magyarfutball.hu

VAC - BEAC 1 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 5. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.04, 18:29
    BEAC-VAC 1:1 (1:0)

    Lóverseny-tér. — Bíró : Kiss Tivadar.
    A VAC ismét csak az utolsó percekben tudott kiegyenlíteni.

    BEAC: Gál— Kotraschek, Boór— Pruzsinszky, Pesovnik, Kvasz— Pluhár, Kertész, Reinhard, Erhardt, Marcinkó. —
    VAC: Fischer— Grosz II., Singer— Grünblatt, Havas, Hermann— Haar, Löwy II., Boros, Lébi, Jocke.

    A VAC kezd,
    de a BEAC veszi át azonnal az iniciativát s perceken át a VAC térfelén folyik a játék. Reinhardt csak a 3. percben jön pályára. A VAC szép stílussal próbálkozik, de a BEAC kemény ellenállással már csirájában meghiusítja a támadó akció keresztülvitelét. Az első komoly helyzetet az egyetemisták teremtik, Marczinkó hosszu labdájával Pluhár lefut, Kertészhez passzol, aki kitűnő helyzeten kapu mellé gurít (6. perc). A VAC Haár révén vezet egy erőtlen támadást, melyet Kotraschek pariroz.
    A 16. percben Löwy gyenge, gurulós labdáját Gál elidegeskedve, kornerra tolja, majd Haár vezet támadást, mely után Lébi lő élesen kapu mellé.
    A VAC néhány percen keresztül nagyon szépen játszik. Marczinkó egy támadása alkalmával megsérül, kiáll s csak a II. félidőben tér vissza. Boros egyedül áttör, már-már biztos gólnak látszó helyzetében Pruzsinszky szereli (33. p.). Röviddel utána Pluhár szökik meg, centerez, de a labda Grünblattról ismét elé pattan s gyengén kapura lő. A 36. percben Pluhár ideális átadását Kertész rosszul továbbítja s Singernek ideje van a veszélyes helyzetben góltól mentesíteni kapuját. Reinhardt Kertészt szökteti, aki azonban madártávlatból a jobboldali kornerzászlóhoz lő.
    a 40. percben Pluhár mintegy 10 méterre a apu közelében centerez, Fischer guggolva várja a lebegő labdát, azonban a szél megtéveszti s a labdát kiejti, melyre Kertész és Pluhar rástartolnak, Kertésztől mármár gólba jut, amikor a hirtelen k puba ugró Grünblatt kézzel fogja a labdát. 11-es! Pluhár lövi s megszerzi vele a BEAC-nak a vezető gólt (1:0).
    A gól teljesen megbomlasztja a VAÍC csatárok higgadt munkáját, kapkodva, idegeskedve küldi Léki, Boros és Löwy egy-egy lövését a kapura, melyet kétségkívül Fortuna kegyeltje véd.
    Szünet után
    sokkal többet és veszélyesebben támad a VAC, azonban masszív, nehezen áttörhető védelemre talál. Az első percek ugyan a BEAC-éi, Kertész szép lövését Fischer fogja, majd Erhardtot erélyes kitörésénél Grosz II. tartja fel. Mindkét részről szép játék fejlődik ki. A VÁC néhány csillogó technikai trükköt hajt végre, de Boros egymásutáni két lövése kapuléc mellett, illetve fölött süvít el. A 17. p.-ben Gál 8—10 lépést tesz a labdával, melyet szabadrugással büntet a bíró, mely azonban a tömörült védelem martaléka lett. Marczinkó szédületes lefutása után beadott labdáját a VAC bekkek fogják el, mivel a csatársor többi tagja nem követte őt a támadásban.
    A 33. percben Pluhár szép centerét Kertész fogja el, egyedül áttör, Fischer elé fut, Grosz II. és Singer pedig hátulról és oldalról nyomják, a tumultusban a labda kornerra jut. Kertész közben elesik, a közönség 11-est reklamál.
    Az eredménytelen korner után a VAC élénk és erős támadásokat vezet. Boros kétszer is kapufát lő. Majd ismét a BEAC támad, Pluhár a gyönyörű tálalt labdáját Marczinkó 3 lépésről kapu fölé lövi.
    A 39. percben erős VAC támadás, Pesovnik Lébibe rugja a labdát, akitől Löwyhez kerül, ő viszont a nagy kavarodásban Boroshoz passzol, aki közelről védhetetlenül kiegyenlít (1:1).
    Az utolsó percekben a VAC vehemensen támad, a BEAC mindenáron tartani akarja az eredményt, ami sikerül is. A kiegyenlítés után a közönség körében parázs hangulat támadt, a folytonos közbekiáltások a játékosokra is hatottak, ugyhogy ideges csapkodás közepette ér véget a játék.

    Sporthirlap, 1924. október 20.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 12:54
    BEAC-VAC 1:1 (1:0)
    lóverseny-tér. Bíró Kiss Tivadar.
    BEAC: Gál—Kotraschek, Boór-— Pruzsinszky, Pesovnik, Kvasz— Pluhár, Kertész, Reinhardt, Marczinkó.
    VAC: Fischer —Grosz II., Singer—Grünblatt, Havas, Hermann — Haar, Lőwy II., Boros, Lébi, Jocke.

    1:0 Pluhár (40 p.)
    1:1 Boros (84 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.10.20.