magyarfutball.hu

Attila FC - Sabaria LSZ 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 1. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 6.000
  2. Sporthírlap: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.15, 21:10
    Sabaria—Attila 1:0 (0:0)

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Szladovits, Tárnok. — Attila: Németh — Maszlonka, Dankó — Janovitz, Hajós, Kripkó. — Friesz, Powolny, Kautzky, Siklóssy, Singer

    Bíró: Iváncsics Mihály.

    Az Attilának az I. ligában történt bemutatkozására 6000 főnyi rekordközönség volt Miskolcon kíváncsi. A meccs szépségén sokat rontott az erős szél, amely ha nem is tette irreálissá a játékot, de a csapatokat erősen akadályozta képességeik kifejtésében.
    A sorsolás a Sabariának kedvez és a szombathelyiek igyekeztek is a hátszelet kihasználni. Az Attilának mégis sikerült az első félidőt gól nélkül megúsznia s így a miskolci együttesnek határozott győzelmi esélyei voltak. Úgy látszik azonban, hogy az első idő védekező játéka túl sokat vett el az erejéből és ennek eredményeképen a Sabaria a második félidőben is többet volt frontban és a sorozatos támadások egyike meghozta részére a győzelmet.
    A játék egyébként túlerélyes, helyenként durva volt. A 2. percben Buresch labdáját Szladovits fejeli, ám Németh biztosan véd. A 13. percben Buresch és Mészáros kijátsszák Dankót, de Mészáros lövését Németh fogja. A 16. percben Mészáros a hatos vonalról tiszta helyzetből kapu fölé lő. A 19. percben Singer lövését Weinhardt könnyen teszi ártalmatlanná. A 28. percben váratlan sérülés akasztja meg a játékot. A hatos vonal tájékán Maszlonka és Stofián egyszerre startolnak a labdára és erősen összefejelnek. Maszlonkának a feje törik be, Stofián homlokáról pedig a bőr szakad fel. Mindkettőt leviszik a pályáról. Maszlonka helyét ideiglenesen Kripkó foglalja el. A 29. percben Siklóssy a kornervonalig viszi a labdát, centerezéshez azonban nem jut. Stofián és Maszlonka ezután bekötött fejjel ismét elfoglalák helyeiket. A 34. percben Prém Kautzkyt gyomron találja és emiatt néhány percig szünetel a játék. A 36. percben Friesz kitűnő labdát kap Powolnytól, de Bass biztosan szerel. A 39. percben Friesz beadását Kautzky átengedi Siklóssynak, aki kapu fölé lő. A 41. percben Stofián fejesét Németh fogja. A 44. percben Buresch kornerét Stofián lövi, Németh elejti a labdát. Stofián beugrik és sikerül is a labdát elfognia, ez azonban kapu mellé megy. A második félidőben a szél enged erejéből, az Attila azonban ennek ellenére is erősen támad.
    A 2.percben Kautzky labdája kapufáról pattan vissza, Powolny offszájdhelyzete azonban megakasztja az akciót. A 4. percben Singer lövését Weinhardt menti. A 10. percben Friesz kétszer is centerez, a labda először emberbe megy, majd a kapufáról kerül a mezőnybe, Powolny lövése pedig Nagy testéről pattan vissza. A 20. percben Friesz jó beadását Siklóssy sokáig állítgatja, mire leszerelik. A 25. percben Siklóssy lefut, de a labda kapu mögé kerül.
    A 30. percben Prém szabadrúgását Szladovits Stofiánhoz fejeli, aki gyönyörűen irányított fejessel a kapu alsó sarkába küldi a labdát, megszerezvén ezzel a mérkőzés egyetlen gólját, egyben csapatának győzelmét. A 31. percben Bass Kautzky gyomrában felejti a lábát. Az Attila ezután még három szabadrúgáshoz jut, de Maszlonka ezeket sorra elrontja. A 40. percben Powolny és Vámos összecsapnak, Vámos kimegy, de rögtön vissza is jön. A 43. percben Siklóssynak a tizenhatosról indított remek lövése csak hajszálnyira kerüli a kaput.

    Sporthirlap, 1927. augusztus 29.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.30, 09:41 (szerk.: 2018.11.30, 10:56)
    Miskolc, Népkerti-pálya. 6000 néző. Bíró: Iváncsics.

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stófián, Szladovits, Tárnok.
    Attila: Németh — Maszlonka, Dankó — Janovitz, Hajós, Kripkó — Friesz, Powolny, Kautzky, Siklóssy, Singer.

    0:1 Stófián (75 p.)

    Sabaria trénere: Bányai Lajos

    Nemzeti Sport, 1927.08.29.