magyarfutball.hu

BEAC - UTE 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 10. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 1.900

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.15, 18:39
    UTE—BEAC 4:0 (2:0)
    Lágymányosi pálya. —1500 néző. — Bíró: Schiller Gyula
    A mult hetinél gyengébben játszó UTE biztosan győzött a csatárjátékban semmit sem javuló BEAC ellen.
    UTE: Augusztinovics— Fogl II, Fogl III- Kelecsényi, Peics, Király— Leitner, Argyelán, Jeszmás, Csontos, Groszmann. —
    BEAC: Gál— Forgó, Boór— Pesovnik, Sághy, Solymossy— Pluhár, Erhardt, Papp, Hidassy, Marczinkó.

    A BEAC kezd,
    de azonnal az UTE kerül frontba s már a második percben Jeszmás süvítő lövése éri a felső kapulécet. A BEAC-ot Pluhár viszi frontba, beadott labdáját Fogl II. elhibázza, de a következő percben a késlekedő Hidassy leszerelésével jóváteszi a hibáját. Az 5.percben Fogl III nagy erővel belefut Erhardtba, aki egy-két percig fekve marad a földön. A szabadrugással Pluhár fut le, éles lövését Augusztinovics biztosan fogja. Az UTE támadásai élénkülnek, Jeszmás támadását, majd a jobb szárny szép támadását szereli a BEAC védelem. Közben a BEAC-ot Marczinkó hozza kétszer is frontba, a második lefutásánál Fogl II.-vel nagy erővel összefut. . 15. percben a BEAC védelem által elszalasztott labda Groszmannhoz kerül, az lefut, vele és centerez, Jeszmás átengedi a labdát Argyelánnak, aki a tétovázó Gál mellett helvezett gólt 1ő (1:0).
    Kezdés után BEAC támadás, amely Pluhárnak a kapu mellé, jutott labdájával végződik. A 18. percben Fogl III erős ivelt labdát küld a BEAC kapu felé, Jeszmás fejjel továbbítja a labdát, amelyet Gál csaknem beejt a kapuba. Most a mérkőzésnek akciókban nagyon szegény részlete következik, amelyet csak Sághynak egy Augusztinovics által biztosan fogott erős lövése élénkít. Most Pluhár két lefutása és jó beadása következik, a belsőket azonban a Fogl-ok szerelik. Az UTE ismét felnyomul és Gálnak Csontos éles lövése ad dolgot, majd ugyancsak Csontos fejes passza a védelmi gyűrűből kiugró Jeszmást ofszájdon találja. Néhány könnyen lefolyt BEAC támadás után a 30. percben Peics megszerzi Sághytól a labdát, Csontosnak passzol, ez ügyesen Jeszmáshoz tolja, aki egy driblinggel tiszta helyzetet teremt magának, Forgótól követve a kapu felé tart és a 16-osról helyezett gólt lő.(2:0)
    A gól után a BEAC indul ostromra, Papp jól kiadott labdájával Marczinkó lefut, de Király kornerre szereli. Majd Csontos— Groszmann—Jeszmás támadást Boór rombol szét Jeszmás leszerelésével. A 37. percben Fogl II csunyán belelép Hidassyba, aki elesik, sérülése sulyosnak látszik, de felkel és sántikálva folytatja a játékot.
    A 40. percben Erhard szökteti Pluhárt, aki elhuz Király mellett, beadott labdáját Hidassy élesen lövi. Augusztinovics kornerre védi a labdát, a sarokrugásból Hidassy a kapu mellé fe- jel. A hátralévő percekben több erős UTE támadás, az egyikből nagy tumultus keletkezik a BEAC kapu, előtt, végül is Peics a kapu fölé küldi a labdát.
    Ujrakezdés után
    az UTE vezeti az első veszélyesebb támadást, Argyelán jó passzát azonban Csontos elkési. Egy perccel utóbb Argyelán elfejeli Boór mellett a labdát, de Gál résen van és elfogja. Több ,jól parírozott UTE támadás után a 10. percben a pálya közepén a BEAC faultot vét.
    A szabadrugást Fogl II lapos ívben küldi a kapura. Jeszmás fejeli a labdát, Gál kifut, de közben a labda Argyelánhoz kerül, aki magas ívben emeli a kint levő Gál fölött a kapura. A kapuba befutó Forgó fejelni próbálja a labdát, de az a fejéről a felső lécre és onnan a hálóba pattan. (3:0).
    Az UTE tovább ostromol , Groszmann lefutásából ismét kényes helyzet alakul ki a BEAC kapu előtt, Boór azonban idejében szereli a labdára startoló Jeszmást. A 18. percben Papp szökteti Marczinkót, akinek beadását Hidassy jó helyzetből a kapu mellé lövi. A BEAC néhány erőtlen támadása után
    a 25. percben Groszmann kidolgozza a labdát, a kapuvonalról Csontoshoz passzol, ez rövid dribling után nehéz helyzetből Gál mellett a hálóba helyezi. (4:0)
    A gól után lendületes BEAC támadások következnek, sorozatos hibákkal és helyzetek elszalasztásával. Előbb Papp lő közelről fordulatból a kapu mellé, majd Pluhár küld magas labdát a kapu fölé. A legkedvezőbb helyzetet azonban a Fogl II. mellett kiugró Hidassy szalasztja el. A BEAC egyik kornerénél Augusztinovics Hidassy fejéről nagy bravurral szedi le a labdát, majd utána Papp lövését védi pompásan. A utolsó percekben ismét az UTE-t látjuk frontban.

    Sporthirlap, 1924. december 1.