magyarfutball.hu

Bocskay FC - Sabaria LSZ 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 5. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.28, 20:03
    Hallatlan izgalmak közepette kétszer kiegyenlítette a Bocskay a Sabaria gólelőnyeit

    Sabaria—Bocskay 2:2 (1:0)

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stoffián, Holzbauer, Tárnok. Bocskay: Farkas — Molnár, Baik — Varga, Sipos, Keviczky — Martos, Vincze, Vampetich, Seiden, Mertin.

    A végtelenül temperamentumos debreceni közönség ugyanis a mérkőzés első percétől a meccs végét jelentő bírói síp elhangzásáig olyan izzó atmoszférát teremtett, hogy ennek következtében sajnálatos incidensek is előadódtak, amelynek — mint értesülünk, — a szövetség előtt is folytatása lesz. Amikor ugyanis a második félidőben a Sabaria másodszor is megsze-
    rezte a vezetést, egy összecsapásnál, — amelynek Mertin volt a szenvedő hőse — Vicenik bíró szabadrúgást ítélt a Sabaria ellen. Ez azonban nem elégítette ki Mertin édesapját, aki a pályára rohant és fojtogatni kezdte a bírót, aki kiszabadította magát, ám nem kerülhette el, hogy ütést ne kapjon a fejére. Az öreg Mertint rendőrök vonszolták el, a bíró egy pillanatig tétovázott, hogy folytassa-e a mérkőzést, de végül is a rendőrkapitány megnyugtatására végig vezette a meccset.
    Ettől az incidenstől eltekintve a haléktanul izzó hangulat több botrányt inscenált, a bírót, a pesti határbírót és a vendégcsapat játékosait kővel dobálták és leköpdösték.
    A Sabaria jól átgondolt, fölényes támadásaival kezdődik a játék, aminek már a 18. percben megvan az eredménye. Koncentrikus belső támadás után Stoffián Holzbauertől átveszi a labdát és mintegy 20 méterről süvítő lapos gólt lő. (1:0).
    A 19. percben Stoffián a kifutó Farkas mellett hajszálnyira kapu mellé lövi a labdát. Lassankint a Bocskay is belemelegszik és néhány veszélyes támadást vezet Weinhardt kapuja ellen, ám a debreceniek csatársora az ellenfél kapuja előtt túlságosan puha és így az attakok nem végződnek eredménnyel.
    Helycsere után a közönség óriási energiát fejt ki, hogy csapatát buzdítsa. Az első percekben a Sabaria van fölényben, de azután fokozatosan visszaszorul és amilyen mértékben a Bocskay fedezetsora a helyzet magaslatára emelkedik, olyan mértékben esik vissza a szombathelyi fedezetsor. A debreceniek sorozatos támadásai eleinte még megtörnek a szombathelyiek védelmén, de már a 21. percben a Sabaria kapitulálni kénytelen. Markos lefutásánál Weinhardt kifut kapujából, a kapu előtt nagy kavarodás támad, eközben Bass mellel a saját hálója felé irányítja a labdát és az fél méterrel a vonalon belül kerül. Viczenik bíró tétovázás nékül gólt ítél (1:1).
    Ezután a Sabaria erős ostrom alá veszi Farkas kapuját. A 28. percben
    Buresch beadására Tárnok befut és nehéz szögből védhetetlen gólt lő (2:1).
    ,A Bocskay ezek után ismét erősít. A 33. percben történik a bevezetőben említett incidens, amely után a kedélyek csak lassan csillapodnak. A mérkőzés tovább folyik és a Bocskaynak sikerül is a 35. percben Markos 20 méteres remekül irányított felső sarkos lövésével ismét kiegyenlíteni az eredményt.
    Most újra a Sabaria támad és 3 perccel a befejezés előtt, a Bocskay-kapu előterében kavarodás keletkezik, amelynek hevében Molnár fejjel , saját kapujába irányítja a labdát, ám a bíró nem adja meg a gólt, mert nézete szerint Stofián előzőleg hendszet vétett. A mérkőzés nagy izgalmak közepette ért véget.

    Sporthirlap, 1927. október 17.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.02, 19:18
    Debrecen. — 3000 néző. — Bíró: Viczenik.

    Bocskay: Farkas — Baik, Molnár I. — Varga, Sípos, Keviczky — Markos, Vincze, Wampetich, Seiden, Mertin.
    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holzbauer, Tárnok.

    0:1 Stófián (8 p.)
    1:1 Markos (58 p.)
    1:2 Tárnok (69 p.)
    2:2 Markos (80 p.)

    Sabaria trénere: Bányai Lajos
    Nemzeti Sport, 1927.10.17.