magyarfutball.hu

MTK - BEAC 7 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 3. forduló
játékvezető : Ábray Zsigmond dr.
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. nela: 5.100
  3. Sporthírlap: 12.000
meccstörténelem
  1. 1926.03.07 BEAC - MTK 0-1
  2. 1925.09.13 MTK - BEAC 7-1
  3. 1925.02.22 MTK - BEAC 2-0
  4. 1924.10.05 BEAC - MTK 0-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.13, 20:24
    Az MTK Orth nélkül is könnyen győz a tréningje elején tartó BEAC ellen.

    MTK-BEAC 7:1 (4:1).
    Hungária-uti pálya. — 12000 néző. — Bíró: Ábray Zsigmond dr.

    MTK: Kropacsek— Kocsis, Senkey I— Rebró, Kléber, Nyul II— Senkey II, Molnár, Steiner, Opala, Jeny — BEAC: Stokker— Kotraschek, Boór— Pesovnik, Sághy, Sólymossy— Reinhardt, Kertész, Erhardt, Stoffián, Marcinko.

    A BEAC kezd
    nappal és széllel szemben, de Rebró szerel, szökteti Senkey II.-et, akinek beadása Stockert foglalkoztatja. Senkey II. ujabb lefutása nehéz perceket szerez a BEAC védelemnek, de Opata lyukat rug, míg Jeny közvetlen a kapu mellé hibáz. Az 5. perc hozza meg az első BEAC támadás Erhardt kiugrasztja Stoffiánt, aki 3 lépésről a kapufára helyezi a labdát, ebből Rebró felszabadít.
    A váratlan eredmény lelket önt a BEAC-ba és
    a 7. percben Sághy beadását Kocsis Stoffián elé hibázza, akinek lapos lövése a rosszul vetődő Kropacsek hasa alatt hálót ér. (0:1)
    A váratlan gól az MTK-át is erőteljes támadásokra ösztönzi, aminek csakhamar mutatkozik a hatása, mert
    a 10. percben Opata letolja a labdát Molnárnak, aki tiszta helyzetben az ötös vonalról a labdát a jobb sarokba helyezi (1 : 1).
    A kiegyenlítő gól ismét a BEAC-ot hozza lendületbe, azonban Stoffián elöl Kropacsek kifutással ment, míg Marczinkó beadását Stoffián kapásból kapu mellé lövi.
    Ettől kezdve az MTK látható fölénybe kerül és néha formális ostrom alá veszi a BEAC által bizonytalanul védett kaput. Előbb Kléber, majd Steiner 25 méteres lövése süvít el a kapu mellett. Hasonló sorsra jut Molnár rosszul sikerült lövése is. A BEAC csak Marczinkó lefutása révén jut szóhoz, azonban beadása Kropacsek zsákmánnya lesz.
    A 25. percben Stoffián szöktetésével Marczinkó fut be, precíz beadását Kertész élesen kapu mellé fejeli. Erre az akcióra az MTK Jeny lefutásával válaszol, aki megtéveszti a BEAC védelmét, tiszta helyzetből élesen kapura lő, azonban a labda közvetlen a kapu mellé megy.
    Hullámzó játék után Erhardt töri át az MTK védelmét, átadását Kertész éles lövéssel küldi a kapura, Kropacsek csak elérni tudja és a labda a kapufáról pattan vissza a mezőnybe. A 28. perc meleg pillanatokat szerez az MTK híveinek. Kotraschek szabadrugására ugyanis Kropacsek elhagyja a kapuját, a labda mögéje esik, de Marczinkó tiszta helyzetben a kapu mellé ügyetlenkedi a labdát. A következő percben már Kléber éles lövése pattan vissza a BEAC kapu felső kapufájáról, amikor
    a 30-ik percben Kléber leadásával Steiner balra kifordul és gyönyörű gólt lő. (2 :1).
    A BEAC rendszertelen játéka folytán az MTK egységesebb fedezetsorának támogatásával csatársora lassan átveszi a játék irányítását és
    a 33. percben a lefutó Senkey II. beadását Opata stoppolja és a tétovázó BEAC-védelem között pompás gólt lő. (3:1).
    A gyors egymásutánban bekapott két gól még inkább megtöri a BEAC amugy sem biztos lábon álló védelmét és
    a 36. percben Opata áttöri az egyetemiek védelmét és az őt kisérő Boórtól nem zavartatva, védhetetlen gólt lő (4:1).
    A hátralévő percek az MTK támadásainak a jegyében telnek el, az elért gólarány azonban már nem nagyon ambicionálja a csatárokat további gólok elérésére és így a 41. percben a BEAC is szóhoz jut, amikor Erhardt átadásából Stoffián oldalt kitör, de pompás lövését Kropacsek biztosan védi. Még Opata kísérletezik egy lövéssel, azonban labdája messze elkerüli a kaput.
    Helycsere után
    a bajnokcsapat nem lankadó erővel folytatja támadásait és az első percekben Molnár, majd Jeny lövése szerez meleg perceket az egyetemisták híveinek, amikor
    az 5. percben Opata kiugrasztja Jenyt, aki Boór hibájából a jobb sarokba védhetetlen gólt lő (5:1),
    a gól után Erhardt és Stoffián helyet cserélnek és a BEAC belső triója a tetszetős kombináció után felnyomult az MTK kapujáig, de az erőtlen akciót az MTK védelem szétrombolja. Inkább kecsegtett sikerrel Marczinkó lefutása, azonban Erhardtot a lövés pillanatában elnyomok. Hasonlókép sikertelen marad Marczinkó ujabb akciója akinek beadásából Stoffián pompás fejesét Kropacsek elvetéssel védi. Még Sághy lövése foglalkoztatja Kropacseket, amikor Kocsis kornert vét és Reinhardt veszélyes sarokrugását Kropacsek pompás stílusban lehuzza. Az eredménytelen egyetemi támadások után Jeny egy óvatlan pillanatban megszökik, de gyenge lövését Stocker védi, amikor
    a 21 percben Kléber átadásából Opata Boór sulyos elnézése folytán védhetetlen gólt lő. (6:1)
    A BEAC megadni látszik magát sorsának a csatársorban Erhardt egyedül nem tud megbirkózni a maszsziv MTK-védelemmel, viszont a fedezetsortól kellőleg támogatott MTK-csatárok veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokkal nyugtalanítják a BEAC kapuját. Jeny két hatalmas lövése alig kerüli el Stocker hálóját, sőt Klebert is elfogja a góllövés vágya, de lövése a kapu mellé kerül. Hasonló sors éri Jeny lefutásból kapura küldött labdája is, amikor a 35 percben Kléber faultja miatt megítélt szabadrugásból Boór precíz labdáját Stoffian csaknem a kapuba fejeli.
    A 38. percben Molnár ideális szöktetésével Jeny lefutja az egyetemiek védelmét és éles saroklövéssel beállítja a végeredményt. (7 : 1)
    A teljesen visszaesett BEAC már nem képes komolyabb ellentállásra és az utolsó percekben már csak az okoz izgalmat, amikor Sztoffián és Senkey I összeütközéséből utóbbi a földön marad, a pályáról kiviszik, azonban két perc mulva ismét elfoglalja helyét a védelemben. Szükség azonban nincs rá a BEAC csatárok jóvoltából, de az elszántan védekező BEAC-al szemben az MTK sem tud már további eredményt elérni.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 14.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.15, 14:24
    Hungária-út. Biró: Abray dr.

    MTK: Kropacsek—Kocsis, Senkey I. — Rebró, Kléber, Nyul II — Senkey II., Molnár, Steiner, Opata. Jeny.
    BEÄC: Stokker—-Kotraschek, Boór, Pesovnik, Sághy, Solymossy — Reinhardt, Kertész, Erhardt, Stoffián, Marczinkó.

    Góllövők: Molnár (10 p.), Steiner (31 p.), Opata (? (31-37 között) p., 37 p., 69 p.), Jeny (52 p., ? (utolsó gól) p.) illetve Stoffián (8 p.)

    Nemzeti Sport, 1925.09.14.