magyarfutball.hu

Budapesti TC - Kispesti AC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 7. forduló
játékvezető : Renner Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.05, 20:56 (szerk.: 2022.04.06, 09:36)
    KAC - BTC 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró:Renner Ferenc

    A KAC fiatal erőkből álló csapata megérdemelt győzelmet aratott a rendszertelen, csapkodó játékot folytató BTC fölött. A KAC idei első győzelmét általános szimpátiával fogadták, s annak jelentőségét csak emeli az a körülmény, hogy a KAC stilusos, tervszerű játék után megérdemelten vivta ki.

    A KAC fiatal csapata ezuttal kiállotta a tüzpróbát. Biri a KAC kapujában biztos kezű kapusnak bizonyult. A hátvédek legfőbb erénye az agilitás. A csapat legjobb része a halfsor, amelyben Sándor és Raix a legelső klasszis mértékét is megütik. A csatársor játékán meglátszik a tréner komoly munkája, mert minden egyes embere a rövid, lapos passzjátékot kultiválja. Egyénileg Fatter a gyors jobbszélső és a balösszekötőt játszó Norik voltak a legjobbak.

    A BTC mai rendszertelen és tervszerűtlen játéka után visszaesett a bajnoki lista legalsó régiójába, amelyből — ha csak nagymérvű javuláson nem megy keresztül a csapat — aligha fog előbbre jutni. Palcsek védett mindent, ami védhető. A hátvédek közül csak Orbán volt jó. A fedezetsorban Szabó felelt meg, mig Rauchmaul idő előtt elkészült az erejével. A csatár- sortól nem láttunk egyetlen tervszerű akciót sem; az egyéni támadások pedig sorra eredménytelenek maradtak. Eredménytelen első félidő után, amelynek során szintén a KAC volt frontban, a második félidő 21. percében éri el a KAC győzelmet jelentő gólját Norík révén. A 40. percben Müller elgáncsolásáért megítélt tizenegyest Dudás Palcsek kezébe lőtte.

    Sporthirlap, 1922. október 30.