magyarfutball.hu

Bocskay FC - Újpest FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 18. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.12.06, 22:58
    Bocskay - Ujpest 3:1 (0:0)

    Bocskay: Hubai — Fejér dr., Molnár — Virányi (Wanpetich), Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Szemes, Marosi.
    Ujpest: Acht — Kővágó, Fogoly Ill. — Borsányi, Lutz, Enyedi — Török, Avar, Veder, Péter,
    P. Szabó,

    Óriási hőségben, több mint 5000 főnyi közönség előtt, páratlanul izgalmas és lendületes küzdelmet vívott a két csapat.
    A mérkőzés
    erős Bocskay-támadással kezdődik Vincze a kifutó Acht mellett Marosinak adja a labdát, aki az üres kapu mellé emeli. Két perc muúlva nagy a kavarodás a Bocskay-kapu előtt. Mialatt azonban Hubai a kapuból kisétál, a labda Avarhoz kerül, akinek némi megerőltetéssel sikerül azt az üres kapu mellé plaszírozna. Ujpest egyenlített! Most a közönség lép akcióba. Fogoly III. minden rúgását nagy „hórukkozással” fogadja, míg a meccset kitűnően vezető Bíró Sándor be nem szünteti a játékot. A bíró erélyes figyelmeztetése használ és ezután a közönség már kevésbé hangos. A 25-ik percben Vincze ráfut Achtra, aki könnyen sérül. A játék egy percre szünetel Pár perc mulva Szemes sérül meg és a félidő végéig helyet cserél Marosival. A 32-ik percben Markos remekül lefut egészen a kornervonalig, ideális zsinórbeadása a kapuvonalon fut végig, Szemes rástartol a falsós labdára, az falsot kap és a kapu mellé perdül. A következő percben Hubai miatt mered az égnek ötezer ember haja. Hubai véd, kirúgásnál a labdát elveszti, Veder ott terem és két lépésről az üres kapu mellé lövi. A félidő vége felé még Acht remekel, Teleki bombalövését szép elvetéssel parírozza.
    A második félidő elején négy gólhelyzet marad kiaknázatlanul. Először Markos, majd Szemes, végül kétszer egymásután Avar hagy ki jó helyzetet. A 22-ik percben Fejér dr. majdnem öngólt vét, hazaadott labdája kapufára, és onnan a kornerre perdül. A 25-ik percben Marosi csavart labdát ad a kapu elé, nagy kavarodás támad,
    a labda Szemes elé kerül, aki azt mintegy 12 méterről védhetetlenül belövi (1:0).
    Egy perccel később P. Szabó és Avar összjátéka után, az utóbbi szép lövése meghozza a kiegyenlítést (1:1).
    A Bocskay most, rákapcsol és a 30-ik percben, ugyancsak Marosi beadásából ismét Szemes megszerzi a vezetést (2:1).
    A Bocskay tovább támad. A 34-ik percben Markos lefut, éles beadására Acht veti magát, az ujpesti kapuson azonban rajta lóg Teleki és Szemes, Szemesnek sikerül a labdát Acht kezéből kirúgni Teleki elé, aki beállítja a végeredményt (3:1).
    Az utolsó tíz percben Ujpest megadja magát a sorsnak, a debreceniek pedig biztos védekezéssel meggátolják az újabb gólhelyzeteket.

    Sporthirlap, 1929. május 13.