magyarfutball.hu

Bocskay FC - Sabaria FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 14. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.07, 18:27
    Bocskai—Sabaria: Mikolovics (a középmagyar BT-ből, ő az első vidéki bíró, aki ligameccset vezet)

    Nemzeti Sport, 1931. március 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.09.06, 15:27
    Bocskai - Sabaria 2:0 (1:0)
    Csendes meccsen hatalmas szélben a Bocskai szél ellen játszotta ki igazi formáját
    Góllövő: Vincze, Vincze
    Debrecen, 2500 néző. Bíró: Mikolovits.
    A két csapat teljesen egyforma pulloverben vonul ki, s a közönség is csak akkor látja, hogy tévedett, amikor már jól megtapsolta a Sabaria csapatát: azt hitték, hogy a Bocskai jött ki elsőnek. A kék-sárga pulloverek gyorsan lekerülnek, a Sabaria kékkarú sárga ingben van, míg a Bocskai kék testű és sárgakarú ingben játszik. A debrecenieknek kedvez a szerencse s az ugyancsak fujdogáló széllel hátban áll fel a
    Bocskai: Bocskai: Fábián — Fejér dr, Moharos — Villányi, Keviczky, Marosi — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Horváth.
    Sabaria: Vermes — Janzsó, Prém — Sárközi, Vámos, Gábry — Iglódy, Kovács I., Kovács II., Boda, Belkó.
    Egy kis tapogatózással indul a játék: Villányi hatalmas lövése mellé süvít. Rögtön utána Fábián védi Iglódy bombáját. A Bocskai támad, támad, de minden labda túlhosszú, tovább viszi a szél:
    — Mi van a csapattal? — kérdezgetik a tribünön.
    — Nem tud széllel játszani.
    És ez a megállapítás helyes is. Hosszú tíz perc telik el eredménytelen Bocskai-fölénnyel. Közben azonban kitűnik, hogy a Sabaria védelme szilárd. A 15. percben Markost kornerre szerelik, de a sarokrúgás eredménytelen. Csak a 17. percben vezeti a Bocskai az első formás akciót. Keviczky a fél pálya körül nagyszerű labdát ad Vinczének.
    Az összekötő két védőn is átkígyózik, pompásan tör előre. Tisztára kerülve bal lábára igazítja a labdát és éles, lapos lövéssel 20 méterről beküldi az első gólt. Vermes hiába vetődött. 1:0
    Első jó akció, első gól. A Bocskai hívei reménykedni kezdenek, annál is inkább, mert rögtön utána megint a debreceni csapat támad. Horváth nagyon veszélyesen küldi be a labdát, de a Sabaria-védelem tisztáz. Majd a tulsó oldalon Iglódy újabb lövését védi Fábián pompásan. Markos fut el most egymásután többször, sőt Horváth is kísérletezik, de a Sabaria védelmével nem bírnak. Markost kornerre szerelik, Mátéffy azonban a sarokrúgásból beküldött labdát fölé fejeli. Vincze és Teleki játszik össze, Markosnak készítenek elő jó helyzetet, de a szélső mellé vágja a labdát. Most hirtelen lendülettel a Sabaria kerekedik felül. Belkó fut le, Bodának küldi be a labdát, Boda pompás gólhelyzetben várja a labdát, belelendül s lövése süvítve tör a kapura, de Fábián imponáló nyugalommal és bravúrral véd. Fel is hangzik a tribünön:
    — Ez a kapus aztán megéri a pénzét.
    A Sabaria azonban frontban marad s mintegy tíz percig ostromol, de főleg Moharos feltűnést keltő játéka folytán nem tud eredményt elérni. Az utolsó öt perc a Bocskaié. Vermes védi Markos lövését, majd meg Marosi ad Telekinek, de a center hajszálnyira kapu fölé fejel. A többi támadást itt is a hátvédek verik vissza.
    A Bocskai rögtön erősen támad. Most már szinte mintaszerűek az akciók. Szél ellen tényleg jobban tudnak játszani a debreceniek. Kornereket érnek el, de Markos és Horváth felváltva sem tudja azokat kihasználni. Vermes és Prém ugyanis nagyszerűen védekezik. Most Kovács I. és Moharos összecsap, az utóbbi megsérül, de rögtön visszajön, mire Vincze Sárközin revanzsálja magát. A játék azonban nyílt. Hiába van fölényben a Bocskai, a meccs sorsa még nem tekinthető eldőltnek. Horváthot a 16-osnál buktatják. Szabadrúgás jár érte. Ugyanő rúgja. Vermes kiüti a labdát, Vincze pedig mellé lövi a 18. percben. Telekit egyszerre ketten is fogják, Vámos és Janzsó is rajta van, de Teleki ennek ellenére háromszor is gyorsan kiugrasztja Mátéffyt, aki azonban mindig mellé céloz: nincs formában. Markos száguld most lefelé, Mátéffy lő is kapura, de Vermes imponáló nyugalommal véd. Nem sokkal később Teleki ideálisan szökteti Mátéffyt, most azonban Vermes pompásan vetődik a bombára. Megindul a nagy vita:
    -így marad az eredmény?
    Már-már végeredménynek látszik az 1:0, amikor a 42. percben Teleki kiszökteti Horváthot. Horváth egészen a balszélen indul neki, de közben befelé húzódik és
    átpasszol a balszélre kikerült Mátéffynak. Az jól ad be, Vincze nagy rössel érkezik és hajszálnyi pontosan közelről Vermes mellett ismét gólt szerez. 2:0.
    Még a Sabaria kísérletezik, Fejér dr. azonban buktatja Bodát. A szabadrúgást Boda hajszálnyira a kapu mellé küldi. Vége. Győzött a Bocskai... A közönség megindul. Kezdenek vitatkozni a pesti eredményekről.
    — Kikapott a Hungária, — kiáltja el magát valaki.
    Meg akarják verni.

    Nemzeti Sport, 1931. március 2.