magyarfutball.hu

BEAC - VAC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 20. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 2.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.29, 19:00
    A BEAC nagy fölényét csak Fischer pompás védése tudta ellensulyozni.

    BEAC-VAC 1:0 (0:0)

    Lágymányosi-pálya. — 1500 néző. — Bíró: Nagy László.
    BEAC: Stokker- Kotraschek, Boór— Pesovnik, Sághy, Solymossy— Pluhár Kertész, Erhardt, Kovács, Marcinkó. —
    VAC: Fischer— Grosz II, Grosz III— Balogh, Móra, Klopfer— Haár, Engl II, Boros, Jocke, Lébi.

    A VAC kezd,
    de középtámadása hamarosan elakadt a sárban. A BEAC azonnal eltalálja a pálya állapotának megfelelő stílust és a pálya szélét borító füves talajon a könyebben mozgó szélsők szöktetésével operál. A 7. percben kialakul az első gólhelyzet. Kertész szökteti Pluhárt, ennek beadását Erhardt a jó helyzetben levő Kertészhez tolja, akinek közelről lőtt éles labdája felső lécről pattan vissza. A VAC középjátékkal próbálkozik, de a driblingek és passzok a mély sárban sorra a BEAC halfok birtokába kerülnek, akik a labdákat habozás nélkül hosszan vágják előre csatáraiknak. Igy az egyetemi támadósor állandóan frontban van.
    A VAC-ot Haár viszi legelőször eredménnyel biztató támadásba, beadását azonban Jocke tulságosan előre tolja, ugy hogy Stokker kifutással foghatja. Haárnak Boros által elrontott jó beadásával végződik a VAC rövid ideig tartó offenzívája, amely után ismét a BEAC kerül frontba.A Kertész által jó helyzetbe jutott Pluhár éles lövését Fischer kornerre védi. Néhány biztosan szerelt BEAC-támadás után a 29. percben a kitörő Erhardt jó passzt ad Kertésznek, akinek éles lövését Fischer szépen fogja.
    A 30. percben biztos gólalkalom a BEAC-nak: Sághy passzával Kertész lefut, a labdát Kovácshoz tolja, aki három lépésről a kapu mellé lövi.Közben a VAC változtatja halfsorának összeállítását, Klopfer megy centerhalfnak, Móra balhalnak. A Jocke által szöktetett Lébi viszi támadásba a teljesen ellanyhuló WAC-csatársort; beadását Stokker bizonytalanul fogja és a rárohanó Boros elől alig tudja elkapni. Közvetlenül utána Boros veszedelmes egyéni akcióját Sághy kornerre szereli. Az utolsó 10 percben ismét erős BEAC támadások, Marcinkó kornerét Fischer lehuzza, majd Grosz II. ment kornerre egy veszélyes BEAC támadást, s a sarokrugást ugyanő menti. A 43. percben Lébi lefut és nehéz szögből lő, labdáját Stokker biztosan fogja.
    A második félidő
    csak annyiban hoz változást, hogy a BEAC most már kevésbé foglalkoztatja a szélsőit, s inkább belső csatárjátékkal próbálkozik. A VAC támadások teljesen elerőtlenednek, a csatársor széttagolódik, egységes munkáról szó sincs, az egyéni próbálkozásokat pedig a BEAC halfsora és védelme biztosan szerelik. A BEAC centrális offenzívája a 12. percben teremt először kényes helyzetet a VAC kapuja előtt. Kovács passzával Erhardt kiugrik a bekkek között, lőni készül, de Fischer a lábára dobja magát és zsákmányul ejti a labdát. Utána rögtön Marcinkó, majd Pluhár labdája készteti ujabb szép védőakcióra Fischert. Rövid időre visszaesik az egyetemi csapat, de a szóhoz jutott VAC csatárok nem tudják kihasználni az ellenfél pillanatnyi hanyatlását. A BEAC most ismét lábra kap és megindul egy hatalmas ostrom, amely végre meghozza a győzelmet jelentő gólt.
    A 27. percben Solymossy szép passzával Marcinko befelé kanyarogva lefut, hátrafelé beadja a labdát Kertésznek, aki nagy erővel lő. Fischer fogja a labdát, de az leperdül a kezéből és miközben ismét elfogja a levegőben, bejut a gólvonalon. (1:0). A gól után a VAC csatársora teljesen feladja a harcot, a csatárok felé is cserélik a helyüket, Boross megy jobbszélsőnek, Haár balszélsőnek, Lébi a balösszekötőbe, Jocke centernek. A VAC kifáradt védelme is kezd bizonytalanul dolgozni, de a BEAC belső taktika nélkül játszó csatárai ezt nem tudják kihasználni. A 40. percben a kiugró Erhardtot nyomják, mire a kapu mellé lő. A 43. percben Pesovnik beadását Kertész messziről nagy erővel lövi, de Fischer biztosan fogja a labdát. A mérkőzést a BEAC kornere fejezi be, a sarokrugásból Erhardt fejesét Fischer védi.

    Sporthirlap, 1925. április 27.