magyarfutball.hu

Sabaria FC - Bocskay FC 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 2. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Juhász Attila dr.
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.12, 19:52
    Sabaria—Bocskai 3:3 (3:1)
    A szünetig erősen vesztésre álló debreceniek csak azért mentettek meg egy pontot, mert a szombathelyiek nem bírták az iramot
    Góllövő: Hollós, Borbély, Szemes, Borbély, Marosi, Vincze
    Szombathely, 3000 néző. Bíró:Juhász dr.
    Sabaria: Vermes — Kovács, Janzsó — Sárközi, Vámos, Bass — Boda, Kovács II., Hollós, Borbély, Belkó,
    Bocskai: Farkas.— Fejér dr., Molnár — Villányi, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Szemes, Marosi.
    A szombathelyi csapat kezd. Rendes tapogatódzás. Egy-kettőre kialakul azonban egy kis Sabaria-fölény. Az 5. percben már eredményt is hoz. Belkó pompásan sprintel a Bocskai kapuja felé, jó érzékkel ad be. Bent Kovács II. hátra tolja a labdát Hollósnak.
    A center tíz méterről szép lövést ereszt meg a tétovázó Bocskai védelem mellett és a labda a jobb sarokban pihen egy kissé. 1:0.
    Rögtön megjön a közönség hangja, s a nagy buzdítás közben támad tovább a Sabaria.
    A 9. percben Kovács II laposan Bodának adja ki a labdát. Az szépen küldi vissza-
    Hollós a lába között átengedi Borbélynak, aki a vetődő Farkas mellett szintén a jobb sarokba helyezi. 2:0.
    Olyan üdvrivalgás tör ki, olyan nagy az öröm, hogy csaknem szétszedi a közönség a pályát. Innen kezdve olyan nagy a hangorkán, mintha minden egyes néző torkában hangerősítő lenne. Most azonban már a Bocskai is kezd magára találni, sorra vezeti a támadásokat, csakhogy azokat a Sabaria védelme derékban töri ketté. A 15. percben Markos 30 méterről ereszt meg bombát, Marosi résen áll a kapu előtt, továbbítja a labdát, ámde Vermes is követte az akciót és az ölébe hull a labda. Pedig nagyon gólszagú volt. Most következik az egy perc szünet Vass József dr. emlékének. Mezőnyjáték alakul ki s Marosi faultolja Sárközit.
    A Bocskai újra rohamoz, de Markos lesállása támadást akaszt. A 27. percben Kovács II. tör ki, de Villányi előle kornerre vágja a labdát. A sarokrúgást Borbély fölé küldi. A 34. percben Vincze egészen váratlanul tör ki. Lövése erősen helyezett, de Vermes így is fogja. A 38. perc meghozza a Bocskainak az eredményt. Markos beadásszerűen lő, Vermes kifut, de szokásához híven rosszul. Mellé fog. Már
    Szemesnél a labda, ő célba veszi az üres kaput. „Biztos gól”, -ijedezik a tribün, de felsóhajtanak, mert a labda az alsó kapufának megy, onnan azonban meggondolva magát, mégis csak a hálót választja. 2:1.
    A Bocskai most már egyenlíteni akar, de Markos újból lesben áll. A 44. percben a Sabaria lendül előre. Vámos szökteti Bodát, az szépen ad be, Farkas két lépést kiszalad, hogy elérje a labdát, de Borbély gyorsabb és a kapus mellett a jobb sarokba céloz. 3:1.
    A Bocskai nagyon veszélyesen kezd. Vermesnek magas labdát kellene fogni, de kiejti. Szombathelyi és debreceni játékosok a kiejtés után támadt nagy zavarban ide-oda rúgják a labdát, míg végre Kovács I. felszabadít. Most a Sabaria kap lábra, remek támadást vezet a csatársor és Boda jól is akarja befejezni, de Farkas, bár csak elvetéssel, mégis kivédi a bombát. Most aztán a Bocskai percekig nem engedi szóhoz jutni a honi csapatot, s csak a 15. percben jut lélekzethez a Sabaria. A 17. percben kornert is ér el, majd lassan visszaesik és a 20. per cután megváltozik a játék képe. A 21.percben Teleki egyedül tör előre, Vermes szembe akar szállni vele, kifut s úgy látszik, hogy a kapusé lesz a labda, amikor
    Teleki hirtelen lő, lövése Bassról lepattanva Marosi elé kerül s az tétovázás nélkül továbbítja a hálóba. 3:2.
    A 24. percben korner is jelzi a Bocskai fölényét, de a sarokrúgást Szemes fölé küldi.
    A 25. percben Hollós jut előre, szépen lő, Farkas előbb fogja, majd meg kiejti a labdát, amelyet Boda gyorsan Belkónak tol ki. A szélső lő most a kapura és Farkas újra remekel, kornerre véd. Ez volt a Sabaria utolsó szemrevaló támadása. A 28. percben már a Sabaria kapuja előtt kerekedik heves harc. Az egyik határbíró ofszájdot is int, de a bíró nem figyel oda. Sárközi kornerre ment a harc hevében. A berúgást Vermes elnézi, Marosi megcélozza a labdát, de az csak emberbe megy,
    a visszapattant lövés azonban Vince elé kerül, aki most már a jobb sarokba helyezett gólt lő. 3:3.
    Még egy hosszú, kemény negyedóra van hátra. A Bocskai finisel a győztes gólért, de most már nagyon vigyáznak a szombathelyi védők s így marad az eredmény a döntetlen.
    Lelovich Jenő, a Sabaria trénere

    Nemzeti Sport, 1930. szeptember 15.