magyarfutball.hu

Sabaria FC - Attila FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 6. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.23, 20:30
    Sabaria—Attila 1:1 (1:0)
    Egyenlő erők — igazságos eredmény
    Góllövő: Iglódy, Rudas
    Szombathely, 1500 néző. Bíró: Fenichel.
    Nagy taps fogadja a két csapatot. Vámosnak, a csapatkapitánynak „szabadnapja\'’ van s így Vermes indul választani. Szerencséje van, választhat és a széltől támogatott oldalt szemeli ki. Felállanak s közben a közönség meglepetéssel veszi észre, hogy az Attilában Körösi helyett új ember, Kiss játszik.
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Janzsó — Sárközi, Somogyi, Szaniszló — Iglódy, Seper, Kovács II., Borbély, Belkó.
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Szabó, Sós, Bán — Csere, Kiss, Rudas, Nemes, Sziklai.
    Az Attila lendül először támadásba, Rudas kornert ér el, de Kovács I. tisztázza a helyzetet. A 3. percben már Belkó fut le szélsebesen, beadása Seperé, az összekötő azonban csúszik és így Szemző könnyen véd. Változatos a játék s inkább a szombathelyiek játszanak fölényben. Attila-támadásnál Sziklai-Nemes—Rudas a labda útja, nagy az igyekezet, de a lövés mellé száll. Szép szombathelyi támadásnál viszont Szaniszló—Seper—Iglódy lábán perdül keresztül a bőr s a szélső lövése külső hálón köt ki. A 19. percben Borbély kitör, remek lövést küld a kapura, az azonban Szemző zsákmánya lesz. Majd Rudas kerül jó helyzetbe, de öt méterről nagyon fölé lő. A 21. percben erősít a Sabaria.
    Borbély centerből Iglódynak ad ki remek labdát, az kissé befelé jön és elég közelről, négy méterről a hálóba fejeli. 1:0.
    Most még jobban rákapcsol a Sabaria. Szinte azt lehet hinni, hogy potyogni fognak a gólok. Szemző fejekről szedi le a labdát, majd a 25. percben Belkó—Szabó párharc után az előbbi marad felül. Iglódynak adja be a labdát, a másik szélső most is úgy fejelne, mint a gólnál, csakhogy ezúttal kapu mellé csúszik a bőr. A 29. percben Dankó és Iglódy csap öszsze, Dankó kornert vét, majd a Belkó—Vadász találkozásból is sarokrúgás lesz. Iglódy mögé rúgja a labdát.
    — Seper centerbe! —kiabál a közönség, amely nincs megelégedve a csatársor puha játékával.
    A 31. percben Sziklai viszi a labdát, jó helyzetbe kerül, Kovács I. azonban zavarja s így mallé lövi a labdát. A 32. percben Bán a 16-oson buktatja Iglódyt. Szabadrúgás jár érte, Kovács áll a labdának, azonban nem tudja hálóba célozni.
    A miskolciak erős irammal kezdenek. A 2. percben Rudas fölé lövi a labdát, a 4. percben azonban a Sabaria lendül előre. Iglódy beadását Kovács II. lövi s Szemző csak kornerre tudja védeni. A sarokrúgást Iglódy újra mögé küldi. A 6. percben Bán 25 méterről lő fölé, majd egy perccel később Dankó 25 méteres szabadrúgását Vermes csak kornerre tudja védeni, Nemes lövi mellé a labdát. A 10. percben újra Nemes kerül jó helyzetbe, de Janzsó közbelép. Most végre teljesül a közönség kívánsága:
    Kovács II. és Seper helyet cserél. Rögtön más képet mutat a játék. A 18. percben fel is szabadul a Sabaria a nagy ostrom alól. Dankó akadályozza Belkót. Szabadrúgás jár érte s ebből
    Seper hatalmas kapufát rug.
    A 26. percben Borbély miatt szabadrúgáshoz jutnak a miskolciak s Dankó a 16-osról mellé lövi a labdát. Rudas is mellé lő, majd a 27. percben Sós is ezt teszi. Sokan már nem is várnak gólt, amikor a miskolciak kitartó ostroma végül mégis eredményt hoz. A 38. percben Janzsó szorongatott helyzetben kornert vét.
    A berugott labdát bent sokáig tologatják, végül is Rudas hat méterről a jobbsarokba céloz. 1:1.
    Gól után is az Attila játszik fölényben. A 39. percben Rudas még kicselezi a védelmet, egyesek góltól félnek már, amikor Vermes kornerre véd.
    Lelovich, a Sabaria trénere: Hja... A mi kapufánk kifelé, a multkor meg a Ferencváros kapufája befelé pattant. Ez a szerencse...
    Fehér, az Attila trénere. Egyforma erők küzdelme reálisan döntetlen eredménnyel zárult. A csapatom nem játszotta ki a formáját.

    Nemzeti Sport, 1931. október 26.