magyarfutball.hu

UTE - VAC 5 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 10. forduló
játékvezető : Vámos Soma
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000
  2. nela: 4.500
meccstörténelem
  1. 1926.05.16 UTE - VAC 1-2
  2. 1925.09.13 VAC - UTE 2-5
  3. 1925.02.15 UTE - VAC 3-0
  4. 1924.09.07 VAC - UTE 2-0
  5. 1924.03.16 UTE - VAC 1-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.07, 21:13 (szerk.: 2022.04.08, 10:09)
    UTE: Remete— Fogl II., Fogl III.— Kelecsényi, Baubach, Peics— Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.
    VAC: Czeizler— Grosz, Engel—Móra, Breuer II., Breuer I.— Gansl, Engl, Fennichel, Köves, Boros.

    Nemzeti Sport, 1922. november 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.07, 20:29 (szerk.: 2022.04.08, 10:10)
    UTE - VAC 5:0 (2:0)

    Ujpest, 4000 néző
    Bíró: Vámos Soma

    Az UTE hatalmas gólarányu győzelme a nap égjük legnagyobb szenzációja. Öt gólt rugni a VAC elismerten jó védelmének, kiváló teljesítmény, amelynek értékét még az a körülmény sem csökkentheti, hogy a VAC a kitiltottakon kívül nélkülözte Singert, Weiszet és Jocket.

    Az UTE mai játéka a legkényesebb igényeket is kielégíthette; lendület, határozottság, áttekintés, s mindenekelőtt a saját pálya nyujtotta előnyök ügyes kihasználása jellemezte a csapat játékát. Különösen ezt az erényét kell a csapatnak megdicsérnünk, amellyel a pálya szokatlan méreteit és a mély talaj okozta nehézségeket igyekeznek kihasználni. Így a csapat az általánosan kultivált rövid, lapos passzokon alapuló összjáték helyett cipőorral rugott, emelt labdákkal operál, ami a mély, homokos talajon az egyedül célravezető és nem energia- pazarló. Ezzel szemben a vendégcsapat rendszerint a maga megszokott stílusát igyekszik alkalmazni, de az nem igen sikerül, mert a talajnak nincsen meg a kellő rugalmassága, s így a különben is szokatlanul széles pályán idő előtt kifulad. Így volt ez ezuttal is.

    Remetének az UTE kapujában nem volt egyetlen komoly labdája. Imponáló volt Fogl II., de nagy javulást árult el Fogl III. is, aki kitűnő segítőtársa és méltó partnere volt bátyjának. Fáradhatatlannak mutatkozott a fedezetsor, amelyben különösen Kelecsényi játéka magaslott ki, akiben különben Kertész II. méltó utódját sejtjük. Baubach és Pejcs is kijátszottak szokott formájukat. A csatársor legjobb embere Paulusz jobbszélső volt, aki jelenleg formájának tetőpontján áll. Gyors lefutásai, pontos beadásai állandó veszélyt jelentenek s bizonyos, hogy jelenlegi kondíciójában a válogatott csapatnak is egyik leghasznosabb tagja lesz. Priboj, de főleg Schaller gyors, áttörő képességű játékosok megfelelő lövőképességgel, akik kitünően megértik és támogatják egymást. Kár, hogy mellettük a jobbösszekötö helyén olyan gyenge képességű játékos játszott, mint Kósa. aki ma már csak régi technikai tudásának a morzsáiból él s gyakran a legszebb és a legveszélyesebb akcióknak is kerékkötője. Szidon ma nem játszotta ki formáját.

    A VAC csapata alaposan megérezte Fischer, Singer, Weisz, Hermann és Jocke hiányát, s mindvégig a statiszta szerepére volt kárhoztatva. Tetézte a bajt, hogy az utolsó pillanatban történt lemondások miatt a csapatot fel kellett forgatni, ugy hogy például Engel III. a jobbszélről a balhátvéd helyére került, Czeislernek két gólt védenie kellett volna. A hátvédek közölt Grosz volt a jobbik. A fedezetsorban Breuer II. centerhalf végzett heroszi munkát, de támogatás hijján kevés sikerrel. A csatársorban nem volt senki, aki legalább elfogadhatót nyujtott volna.

    Az UTE már a 2. percben megszerzi Priboi 15 méteres élesen lőtt, de védhető labdájából az első gólt. A 18. percben Szidon beadását Paulusz belövi.

    A második félidő 7. percében Paulusz beadását a VAC védelem elhibázza, mire Schaller közvetlen közelről a harmadik gólt lövi. A 27. percben Pribojt szabalytalanul tartják fel a VAC kapu előtt, a megítélt tizenegyest ugyanő bombaszerü lövéssel juttatja rendeltetési helyére. Az UTE ötödik gólját olvan módon éri el, hogy a 44. percben Szidon egy magas, el-hibázottnak ígérkező beadása általános meglepetésre a VAC hálójába esik.

    Sporthirlap, 1922. november 20.