magyarfutball.hu

Újpest FC - Szegedi Bástya FC 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 13. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.13, 21:18
    Ujpest—Bástya 4:0 (3:0)

    Ujpest: Beneda - Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter - Ströck, Jakube, Auer, Spitz, P. Szabó — Bástya: Acht — Beck, Weiglhoffer — Steiner, Tóth, Kronenberger — Ábrahám, Varga, Höss, Wahl Solti.

    Az ujpesti stadionban megjelent ötezer főnyi közönség — bizonyosra vette kedvenc csapatának győzelmét — a játékot inkább a jövő heti Ferencváros - Ujpest derby szempontjából bírálta el. Ujpest csapata nagy gólarányú győzelmet aratott, de meg kell állapítanunk, hogy a Bástya ellen mutatott játék egyáltalában nem volt megnyugtató. Bástya ugyanis határozott hendikeppel indult a küzdelembe. Legerélyesebb csatárát Ábrahámot Fogl II. már a 6-ik percben harcképtelenné tette és így a jeles jobbszélső végig statisztálni volt kénytelen. A második félidő elején ugyancsak Fogl II. Hösst is elintézte, úgy hogy a Bástya ebben a félidőben már csak vergődött. Hogy aztán ebben a félidőben a szegediek csak egy gólt kaptak, az kizárólag Achtnak érdeme, aki oly nagyszerűen védett, hogy a válogatás szempontjából is figyelembe kell venni.
    Ujpest szél és nap ellen kezd, de Auer révén azonnal támad. Pár percnyi mezőnyjáték után a
    6-ik percben Fogl II. „belép" Ábrahámba, aki három percre elhagyja a pályát, majd a mérkőzést végig statisztálja. Az ujpesti védelem eleinte feltűnően bizonytalan és Hössnek két ízben is alkalma lenne eredményt elérni, de hibáz. Ezután az ujpesti csatársor is lendületbe jön, az első komoly helyzet mégis Vargáé, akit azonban a kapu előtt elnyomnak. Közvetlenül ezután Auer keresztül verekszi magát a Bástya védelmén, de két méterről is fölé lő. Végre a 22-ik percben megszületik Ujpest vezető gólja.
    P. Szabó nagyszerű játékkal átdriblizi magát Steineren és Becken, két méterről kapura lő, Acht a labdára veti magát, mely Auerre, Auerről pedig Spitz elé pattan, de Spitz testcsellel átengedi Szabónak, aki védhetetlenül a hálóba helyezi. (1:0).
    A 41-ik perc sorsdöntő volt a Bástyára. Solti lefut, centerez. Beneda a labdát elvéti. Ábrahám pedig nyolc méterről az üres kapu mellé lő. A kirúgást P. Szabó kapja, aki gyorsan leszalad és ugyancsak 8 méterről a túlsó sarokba remek gólt helyez. A labda a belső kapufáról kerül a hálóba. (2:0).
    A gól után a szegedi védelem elveszti a fejét. Ujpest ostromol és a 45-ik percben P. Szabó—Auer összjátéka után a kapufáról visszajövő labdát Spitz három méterről a kapuba teszi.(3:0).
    Szünet után Ujpest azonnal támadólag lép fel. Ströck „Kohut-szerű“ bombája éppenhogy elkerüli a kaput. Az 5-ik percben Fogl II. „szereli” Hösst, aki azután már csak félgőzzel játszik. A 7-ik percben Jakubét faultolják. Ströck 20 méteres szabadrúgását Spitz kapásból félfordulattal a hálóba küldi. Remek gól volt. (4:0).
    A gól után a Bástya felforgatja csatársorát. A belsők össze-vissza változtatják helyüket, de kilenc emberrel sehogyse megy a játék. Ujpest egyre nagyobb fölénybe kerül, de részben a balszerencse, részben Acht nagyszerű védései révén az eredmény már nem változik.
    Biró: Himler Oszkár.

    Sporthirlap, 1928. február 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 17:11 (szerk.: 2018.12.09, 18:21)
    Újpest: Beneda - Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter - Ströck, Jakube, Auer, Spitz, P. Szabó
    Bástya: Acht — Beck, Weiglhoffer — Steiner, Tóth, Kronenberger — Ábrahám, Varga, Höss, Wahl, Solti.

    1:0 P. Szabó (22 p.)
    2:0 P. Szabó (41 p.)
    3:0 Spitz (45 p.)
    4:0 Spitz (52 p.)

    Bíró: Himler Oszkár

    Sporthírlap, 1928.02.27.