magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Bocskay FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 18. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.29, 19:49
    Sabaria - Bocskay 2:0 (1:0)

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holzbauer, Tárnok — Bocskay, Hübner — Fejér, Dettrich — Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vince, Teleki, Semler, Mertin

    Az első félidőben
    a Bocskay határozottan többet és szebbet támadott és nem egyszer alaposan próbára tette a szombathelyi védelem képességeit. A Sabarja elfogódottan kezdett és ezért már a 3. percben nagy gólhelyzet támad a kapuja előtt Markos kiszökik, de Semler kitűnő helyzetben a kapu fölé lő. A játék hullámzó, de a debreceniek jobban rohamoznak. A 10. percben Buresch lövése emberbe fut, a lepattanó labdát ugyanő közelről a kapu fölé küldi. A Bocskay Teleki irányítása mellett kitűnően támad. Mertin üresen kap labdát, Weinhardt eléje fut, a lövés a lécet súrolva, az üres kapu mellé repül. Lassan tér magához a Sabaria és átveszi a támadó szerepét. Stófián 25 méteres bombája a kapu fölé megy, Mészáros erős szabadrúgása a kapus kezébe. Közben Markos kiszökik, és közelről küldött lövése elkerüli a hálót. Bass megsérül és 5 percre kiáll. A Sabaria most fölényben van, Buresch centerét Holzbauer hajszálra a léc mellé fejeli. Amott viszont Semler tör ki, éles lövése a kapufát érintve jut ki a mezőnyből. Holzbauer is megsérül és kiáll vagy két percre. A Sabaria erősít.
    A 44. percben Keviczky faultol. Mészáros 20 méteres szabadrúgása Dettrich fejét érintve száll a jobb felső sarokba. (1:0).
    Szünet után a Bocskay kap előbb lábra. Vince jut lövőhelyzetbe, ám labdája a kapu fölé megy. Stófián, Buresch akció indul a másik kapunál és kornert eredményez. A 6. percben hatalmas debreceni gólhelyzet. Semler szökteti Mertint, ennek centerét Teleki fogja, átsiklik Prémen s a labda ott pereg Vince és Semler előtt, akik azonban addig késnek, míg a kifutó Weinhard elszedi előlük! A Bocskay egy ideig fölényben is marad. Semler egyéni játékkal átsiklik az ötösön, azonban gyenge a lövés, Weinhardt kornerre tolja. Végre felnyomul a Sabaria is. Pesovnik, Tárnok akciójából Holzbauer hajszálra lő a kapu mellé. Az iram most erősödik és a játék nagyon élvezetessé válik. Stófián labdájával Buresch az ötösig jut el, centerét a belsők elhibázzák. Teleki viszont Mertint szökteti, akinek lövését Weinhardt fogja.
    A 29. percben a Sabaria remek jobbszárny-támadást vezet, Buresch végül Mészárost szökteti, aki mintegy tíz lépésről pompás felsősarkos lövéssel megszerzi a második gólt. (2:0).
    A Bocskay nem esik össze, sőt tovább támad. Egy kornert szerez, abból meleg helyzet adódik -és Weinhardt a kavarodás után éppen a gólvonalon csípi el a labdát. Az utolsó negyedórában hatalmasan felnyomul a Sabaria, amely valósággal ostrom alá veszi a debreceni kaput. Stófián tisztára játsza magát, de a lövés előtt elnyomják. Közben Semler kiszökik, közeli lövése a kapus ölébe fut. Amott újra Buresch rohamoz, labdáját Mészáros kapja, akinek éles lövése kapufát ér. Markos lövését védi Weinhardt, majd Stófián egyéni játékkal megint kitör, egészen tiszta helyzetbe került, de a biztos gól elmarad, mert a center a kapu mellé plasziroz.
    Biró: Égner Kálmán.

    Sporthirlap, 1928. április 16.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.11, 19:54 (szerk.: 2018.12.12, 17:30)
    Szombathely. 2500 néző. Bíró: Égner.

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holzbauer, Tárnok.
    Bocskay: Hübner — Fejér, Dettrich — Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleky, Zemler, Mertin.

    1:0 Mészáros (44 p.)
    2:0 Mészáros (73 p.)

    Sabaria trénere: Bányai Lajos

    Nemzeti Sport, 1928.04.16.