magyarfutball.hu

BEAC - Törekvés 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 12. forduló
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
 1. Sporthírlap: 1.500
 2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2022.06.22, 17:05
  A BEAC csatársora váratlanul veszélyesebb volt, mint a Törekvésé.

  BEAC-Törekvés 1:1 (O:1)
  — Lágymányos. — 1500 néző. — Bíró: Hajós József. —
  BEAC: Stocker — Kotraschek, Boór — Pesovnik, Sághy, Solymossy — Reinhardt, Kertész, Papp, Kovács Buna, Marczinkó. --
  Törekvés: Lantos — Mészáros, Siegl — Wéber, Lugossy, Babay — Szánthó, Bartos, Kautzky, Tritz, Schreiber.

  A Törekvés csapatának játéka inkább bővelkedett kombinációkban, azonban meglepte őket a BEAC lelkes támadójátéka és a várt könnyű győzelem helyett többször a mérkőzés elvesztése is kísértett.
  A játék.
  Az erős széllel szemben játszó és az otthoni pálya talaján biztosabban mozgó BEAC már az első percekben megmutatta, hogy nem lesz vele könnyű dolga a Törekvésnek. Pár perces változatos hullámzó játék után veszedelmes támadást vezetnek a Törekvés kapuja ellen, de Papp hatméteres biztos helyzetből kapa mellé lő. A közönség zajos biztatásaitól buzdítva. BEAC még egy ideig tartja magát, de azután Törekvés fölény alakul ki. A 14. percben korner a BEAC ellen, mely azonban eredménytelen marad. Néhány perc mulva Schreiber szökteti a fürgén és kedvvel játszó Tritz-et, akinek süvítő lövését csak nehezen fogja a BEAC kapusa. Egy darabig hullámzó játék folyik, majd erős BEAC-támadások indulnak, amelyek különösen Kertész agilitását dicsérik. A 26-ik percben a Törekvés-védelem csak kornerre tudja menteni Kertész előretörését. Majd három perc mulva Kertész éles sarok lövését Lantos elvetéssel fogja.
  A 35-ik percben Schreiber szökik és a rosszul helyezkedő Kotrascheket kicselezve, védhetetlenül a BEAC hálójába csavarja a labdát. A BEAC nem csügged a váratlan gól miatt, hanem ellentámadásba indul. A váltakozó támadások során a Törekvés és BEAC egy-egy eredménytelen kornert ér el.
  Ujrakezdés után
  a szél lecsöndesedett. BEAC támadással indul meg a játék, de a Törekvés kapuja előtt Papp és Kertész meg nem értése miatt meghiusult a roham. Ezután a BEAC balszárnya lép akcióba és Kovács éles lövését a 9. percben Lantos fogja. A kiadott labdával a Törekvés belső csatárai lefutnak és Tritz sürítő lövését elvetéssel kornerre menti Stocker. A 12. percben a messzire kifutó Lantos a szabadon álló Kovács lábáról szedi le a labdát.
  Kovács ismételten áttör, de Mészáros a tizenhatos mellett elfaultolja. A megítélt szabadrugást kornerre menti a Törekvés-védelem.
  A 19. percben Marczinkó egyedül keresztül tör az egész Törekvés-védelmien és 15 méterről sarokba helyezett lövésével kiegyenlít.
  Váltakozó játék, de a BEAC támadásai veszedelmesebbek, mint a megzavarodottan játszó Törekvésé. A 25., 31 és 39. percben még kornert is ér a BEAC, de hasznosítani nem tudják.
  Az utolsó percekben a kifutó Lentos három saját csapatbeli játékos között megsérül. Néhány percig szünetel a játék. Marczinkót feleselésért kiállítja a bíró és a tíz emberrel játszó BEAC támadása közben ér véget a játék.

  Sporthirlap, 1925. február 16.