magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Újpest FC 5 : 6

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 9. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.21, 23:37
    Ujpest—Sabaria 6:5 (5:3)

    Négy góllal vezetett már Ujpest, de a Sabaria hatalmas küzdelemben csaknem behozta az előnyt, végül mégis egy góllal vesztett
    A felizgult szombathelyi publikum sárral dobálta meg a bírót

    Ujpest: Acht — Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz, Wilhelm — Ströck, Auer, Wetzer, Spitz, P. Szabó — Sabaria, Biri— Nagy, Prém- Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Kovács, Stofián, Powolny, Tárnok.

    Nagy botrány közepette játszotta le bajnoki mérkőzését a Sabaria az Ujpesttel.
    A botrány már az első félidőben kitört, amikor Széll bíró a Sabaria egyik támadását offszájd címén lefütyülte. Ekkor percekig szünetelt a játék és a rendőrségnek kellett rendet teremte-nie. A második félidőben a terror fokozódott. A játékot ismételten le kellett állítani, majd a mérkőzés végén csak a legnagyobb erőfeszítéssel lehetett a bírót a közönség bántalmazásaitól megóvni.
    A meccs végén pedig többezer főnyi tömeg gyűlt össze az öltöző előtt, úgy hogy a bírót csak nagy nehezen lehetett autóba ültetni és a vonathoz kivinni.
    A Sabaria kezd, Wilhelm a labdát elkaparintja, szökteti P. Szabót, a balszélső centerez és Auer lövése már a 20-ik (!) másodpercben a kapuba jut (1:0). A gólra a Sabaria heves támadásba kezd, mégis Ujpest jut újabb gólhoz a 10-ik percben. Auer elhúz Prém mellett és nyugodtan a hálóba rúgja a labdát (2:0). Rögtön utána Acht nagy bravúrral menti Stofián közeli labdáját. A 22 ik percben P. Szabó centerét Wetzer nehéz helyzetből a rosszul helyezkedő Birí mellett belövi(3:0). Három perc múlva Ströck jó beadásából szerez gólt
    (4:0). A 30-ik percben Fogl III. kornert vét és Buresch sarokrúgását Tárnok védhetetlenül belövi (4:1). A Sabaria támad. A bíró offszájdot lát. Ekkor tör ki az első nagy botrány. Percekig áll a játék. Majd a 33-ik percben nagy kavarodás támad Újpest kapuja előtt, amelyből Powolny újabb gólt szerez a Sabariának (4:2). Két perc múlva Nagy faultolja Ströcköt, aki megsérül és elhagyja a pályát. A 42-ik percben Ujpest kornert ér el, amely Auer fejes góljával fejeződik be (5:2). A 44-ik percben Powolny—Tárnok—Stofián összjátékából Stofián fejes gólt szerez (5:3).
    A második félidő első percében Buresch bombáját Acht a vonal körül fogja. A bíró nem ad gólt, mire újabb botrány tör ki. A 13-ik percben Tárnok megszökik és beadását Kovács góllá értékesíti (5:4)- Öt perccel később Ujpest támad, mialatt a Sabaria-védelem offszájdot reklamál, Auer gólt lő (6:4). A 35-ik percben Tárnok beállítja a végeredményt. Széll bíró a mérkőzést a közönség terrorisztikus fellépése miatt, a rendes játékidő előtt fújta le.

    Sporthirlap, 1928. november 26.