magyarfutball.hu

Kispesti AC - III. Kerület 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.07, 21:25
    III. ker. TVE: Neuhaus — Harrer, Szabó Jenő — Steinfeld, Kléber, Kovásznay — Plesch, Horváth, Palcsek, Skvarek, Steinitz. KAC: Biri — Boldog, Dudás, — Raix, Sándor, Eberhardt — Fatter, Gresch, Muss, Norik, Müller.

    Nemzeti Sport, 1922. november 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.07, 21:23 (szerk.: 2022.04.08, 10:11)
    III. ker. TVE - KAC 1:0 (1:0)

    Sárkány-utca
    Bíró : Schiller Gyula

    A távoleső kispesti pályát alig 500 főnyi közönség kereste fel, jóllehet a KAC multheti nagy gólarányu győzelme után meglepetés sem volt kizárva. A meglepetés azonban nemcsak hogy elmaradt, de csatársorának gyenge szereplése után a KAC ismét csak a védelmére támaszkodhatik hátralévő mérkőzéseiben. És a védelme valóban alkalmasnak is látszik ennek a feladatnak az elvégzésére, feltéve, hogy a III. kerület csatársoránál erősebb csatársorral nem kell megküzdenie. A III. kerület csatársora, ugy látszik, a Törekvéssel szemben „kijátszotta magát". Gyors startolás a labdára, ügyes szöktetések, pontos passzok, mind olyan tulajdonságai egy csatársornak, amelyek- már magukban véve is fél győzelmet jelentenek. De ha e tulajdonságok mellől hiányzik a leleményesség a kapu előtt és a lövöképesség. ugy bizony a fél győzelmeknél tovább nem igen lehet eljutni. Sokat és veszélyesen támadott a III kerület csatársora, a kapu előtt azonban nem tudott mit kezdeni a labdával, ugy hogy a nagy formában levő Dudásnak és Birinek mindig volt ideje közbelépni. Egyénileg a Skvarek- Schwitzer balszárny tűnt ki, Palcsek sokat hibázott, Horváth jó a mezőnyben, de a kapura való lövéssel még mindig hadilábon áll. A halfsornak a KAC könnyű sulyu csatársorával szemben nem volt nehéz dolga, Kléber különösen az első félidőben igen agilis volt. a második félidőben ellenben már nem ambicionálta annyira a játékot. Kovásznay mindvégig kitűnő volt és teljesen bevált Steinfeld is. Szabó közelharcban épen ugy ura a labdának, mint tiszta helyzetekben ; rajta megtört a KAC csatársorának minden igyekezete. Harrer szürkén játszott, Neuhaus pedig ismét könynyelmüen védett.

    A KAC-ban Fatter nagy igyekezettel játszott, partnerei azonban nem támogatták eléggé. Formáján alul szerepelt a halfsor és elsősorban is Sándor, a kinél ma jobb volt Raix. A védelemben — mint említettük — Biri és Dudás csaknem hibátlanul dolgozott.

    A mérkőzés végig sima lefolyásu volt, a nézőtéren uralkodó izgalmakat lehütötte a hideg északi szél, amely egész délután erősen fujt s szinte elviselhetetlenné tette a szabadban való tartózkodást. Az első félidőben határozott fölény egyik oldalon sem alakult ki. A III. kerület támadott vehemensebben, de a KAC csatársora szintén erősen kivette részét a játékból. Kapura irányított lövést gyakrabban láttunk a III. kerületiek részéről, de főképpen a kapu fölé. Horváth a 20-ik percben egy lépésről egyenesen Biri kezébe lőtte a labdát. A gól a 30-ik percben esett. Palcsek 20 méteres éles lövését Biri a napsütéstől nem látta s így nem is védhette.

    A második félidőben az első negyedórától eltekintve, a III. kerület ugyszólván állandóan á KAC kapuja előtt tanyázott, csatárai azonban a legkönynyebb gólhelyzeteket sem tudták érté- kesiteni.

    Sporthirlap, 1922. november 20