magyarfutball.hu

BEAC - MTK 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 3. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000
meccstörténelem
  1. 1926.03.07 BEAC - MTK 0-1
  2. 1925.09.13 MTK - BEAC 7-1
  3. 1925.02.22 MTK - BEAC 2-0
  4. 1924.10.05 BEAC - MTK 0-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.02, 22:07
    HTK-BEAC 0:0

    — Lágymányosi-pálya. — 3000 néző. — Bíró: Gerő Ferenc. —
    — A BEAC lelkes védekezése a puhán játszó MIK ellen. —
    MTK : Kropacsek— Mandl, Senkey— Weszter, Nyul II, Nadler— Braun, Varga II, Orth, Demkó, Jeny. —
    BEAC : Fábián—Kotraschek, Boór—Pesovnyik, Sághy, Kvasz—Pluhár, Erhardt, Reinhardt, Kertész, Marczinkó.

    A BEAC kezd

    nap ellen. A labda hamarosan Orthoz kerül, pontosan előreadja Demkónak, aki magasan a kapu fölé lő. Ezután a BEAC-on a támadás sora. Kertész hosszan kiadott labdájával Marczinko lefut, de beadása nem sikerül és a labdát Mandl ujra a mezőnybe küldi vissza.
    A 6-ik percben az MTK belső csatárai vezetnek veszélyesnek ígérkező támadást, sikerül is az ellenfél kapuja elé jutniuk, azonban Demkó passzát Orth élesen a kapu fölé lövi. Két BEAC támadási kísérlet után az MTK csatárai a veszélyes helyzetek egész sorát készítik elő, amelyek azonban vagy magas lövésekkel végződnek, vagy a tömörülő és elszántan védekező BEAC védelmen törnek meg.
    A sikertelen, támadások elkedvetlenítik az MTK csatárait, visszaesnek és egy ideig tervszerűtlen csapkodó játék folyik a középen.
    A 29. percben Marczinkó lefutásából kornert er el a BEAC. A kornerrugás nem sikerül és a labda Nyul II-höz kerül, aki frontba dobja csatárait, de előbb Jeny, majd Orth a kapu mellé lő. A 32-ik percben Braun lefut, megközelíti a kaput, de lövésre nem marad ideje, mert Fábián nagy rössel kifut, összeütköznek és a labda Boor zsákmánya lesz, aki a mezőnybe továbbítja. A 35-ik percben a BEAC Marczinkó révén ismét kornert ér el. A korner most is rossz, de pár pillanat múlva ismét az MTK 16 os vonalán belül van a labda. A BEAC csatárok a közönség viharos biztatása közben több gólhelyzetet elidegeskednek.
    A 39. percben végre felszabadul az MTK kapu is. Orth hosszu kiadásával Jeny lefut, pompásan centerez, Orth kapásból süvítő lövést küld élesen a kapu fölé. A félidő vége felé ellanyhul a tempó és hullámzó mezőnyjáték közben félperccel hamarább szólal meg a félidőt jelző biroi síp.

    A második félidő

    elején erős játék folyik a BEAC térfelén. A második és negyedik percben Jeny lefutásai révén kornert ér el az MTK, de a kapu elött elszántan dolgozó BEAC-védelem mindent ment.
    Az 5. percben Marczinkóhoz kerül a labda, lefut és Mandl kornerre ment. Marczinkó kornerről gurított labdáját Kropacsek fogja. A 7. percben Sághy hendszet vét s a megítélt szabadrugást Braun 25 méterről a kapu fölé lövi. Váltakozó MTK és BEAC támadások. A 12-ik percben a kék-fehér csatárok szépen kombinált támadása a BEAC kapu elé kerül. Braun pontos passzát Orth a kapu fölé kanalazza. A 13-ik percben MTK-korner, amelyet Varga II. a kapu mögé küld.
    Hullámzó játék folyik ezután, amely időközönként értelem nélküli kapkodássá válik. A 21-ik percben veszedelmes MTK támadás indul meg Orth révén, akinek sikerül Braunt szöktetni. Közvetlenül a BEAC kapu elé kerülnek, a gól már elkerülhetetlennek látszik, de az öt hátvéddel játszó, elszánt BEAC védelem eloszlatja a kritikus helyzetet.
    Egy percre szabadul csak fel a BEAC kapu, amikor Sághy kiadott labdájával Marczinko lefut, kikerüli az elkalandozó Mandlt is de közvetlenül a kapu előtt elidegeskedi a lövőhelyzetet és a labda Kropacsek kezébe kerül. A 26-ik percben Braun jól kiszámított fejese Varga II— Orth összjátékkal Jenyhez kerül, akinek pontos süvítő saroklövését Fábián elvetéssel menti. Reinhardt hosszan előreadott labdájával Marczinkó lefut és a ráfutó Mandl kornerre ment, amely eredménytelen.
    A 31-ik percben Braun egyedül keresztül töri a BEAC védelmet, már tisztán áll, lő, de a kapu balfelső sarkába helyezett erős lövését Fábián kiüti a kapuból.
    Az egyetemi csapat mindinkább a védelembe vonul vissza, de az MTK támadó ereje is megtört. Még egyetlen egyszer lenne alkalma a győzel- met jelentő gólt elérni, amikor Jeny lefut, beadását Orth csodásan fejeli, de a szerencsés helyen álló Fábián fogja a labdát. Az utolsó percekben lelkes BEAC védekezés és veszélytelen MTK támadások. Mikor a bíró sípja a mérkőzés végét jelzi, a közönség lelkesen ünnepelve az egyetemiek csapatát, a pályára tódul és Fábián kapust felemelve diadalmenetben viszik az öltöző felé.

    Sporthirlap, 1924. október 6.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.27, 16:26
    MTK-BEAC 0: 0
    BEAC-pálya. Biró: Gerő Ferenc.
    MTK: Kropacsek — Mandl, Senkey — Weszter, Nyúl II., Nadler — Braun, Varga, Orth, Demkó, Jeny.
    BEAC: Fábián — Kotraschek, Boór — Pesovnik, Sághy, Kvasz — Pluhár, Kertész, Reinhardt, Erhardt, Marczinkó.
    Nemzeti Sport, 1924.10.06.