magyarfutball.hu

Vasas - VAC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 12. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. nela: 4.000
meccstörténelem
  1. 1926.04.11 VAC - Vasas 2-2
  2. 1925.09.27 Vasas - VAC 2-2
  3. 1925.05.09 VAC - Vasas 2-1
  4. 1924.10.12 Vasas - VAC 2-2
  5. 1924.02.24 Vasas - VAC 3-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.12, 19:35
    Vendéglős a Vasasok csapatában.
    A Vasasok csapata a játékosok foglalkozását tekintve, igazán nem szolgál rá a nevére. Van ott munkásbiztositási hivatalnok, bankhivatalnok s természetesen számos vasmunkás is. Ujabban a vendéglős-ipar is képviseletet nyert a Vasasok csapatában. Artner Tivadar, az első csapat nemrégiben fletünt jobbhalfja ugyanis a Ferenc-utca 31. sz. alatt vendéglőt nyitott. Most már igazán mindig a családban vigadhatnak, vagy, ha ugy tetszik, buslakodhatnak majd a Vasasok.

    Sporthirlap, 1923. február 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.10, 21:10 (szerk.: 2022.04.11, 11:20)
    Vasas — VAC 2:2 (0:0)

    Üllői-ut
    Bíró: Iváncsics Mihály

    A Vasasok minden egyenrangu ellenféllel szemben favoritként indulnak a küzdelembe, győzelmük csaknem mindig várható, de rendszerint elmarad, mert a csapat tudásával és lelkesedésével szemben áll a — mindent legyőző balszerencse. (A Vasasok valóban a balszerencse kegyeltjei.) | Biztosnak látszó és megérdemelt, gyözelmek esnek a áldozatául a Vasasok közmondásos balszerencséjének. Ezzttal is 2:0-ra vezettek már és további gólok is várhatók voltak, ami- kor a VAC öt perc alatt a Vasas védelem két hibájából egalizált s kis hijján volt, hogy a mérkőzést el nem vesztette.

    A Vasasok játékén meglátszik a spanyol tura hatása. Sokkal több erély van a játékában, mint a multban, ez azonban soha sem csap át durvaságba. A kapust állandóan támadjak, a gyorsaságuk határozottan fokozódott, minden játékosuk mint a perpetum mobile, örökösen mozgásban van s csak a helyezkedésben tapasztalható gyöngéjüknek tulajdonithatják, hogy gyakran ellenfelöké lesz a labda. Ez különösen vonatkozik a halfsorra és a védelemre. A csatársor a régi, tetszetős akciókkal gyönyörködtető, veszélyesen lövő.

    A VAC-ról ismét csak azt állapíthatjuk meg, hogy a középklasszison nem emelkedik felül. Játékosai között nincsenek nagy ágyuk s hogy a csapat mégis megállja a helyét a legerősebb ellenfelekkel is, az azzal magyarázható, hogy a csapatban van lélek és odaadás, nem törik meg akkor sem, ha a mérkőzés már elvesztettnek látszik. Elve: mentsük, ami menthető. Már két gól terhelte a hálóját ma is. de olyan tüzes támadásokat vezetett ellenfele kapujára, mintha csak a győztes gólt akarta volna megszerezni. Így aztán egy pontot mégis sikerült hazavinnie.

    A Vasasoknál a két csatárszárny működött igen jól, a center posztján nagyon hiányzott a finom technikájú Jellinek. A halfsor nem csinált nagyobb hibákat. Baj van a Vasasok védelmével. Zatykó nem játszott, régi partnere Stengl feltűnően gyengén működött. Király (Zatykó utóda) biztató képességű játékos. Nyerges nem igazolta azt a jó kritikát, amelyet a spanyol sajtó mondott róla; igaz, hogy biztosabban játszó hátvédekhez van szokva, mint a tegnapiak voltak. Oktalan kifutásaival gyakran veszélyezteti kapuját.

    A VAC-ban Gross hátvéd volt a kimagaslóan legjobb játékos. A többiekben igyekezetét láttunk csupán. Weisz Gyula a halfsorban és Breuer II. a csatársorban meg sem közelítik tavalyi, formájukat. A csatársorban Boros és Köves igyekeztek, a többiek csak próbálkoztak.

    Az első íélidó háromnegyed részében a Vasasok voltak fölényben, ám a Szentmiklóssy, Himmer, Takács és Katzer szebbnél-szebb támadásait követő lövések rendszerint kapu mellé vagy fölé kerültek. A félidő végén a VAC is szóhoz jutott.

    A második félidő 4-ik percében érik el a Vasasok Szentmíklóssy gyenge lövéséből az első gólt. A VAC védelem sulyos hibájának következménye volt a gól. A 15-ik percben Katzernak a l6~os vonalról küldött bombaszerü lövése a kapuléc alatt ér hálót (2:0). A VAC a 24-ik percben Boros révén rugja első gólját. Nagy küzdelem indult meg a kiegyenlítő gólért, s az nem is várat magára sokáig. A 30-ik percben a védelem szabadon hagyja a balszárnyat, amit Kövess ügyesen kihasznál s egy magasan beadott labdát zavartalanul továbbit fejjel a kapuba. Nyerges nagyobb hidegvérrel mindkét gólt védhette volna.

    A vezető gólért nagy harc folyik ezután. Breuer II. egyizben a veszélyes támadások irányítóját, Szentmiklóssyt hátulról elgáncsolja, amiért a biró kiállítja. Több veszélyes lövés megy még a VAC kapujára, gől azonban nem esik.

    Vasas: Nyerges— Stengl, Király, Tomecskó, Gottlieb, Artner— Katzer, Takács, Szentmiklóssy, Himmer.
    VAC-Fischer— Grosz, Klopfer, Móra, Weisz Gy., Hermann— Boros, Engel II., Kovács, Jocke.

    Sporthirlap, 1923. február 12.