magyarfutball.hu

Kispest FC - III. Kerületi TVAC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 6. forduló
játékvezető : Kamarás-Klein Árpád
nézőszámok:
 1. Sporthírlap: -
 2. Nemzeti Sport: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2022.08.04, 22:32
  III. ker. TVAC—Kispest 2:2 (2:2)

  Szünet előtti szép négygólos küzdelem és szünet utáni lanyhább irányzat mellett a III. kerületiek mutattak többet

  Góllövők: Fürstner, Konyor, Horváth, Fürstner

  Sárkány utca, 5000 néző. Bíró: Klein Árpád,
  III. ker. TVAC: Remete — Szabó J., Mayherr — Werner, Kovásznay, Vadas — Lennert, Horváth, Konyor, Skvarek, Drössler. Kispest: Török — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Hungler III. — Praszkó, Szabó, Fürstner, Ölvedy, Gulyás

  Nemzeti Sport, 1926. november 2.
   
 2. avatar: seamandarin
  2022.08.04, 22:26
  Kispest—III.ker TVAC 2:2 (2:2)

  Kispest: Weisz — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Hungler III — Praszkó, Szabó, Fürstner, Ölvedy, Gulyás. — III. ker.: Remete — Szabó, Mayherr — Werner, Kovásznai, Vadas — Lennert, Horváth, Konyor, Skvarek, Dröszler.

  Aki nem sajnálták az utat Kispestre, bizony nem bánták meg, hogy végignézték a két csapat küzdelmét, amely az utolsó pillanatig le tudta kötni a nézők figyelmét. Mind a két csapat legénysége elszánt és kemény küzdelmet vívott a győzelemért, amely azonban az első félidő néhány faultjától eltekintve, mindvégig fair maradt.
  A vezetést Kispest szerezte meg Gulyás lefutásából, kinek beadását Ölvedy a vetődő Remete mellett befejelte. Tíz percre rá Konyor Kovásznai passzával kiszökik a két bekk között és helyezett lapos lövéssel kiegyenlít. A 39-ik percben a III. kerületiek szerzik meg a vezetést, amennyiben Horváth egy ártatlannak induló támadásból és Saguly hibájából a háló balsarkába lő. Kispest erre egymás után két kornert ér el. A másodikat Fürstner góllá értékesíti. A második félidőben már egyik csapat sem tudja a 2:2-s eredményt a maga javára fordítani. Klein Árpád nyugodtan vezette le a nem mindig könnyű mérkőzést.

  Sporthirlap, 1926. november 2.