magyarfutball.hu

Kispesti AC - VAC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 6. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 22:00
    Kispesti AC: Biri — Boldog, Dudás — Eberhardt, Sándor, Paix — Fatter, Stallmach, Grisch, Novrik, Müller. VAC: Czeizler — Grosz, Singer — Móra, Weisz, Grünblatt — Engl, Joczke, Boros, Weisz, Lébi.

    Nemzeti Sport, 1922. október 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 21:57 (szerk.: 2022.04.05, 09:29)
    KAC - VAC 1:1 (0:0)

    Sárkány-utcai pálya, 1000 néző
    Bíró: Nagy László

    A VAC csapatából a kitiltott játékosokon kívül a beteg Breuer II és Köves is hiányoztak, ugy hogy a KAC-nak ismét Stallmach-hal, de viszont a külföldre távozott Mihalek cs Saguly nélkül felálló csapata is állandó fölényben játszott vele szemben és igazán csak a balszerencsén mulott, hogv a VAC gólokkal ki nem kapott. A VAC játékán ugy láttuk, hogy a csapat szelleme már nem a régi és már nem tud ugy küzdeni, mint ahogyan azt a legjobbak elleni mérkőzéseiben láttuk. A KAC csapata viszont, bár sorra cserbenhagyják megmaradt játékosai is, a régi tűzzel és akarással küzd balsorsa ellen.

    A játék legelején a VAC van frontban, de csakhamar á KAC veszi át a támadó szerepét és valóságos ostrom alá veszi a VAC kapuját. Négy-öt biztos gólhelyzet kínálkozik ezenközben a KAC csatároknak, de azok sorra hibáznak, vagy pedig időt adnak a VAC védelemnek a közbelépésre. A II. félidőben sem változik a helyzet. Állandóan a KAC támad s a 23. percben meg is szerzi a vezető gólt. Fatter jobbszélsó a félpályáról lefut és a 16-os sarkáról az ellenkező sarokba gólt lő. A VAC-ba életet önt a gól, támadásokba fog s a 35. percben a balszélső Weisz III. centerét Boross Englhez juttatva, az egészen közelről kiegyenlít.

    A KAC-ban elsőranguan működött a védelem, különösen Biri. Dudás és Sándor; a csatársorban Fatter volt jó. A VAC-ban Singer és Jocke s a II. félidőben Weisz I. váltak ki, aki a végén szépen frontba tudta dobni csapatát.

    Sporthirlap, 1922. október 23.