magyarfutball.hu

VAC - UTE 2 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 1. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000
  2. nela: 5.500
meccstörténelem
  1. 1926.05.16 UTE - VAC 1-2
  2. 1925.09.13 VAC - UTE 2-5
  3. 1925.02.15 UTE - VAC 3-0
  4. 1924.09.07 VAC - UTE 2-0
  5. 1924.03.16 UTE - VAC 1-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.30, 23:03
    VAC-UTE 2:0 (0:0)

    Lóverseny-téri pálya. — 5000 néző. Bíró: Ivancsics Mihály.

    Az UTE tehetetlen centere és a védelem helyezkedési hibái miatt vesztette el a mérkőzést.

    VAC: Fischer — Grosz, Singer — Grünblatt, Havas, Hermann — Engel II, Haar M., Klopfer, Lébi, Jocke.
    UTE: Klein—Fogl II, Fogl III — Müller, Baubach, Peics — Paulusz, Szemere, Nagy Lajos, Csontos, Szidon.

    UTE kezd,

    de az első támadást a VAC vezeti a balszárnyon, a Fogl II-től zavart Lébi lövése azonban a kapu fölé megy. A VAC következő akciója meleg helyzetet teremt az UTE kapuja előtt: Jocke kornerét Klein kiejti, s a labdát Fogl II. a kapuvonalról küldi a mezőnybe (2. perc).
    Középjáték folyik egy ideig, majd az UTE balszárnya nyomul föl, de a beadni készülő Szidont Grosz erélyes közbelépéssel leszereli. Most a VAC jobb szárnya támad, a labda Engel II-től középre kerül és Klopfer élesen a kapu fölé lövi. A következő percben az UTE-nak adódik gólhelyzet, de Paulusz beadását Csontos elhibázza.
    Az UTE következő támadását Grosz szépen szereli, de eközben Szidon csunyán elfaultolja. A szabadrugás nem tudja előredobni a VAC-ot, a labda visszakerül Pauluszhoz, aki lefutva a kapu mellé lő (9. perc). Csontos messziről kapu felé küldött lövése után rövid VAC offenzíva következik, majd ismét az UTE nyomul föl. Csontos átenged egy labdát Szidonnak, akinek éles lövése a kapu előtt süvít el s a jobb oldalon taccsra megy.
    Most néhány veszélyes VAC támadás következik. A 15. percben Lébi tiszta helyzetből a kapu fölé lő, majd néhány perc mulva ismét elhibáz egy kitűnő helyzetet. Az UTE-t két, Fogl II. által lőtt szabadrugás viszi ismét frontba, Szidon lefut Csontos szép passzával, de Grosz a kapuvonalon szereli. Lébi—Engel II.—Haar összjáték az UTE kapu elé tereli a játékot, de Haar magasan a kapu fölé lő. Az UTE-t ismét Szidon viszi frontba, éles lövése Fischer zsákmánya lesz. Utána Paulusz szép beadása teremt meleg helyzetet a VAC kapuja előtt, de Havas tisztázza. Az UTE tovább is szorongatja a VAC védelmét. A 27. percben Szidon leadását Grosz elhibázza, a labda Csontoshoz, majd tőle Pauluszhoz kerül, aki jó helyzetből a kapu fölé lő.
    A jobb szárny dobja ismét frontba a VAC csatársorát, s Klopfer áttörési kísérlete Fogl II-őn akad meg. Szidon lefutása következik ezután, beadását a Grosztól zavart Csontos kapu fölé lövi. A Szidon faultjáért megítélt szabadrugást Fogl II. Pauluszhoz irányítja, de ő kiengedi a jó labdát (33. perc). Két perccel utóbb a kitörni készülő Szemerét Hermann faulttal szereli, Fogl II. éles szabadrugását Fischer védi, kirugott labdája Klopferhez kerül. Fogl II., miután a mellette elhuzni igyekvő Klopfert leszerelte, Pauluszhoz rugja előre a labdát, Paulusz lefut, bead, de jó labdáját Szemere a kapu fölé küldi. A Csontos faultja miatt szabadrugás a VAC-ot juttatja szóhoz. Lébi dribli után a kapu mellé lő. A 41. percben Hermann faultja miatt szabadrugáshoz jut az UTE. Fogl II. szabadrugása Hermannról visszapattan Fogl II-höz, akinek éles kapulövését Fischer biztosan fogja. Az UTE következő akciója, Paulusz jó beadása Nagy Lajos ügyetlenségén sorvad el, majd Csontos szép csavart lövése kerül a kapu fölé. Szemerének Singer faultjával megakasztott áttörési kísérlete zárja a félidőt.

    Ujrakezdés után

    azonnal élénken támad a AC és már az első percben a kapufa védi ki Engel II. éles lövését, majd Lébi lövése Klein kezébe kerül. Az UTE veszélyes támadással felel. Paulusz elhuz Hermann mellett, a kapu felé tart, de lövés előtt Grosz leszereli. Két Fogl II. által lőtt szabadrugás tereli ismételten a VAC kapu elé a játékot, majd Paulusz két ujabb lefutása következik, de beadásai a centerben elvesznek. A VAC-ot a Baubach faultja miatt megítélt szabadrugás viszi ismét frontba, de Jocke éles lövése a kapu mellé jut. Most kétszer egymás után Szidon igyekszik kiszökni, de Grosz mindkétszer résen van és leszereli. A második alkalommal a labda visszakerül Szemeréhez, aki jó helyzetből közelről Fischer kezelte le. (10 perc.) Utána Nagy Lajos gyenge lövését fogja Fischer. Most ismét a VAC kerül frontba. A 12-dik percben Havas magas labdáját Klein csaknem a gólba ejti, majd Lébi erélytelen akcióját Fogl II. szereli. A 22. percben Csontos megrándítja a lábát és rövid időre kiáll.
    A 23. percben Fogl II. husz méterrel a kapu előtt faultolja a közép felé becsavarodott Engel II-et. Lébi éles szabadrugása a rosszul elhelyezkedő bekkek mellett utat talál a kapu felé és a meglepett Klein mellett a jobbsarokban becsuszik a hálóba. (1:0).
    Az UTE nagy erővel igyekszik kiegyenlíteni, támad is, de a kapu előtt a center gyengesége miatt sorra elvesznek a jó helyzetek. Fogl II. faultja miatt megítélt szabadrugásból ismét frontba kerül a VAC és egymás után vezet a Fogl-pár rossz helyezkedése miatt veszélyes támadásokat az UTE kapuja ellen. Előbb Jocke lő a kapu fölé, majd a kitörő Lébi magas lövését fogja Klein.
    A 35. percben Lébi szép passzával Jocke elhuz Fogl II. mellett, a labdát hátratolja Lébinek, akinek éles magas lövése Klein feje fölött a hálóba jut. (2. 0.)
    Az UTE most már hiába igyekszik pótolni az elmulasztottakat, támad ugyan, de a győzelem tudatában nyugodt VAC védelem könnyen parírozza az UTE csatársor erélytelen akcióit. Fischer két szép védése fejezi be a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1924. szeptember 8.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.25, 18:25
    VAC—UTE 2:0 (0:0). Lóverseny-tér. Bíró: Iváncsics.
    VAC: Fischer—Grosz, Singer— Grünblatt, Havas, Herrmann— Engel, Haar, Klopfer, Lébi, Jocke.
    UTE: Klein—Fogl II., Fogl III. —Müller, Baubach, Peics—Paulusz, Szemere, Nagy, Csontos, Szidon.

    Góllövő:
    (1:0) Lébi 70 p.
    (2:0) Lébi 81 p.
    Nemzeti Sport, 1924.09.08.
     
  3. avatar: heimo
    2016.08.30, 17:55
    Még az FTC-nél is sokkal nagyobb csalódást keltett az UTE, amely mint a futballbajnokság komoly favoritja lépett a küzdőtérségre, hogy másfélóra elmúltával mint megvert csapat távozzék róla. Vereségének oka, siralmasan operáló csatársora volt, amelyben a Bukarestbe költözött Jeszmást egyetlen másodpercre sem tudta pótolni a csatársor centerébe állított Nagy Lajos. Az UTE védelme természetesen tegnap is majdnem áttörhetetlennek bizonyult, de mert a mérkőzéseket a jobb csatársorok nyerik meg, mégis a VAC győzött, mert fürge szemfüles csatárai kihasználták az UTE-védelem pillanatnyi habozását.


    Az Est, 1924. szeptember 10.