magyarfutball.hu

VAC - Vasas 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 9. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. nela: 2.500
  2. Sporthírlap: 4.000
meccstörténelem
  1. 1926.04.11 VAC - Vasas 2-2
  2. 1925.09.27 Vasas - VAC 2-2
  3. 1925.05.09 VAC - Vasas 2-1
  4. 1924.10.12 Vasas - VAC 2-2
  5. 1924.02.24 Vasas - VAC 3-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 23:45 (szerk.: 2022.04.07, 09:17)
    Vasas: Nyerges— Zatykó, Stengl— Kelchen, Gottlieb, Tomecsko— Koffler, Takács, Jellinek, Himmer, Katzer,
    VAC: Czeisler— Gross D., Singer— Breuer, Weisz, Móra— Engel III, Engel II, Köves, Boros, Lébi.

    Nemzeti Sport, 1922. november 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 23:42 (szerk.: 2022.04.07, 09:17)
    Vasas - VAC 1:0 (1:0)

    Üllöi-uti pálya, 4000 néző
    Biró: Kiss Tivadar

    Nagyszerű ideának bizonyult a mérkőzés délelőttre való kitűzése, mert a kellemes, napsütéses őszi délelőttön meglepő szép számu közönség érdeklődött a két csapat játéka iránt.
    A szokatlanul nagy érdeklődés ezuttal teljesen indokoltnak bizonyult, mert a csapatok valóban érdekes és nívós küzdelmet vívtak a bajnoki pontokért. Győzött a Vasas csapat és hozzátehetjük; hogy megérdemelten győzött, mert ő játszotta a jobb futballt; bár talán a VAC játékában, különösen a második félidöben több volt a lendület.

    A csapatok teljesítményéről szólva meg kell állapítanunk, hogy Nyerges a Vasasok kapujában ezuttal feltűnő nyugalommal és ennek megfelelően hibátlanul látta el feladatát. Jó volt Zatykó, főleg a második félidőben, ellenben partnere Stengl ezuttal a csapat leggyengébb embere volt és szarvashibáival ugyancsak sűrűn hozta izgalomba a Vasasok nagyszámu híveit. A fedezetsor bár ezuttal nem mutatott kiválót, jó átlag munkát végzett. Ki kell azonban emelni belőle a fiatal Kellhein jobbhalf játékát, aki nagy technikájával és abszolut fut- ballintelligenciájaval rövidesen a legjobbak közé fog felfejlődni. A csapat legjobb része a csatársor volt annak ellenére, hogy Szentmiklóssy hiányzott belőle, ami a csatársor felforga- tásat tette szükségessé. Katzer a jobbszélről átkerült a balszélre, mig az ő helyét Koffler foglalta el, s Himmer játszott balösszekötőt. A csatársor ezuttal is a tőle megszokott stílusos, lapos passzjátékot mutatta be, s ennek segítségével a legszebb akciókat vezette a VAC kapuja ellen. Akcióik befejezéseképen sokszor teremtettek veszélyes gólhelyzeteket az ellenfél kapuja előtt, de a szerencse ezuttal nem szegődött melléjük segitőtársul. Egyénileg Himmer tetszett a legjobban.

    A VAC csapata csak lendület és határozottság dolgában állotta ki a kritikát; technikai készültség tekintetében azonban nem felelt meg teljesen a várakozásnak. Czeislernek a kapuban sokszor nagyobb volt a szerencséje, mint a tudása. A hátvédek közül ezuttal Singer volt a jobbik, Grosz sokat hibázott. A fedezetsor volt a csapat legjobb része. A Breuer—Weisz—Móra trió agilitásával, munkabírásával különösen a második félidőben tudta frontba vetni csatársorát. A csatársor ezuttal nem találta meg önmagát. A máskor szépen összejátszó csatársor tagjai ezuttal szinte kivétel nélkül egyéni akciókkal kísérleteztek, ami természetesen az eredményesség rovására ment. Engel III. egy két gyors lefutása és Engel II. néhány szép lövésén kívül semmi jót nem jegyezhettünk fel a csatárokról.

    Az első félidőben a Vasasok játszanak széllel hátban, ennek ellenére az első negyedórában a VAC van frontban. Majd lendületbe jönnek a Vasasok is és a félidő hátralevő részében sorozatos támadásokkal veszik ostrom alá a VAC. kapuját. A sok támadásból azonban csak Himmeré jár eredménnyel, aki a 37. percben a hátvédek mellett elhuzva éles lapos lövéssel megszerzi a győzelmet jelentő gólt.

    A második félidőben az első negyedórában széllel hátban ismét a VAC-ot látjuk frontban, mig a hátralevő idő változatos játékkal telik el minden pozitív eredmény nélkül.

    Sporthirlap, 1922. november 13.