.03.21, 12:31)
    Törekvés SE - VAC 1:0 (1:0)

    Halom-utcai pálya, 2000 néző
    Biró: Nagy László

    A VAC csapata, de különösen a csatársora, tul könnyűnek bizonyult ezen a meccsen, amelyen föltétlenül a nagyobb suly, a hatalmasabb fizikum győzött. Pedig a VAC végig bírta az erős iramot s jobbára a Törekvés térfelében tartotta a labdát. Ehhez elég jó volt a VAÍC csatársora, amely a mezőnyben még csak boldogult valahogy. De már a kapu előtt siral­masan ment a dolog. A Boros II— Köves—Breuer II. belső triászt min­den alkalommal, mint a pelyvát szórta széjjel a tagbaszakadt Törek­vés védelem és mindig fair módon, ami a Törekvés legnagyobb érdeme volt az egész küzdelemben. A jeles belső triásztól jóformán egyetlen egészséges lövés sem ment a kapura, noha a gyors szélsők rengeteg alkal­mat készítettek elő. Hiszen már a tö­meges kornerből is meg kellett volna élni a VAC belső csatároknak, ha valamivel több bátorsággal, energiá­val és sullyal rendelkeztek volna.

    A Törekvés csatársoráról sem mond­hatunk sok jót. Legjobb embere Szántó jobbszélsó volt, aki gyors, fürge, de gyöngén helyezkedik és hamar ki­fullad. Annál jobban dicsérhetjük a Törekvés védelmét, amely sziklaszilárdan állta a folyton megismétlődő támadásokat s egyetlen esetet kivéve — amely Vass kiállítására vezetett — nem élt vissza az erejével.
    Siegl ezuttal balhalfot játszott ki­tünően. Dürrnek kevés dolga akadt. Nehéz, egyáltalában semmi.

    A mérkőzést eleinte váltakozó táma­dások tarkították, majd jobban érvé­nyesült a VAC egységesebb taktikája. Husz perc után kitűnt, hogy a VAC belső csatárai tehetetlenek, ami ide­gessé tette a csapat többi tagját. A félidő vége felé egy gyors támadásból Szántó gólt lőtt, ami azonban nem törte le a VAC-ot. Szünet után is jobbára a VAC volt fölényben.

    Sporthirlap, 1921. szerptember 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.26, 09:17 (szerk.: 2018.09.26, 20:10)
    Halom utca. Bíró: Nagy László.

    A nagyobb technika felett ismét a nagyobb lelkesedés győzedelmeskedett, megérdemelten juttatva két értékes pontot a szimpatikus vasutas csapatnak. Amilyen dicséretreméltó, hogy a hatalmas termetű Törekvés-játékosok nem használták ki testi erejüket, annál visszataszítóbb volt a gyenge testű VAC-játékosok alattomos, oknélküli durvasága, melyben Weisz Gy. és Breuer vitték a főszerepet.
    A játék többnyire a Törekvés térfelében folyt le, de a tehetetlen, lassú mozgású VAC belső csatárainak munkája csupán kornerekben merült ki. Dürrnek komoly védeni valója nem volt.
    A Törekvés Micsinay és Hajóssal megerősítve áll fel, támadásait két gyors szélsője vezeti, sikerült akcióikat a gyengén szereplő belső csatárok nem használják ki eléggé. Nagyszerűen beválik Hajós a centerhalf posztján, kár, hogy viszonozta néhányszor a VAC durvaságát. Vass és Horváth hátvédők biztosan hárították el a vívók támadásai.
    Nagy technikájuk mellett sem láttunk a WAC-tól tervszerű játékot, legjobb emberüket Jockét csak az első félidőben foglalkoztatták kellően. Engl szépen rúgott kornereivel tűnt ki s meghízható, jó a két bekk.
    A gól az első félidő 30. percében esett, Hirzer gyönyörű éles beadását Weisz kapásból lapos lövéssel a bal sarokba küldi.
    A második félidő 15. percében a lefutó Jockét Vass a nyakánál fogva tartja vissza, miért a bíró kiállítja.
    Törekvés 10 emberrel is biztosan tartja a mérkőzést, amelynek utolsó 10 percét, csupán a VAC durvaságai miatt megítélt büntető rúgások töltötték ki. Jellemző, hogy közben Weisz saját játékostársát, Borost is úgy megrúgta, hogy az harcképtelen lett.

    Törekvés: Dürr—Vass, Horváth—Wartzer, Hajós, Siegl—Szánthó, Weisz, Micsinay, Chambré, Hirzer.
    VAC: Zitter—Singer, Weisz J.—Móra, Weisz Gy., Grossz—Engel, Boross, Köves, Breuer, Jocke.

    Nemzeti Sport, 1921.09.12.