magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Hungária FC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 18. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.500
  2. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.07, 17:22
    Sabaria—Hungária 2:1 (2:1)

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Blicenez — Pesovnik, Sághy, Vámos — Kása, Mészáros, Stofián, Szladovits, Buresch. — Hungária: Biri — Mandl, Kocsis — Rebró, Kvasz, Nádler — Molnár, Kittl, Orth, Tritz, Opata

    Bíró: Iváncsics Mihály.

    Szombathelyen egész nap szakadt az eső s csak délután négy órára állít el annyira, hogy a mérkőzést meg lehetett tartani. A rossz időben is 4000 főnyi közönség jelent meg, amely a pályára lépő csapatokat ovációval fogadta.
    A mérkőzés előtt a csapatok virágcsokorral kedveskedtek egymásnak. A játék a Sabaria támadásaival kezdődik és már a 3. percben megszerzi a vezetőgólt.
    Mészáros pompás szöktetésével Kása lefut és beadását Szladovits élesen a hálóba fejeli (1:0). A Sabaria lelkes támadásai csak néhány percig tartanak és innen kezdve a Hungária veszi át az irányítást. A 7. percben máris megvan a kiegyenlítés. Bliceneznek egy rövid rúgása a sárban elakad, Molnár rástartolva elfogja, szökteti Kittlt, aki közelről védhetetlenül kiegyenlít.
    A 18. percben a Hungária csaknem vezetésben jut. Opata lefutás után bead, a labdát Orth kapja és éles, lapos lövése az oldalkapufáról pattan ki. Továbbra is, a Hungária támad, de a Sabaria védelme minden akcióba közbelép. Az "első félóra után a Sabaria ismét lábrakap,, viszont a Hungária kissé visszaesik. A sorozatos Sabaria támadások csak a 43. percben végződnek góllal. Stofián ügyes testcsellel megtéveszti az ellenfelet, szökteti Mészárost, aki a labdát hátraadja Bureschnek, aki néhány lépésről belövi a Sabaria második gólját. Az utolsó percekben, a Sabaria támad.
    Szünet után a Sabaria erős irammal és most már szemre is szebb játékkal ostromolja a Hungária kapuját. Lelkesedésük azonban egy negyedóra után alábbhagy s ekkor, a Hungária kerül fölénybe. A bíró a 15. percben az elesett hősök emlékére egy percre megállítja a játékot. A 21. percben a Tritz passzával kiszökő Orth hatalmas lövést ad le, már mindenki gólt lát, ám a labda hajszálnyira a kapu mellé kerül. Az izgalom egyre fokozódik, végre a Sabaria is lélegzethez jut és Pesovnik szabadrúgását .Sztofián a kapura fejeli, Biri véd,de a labda túljut a gólvonalon, a bíró azonban nem veszi észre.
    Mandl Burescht kézzel rántja el a tizenhatos vonalon belül, de a bíró nem ítél tizenegyest, mert a labda Bureschnél maradt.
    A hátralevő időben a Hungária erősen küzd a kiegyenlítésért, a Sabaria-védelem azonban minden támadást szétrombol s hogy gól nélkül megússza az időt, inkább taccsra játszik. A bíró a mérkőzést három perccel meghosszabbította.

    Sporthirlap, 1927. május 30.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 16:32 (szerk.: 2018.11.29, 17:24)
    Szombathely, 3500 néző. Bíró: Iváncsics.

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Blizenez — Pesovnik, Sághy, Vámos — Kása, Mészáros, Stofián, Szladovits, Buresch.
    Hungária: Biri — Mandl, Kocsis — Rebró, Kvasz, Nádler — Molnár, Kittl, Orth, Tritz, Opata.

    1:0 Szladovits (3 p.)
    1:1 Kittl (6 p.)
    2:1 Buresch (44 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.05.30.