magyarfutball.hu

BEAC - VAC 2 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 2. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 2.200
  3. Nemzeti Sport: 2.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.12, 23:21
    A könnyelmű egyetemiek az utolsó két percben eldobták biztos győzelmüket.

    BEAC-VAC 2:2 (1:0).

    — Lágymányos. — 1500 néző. — Biró: Nagy László.—

    BEAC: Stocker— Kotraschek, Boor— Hidassy, Sághy, Gábry— Pluchár, Kertész, Erhardt, Reinhard, Marcinkó. — VAC: Fischer—Grosz III., Singer—Havas, Weisz Gyula, Kopfler— Haár, Péterfreund, Boros, Léby, Engl II.

    BEAC választja a széllel támogatott oldalt és
    a VAC kezd.
    Az első percek lanyha játékkal telnek el. Ugy a BEAC, mint a VAC csapata puhatolódzik. A 3. percben a VAC-fáradást Boor szereli, a labdát Marczinkóhoz adja, ő szépen lefut, centerez, Erhardt lő és éles labdáját Fischer nagy bravurral fogja. A következő percben már Stockernek akad dolga, Engl II. lövését teszi ártalmatlanná.
    Az 5. perctől a BEAC csatársor veszi át az irányítást. Sorozatos támadások után már a 10. percben eredményt ér el. Sághy a Boros elöl elvett labdát ügyesen Kertészhez tolja, Kertész, amikor Singer megtámadja, Pluchárnak adja le, ő két lépést fut vele, visszaadja Kertésznek, aki 8 lépésről nyugodtan helyezi lapos lövéssel a bal sarokba. Fischer hiába vetődik, elérni nem tudja. (1 : 0).
    A 17. percben szóhoz jut a VAC, Boros—Léby—Péterfreund a mezőnyben jól kombinálva 16-osig közelítik meg a BEAC kapuját, de ott Péterfreund lövés helyett rálép a labdára, Boor pedig felszabadítja a kaput. A 33. percben a VAC-nak alkalma lenne kiegyenlíteni, Boor kornert vét, Léby gyönyörű, kornerét Haár kapja, de 4 lépésről az üres kapu fölé emeli a labdát. A félidő utolsó perceiben a BEAC támad, de Kertész jó labdáját Reinhard lövés helyett kiengedi. Ujabb támadását Kertész faultja akaszt meg. Alig rugják el a szabadrggást, a bíró a félidő végét jelzi.
    A második félidő
    már az első percétől sokkal változatosabb és élénkebb, mint az első. A VAC támadásaiban is van most már erő, ami határozottan szépíti a játékot. Már az első percben komoly veszélyben a BEAC kapuja. Haár—Péterfreund vezetnek támadást, amiből Haár élesen lő, Stocker a labdát kiüti Lébi elé, azonban Boor az utolsó pillanatban felszabadít. Labdájával Marczinko fut le, beadását Erhardt élesen lövi, Fischer azonban résen van. Az iram fokozatosan erősödik. A 12. percben a VAC vezet támadást Haár révén. Beadását Boor a lőni készülő Lébi elől elhalássza, hosszan kiadott labdájával most Pluchár száguld a VAC kapuja felé, de beadás helyett kapu fölé lövi labdát.
    A 18. percben Boor labdáját Erhardt a félpályán kapja, lefut, Grósz III. üldözi, de sikerül őt Erhardtnak kikerülnie. Fischer kifut, mire Erhardt lő, Fischer elcsuszik és a labda őt érintve, a kapuba gurul. (2:0.)
    A BEAC a gól után enged az iramból, a VAC támadósora viszont láthatólag ambicionálja a játékot és ez a BEAC térfelébe szorítja a játékot. Az egyik VAC-támadás már-már góllal kecsegtet, de Boros éles lövését a kapufa feltartja, majd Lébi két lépésről fejeli kapufának a labdát. A VAC csatársorát nem töri le az eredménytelenség, hanem fokozva az iramot, kemény védekezésre kényszerítik a BEAC védelmét. A VAC-ostrom után a 32. percben Kotraschek felszabadító rúugása Pluhárhoz kerül, gyorsan lejut, a tisztán álló Kertésznek adja a labdát, aki azt biztosan helyezi a kapuba. Nagy László gólt is ítél, de a határbíró offszájdet reklamál, mire Nagy megváltoztatva ítéletét, annulálja a megítélt gólt. Nagy tévedés volt, mert a helyzet csak a régi szabályok szerint volt offszájd. A játék hátralevő részében a VAC támadósor teljesen kapujához szögezi a BEAC-ot, és a BEAC védelem ahelyett, hogy helyes taktikával kihuzná a félidőt, fölényesen kezd játszani, ami megbosszulja magát, mert
    a 43. percben Singer hosszu labdájával Péterfreund lefut, kicselezve Boort, a labdát Borosnak adja, aki Kotraschek mellett nyugodtan helyezi gólba. (2 : 1.)
    A gól sem téríti észhez a BEAC védelmét és az utolsó percben be is következik végzete.
    Weisz a labdát Borosnak, ez Lébinek adja, Lébi lő, Kotraschek fejjel lógja, fejese Engl II-höz kerül, Ö 3 lépésről lő és a labda a kapuvonalon álló Boor lábáról a hálóba pattan. (2:2)
    A gól után a bíró a mérkőzést lefujja.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.14, 11:43
    Lágymányos. 2200 néző. Bíró: Nagy L.

    BEAC: Stokker — Kotraschek, Boór - Hidassy, Sághy, Gábry - Pluhár, Kertész, Erhardt, Reinhardt, Marczinkó.
    VAC: Fischer — Singer, Gross III. — Havas, Weisz Gy., Klopfer — Haar, Peterfreund, Boros, Lébi, Engl II.

    Góllövő: Kertész (?), Erhardt (63 p.), illetve Boros (88 p.), Boór (öngól, 90 p.)

    Nemzeti Sport, 1925.09.07.