magyarfutball.hu

Újpest FC - III. Kerület FC 5 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 7. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.17, 22:26
    Ujpest—III. ker. 5:0 (2:0)

    Ujpest javul — de az első félidőben egyenrangú III. kerület a másodikban csak kilenc emberrel játszott
    Góllövő: Auer, Spitz, Spitz, Spitz, Wetzer
    UTE-pálya, 2500 néző. Bíró: Salgó.

    Nemzeti Sport, 1928. november 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.17, 22:23
    öt gól esett Ujpesten és mind az öt a III. kerületiek kapujába

    Ujpest—III ker. FC 5:0 (2:0)

    Délután félhárom, Ujpest fölött borús az ég, az őszi eső szomorúan szitál a pályára.
    Aztán eláll az eső és a sáros pályára kiszalad az újlaki csapat, így állnak fel: Neuhaus — Kenyeres, Senkey I. — Werner, Magyar, Steiner — Drössler, Konyor, Horváth, Lengyel, Rábl.
    Néhány pillanat múlva megérkeznek a hazaiak is. Ujpest csapatából hiányzik Fogl III, aki már a válogatottban is fájós lábbal játszott. Acht — Fogl II, Kővágó — Borsányi, Lutz, Wilhelm — Ströck, Auer, Wetzer,Spitz, P. Szabó, ez az Ujpest összeállítása.
    Nagy csendben kezdődik a mérkőzésed, az újpesti kórus hamarosan megtalálja a hangját. Kenyeres mindjárt az első percben a 16-oson belül felvágja P. Szabót. A szélső nagyot esik, a közönség nagyot kiált: 11-es!... De a bíró másként vélekedik.
    Alig tart két perce a játék, mikor Ströck megfut a halfjától, centerez, Senkey kihagy és a labda Auer elé kerül. Az összekötő másképpen nem érné el, hát kézzel üti maga elé, — a bíró most sem lát semmit. — Neuhaus néz és
    a labda Auer lábáról akadálytalanul jut a jobb sarokba. Az újpesti tábor boldogan ujjong. De jellemző,, hogy nem a saját csapatát bíztatja további támadásra, hanem Neuhausot húzzák. — János!... János!... — kiabálják csúfolódva. Úgy látszik, az újlaki kapus nem örvend közszeretetnek Ujpesten. Pedig — mint megtudom — civilben újpesti lakos. Vagy talán éppen ez a bűne az újpesti drukkerek szemében.
    Pedig inkább a lila-fehéreket kellett volna bíztatni. Mert a gól után eltűnt az újpesti fölény. Az Auer Ströck-szárny ugyan repülve közeledik néha a kerületiek kapuja felé, de Senkey nagyon rajtuk van és Magyar is kifogástalanul végzi a dolgát. Sőt a centerhalf a lövéstől sem idegenkedik és távoli, erős labdáját Acht csak nehezen fogja. Le-fel hullámzik a játék. A védelmek energikusak, a támadósorok bizonytalanok a kapu közelében. Wetzernek sincs jó napja, Spitz, meg csak össze-vissza szaladgál. A bíró gyakran avatkozik a játékba, a legtöbbször a taccsbírók bemondására, így aztán mindent késve fúj le. Persze egyik csapat közönsége sincs megelégedve vele. Kicsit unalmas a meccs. Konyor bámulatosan rosszul célozza a kaput. Lutz úgy találja, hogy Drössler már sokat dolgozott, lefekteti. Különben a vörösök összetartanak. Lutz minden labdát P. Szabónak küld, P. Szabó pedig mindet elrontja. A III. ker. csatárok Lengyelt forszírozzák. Ez sem valami jó tipp, mert Acht direkt specialista a Lengyel-féle lövések védésében.. A közönség bánatában a bírót bíztatja. A bíró viszont Wernert figyelmezteti, hogy játsszék illedelmesebben. Wetzer sokáig hiába keresi Spitzet. Négy perccel a félidő vége előtt P. Szabó letalpal egy labdát Kenyeres előtt és tovább fut. Kenyeres mérgesen utána rúg. A bíró azonnal kiállítja. Konyor hátrahúzódik halfolni és Werner megy Kenyeres helyére. Most már csak három újlaki csatár van elől, mert Rábl nem számít, olyan gyenge. Annál inkább használ Kenyeres kiállítása Ujpestnek. \"A 44. percben
    Wetzer kitör, Magyar hiába nyomja, mégis kapura lő, a labda Werner hátáról visszapattan, Spitz kivételesen jókor érkezik és védhetetlenül bevágja a második gólt.
    Félidőben a kerületiek öltözőjében nagy mosdatás folyik, Vértes Imre igazgató mossa Kenyeres fejét. A bekk kézzel-lábbal tiltakozik. — Vértes úr \'mindig ellenem van, mondja. —ha tudtam volna, hogy mindjárt kiállítanak, nem csináltam volna.
    P. Szabó — a másik öltözőben. — a jó fiút játssza.-Elmondja, hogy Kenyeres nem is ért hozzá, mert ő ahogy letalpalta a labdát, azonnal tovább futott.
    A második félidő nagy újpesti támadással kezdődik, de a III. kerület se hagyja magát- Tíz emberrel is gólra tör. Konyor és Spitz összefutnak, elesnek és a bíró Ujpest javára ítél szabadrúgást. — De hiszen ő lökött el engem , mondja Konyor. Mire a bíró szépen megfordítja az ítéleteit Hogy a közönség mit szól ehhez, azt nem érdemes feljegyezni. Nem is illik. Drössler majdnem gólt lő. Wilhelm kezd is rá jobban vigyázni és a 9. percben olyan erélyesen szerelt, hogy a szélső megsérül a vállán, kimegy és nem is tud már visszajönni. Innen kezdve a III. kerület kilenc emberrel harcol a végzet ellen. Feltartóztatni persze nem tudja.
    A 11. percben
    P. Szabó Spitzhez passzol, ez kiugrasztja Wetzert, a center lövését Werner a túlsó oldalra hárítja a kapu elől, de ott Ströck elcsípi, mielőtt taccsra jutna- kicsit előbbre hozza a labdát, aztán erősen centerez, Spitz csak odateszi a fejét és 3:0 Újpest javára!
    A kerületiek kilenc emberrel is támadni próbálnak. Közben Konyor és Steiner helyet cserélnek. 23. perc: Ujpest támad, Ströck labdáját Auer beljebb segíti, Wetzer sarokkal odébb nyomja Spitzhez, aki megszerzi a negyedik gólt.
    A Wilhelm messziről lő, Neuhaus kiejti a labdát, de senki sincs a közelében. Wetzer elvágja Lengyelt, Lutz pedig Konyort. A bíró Lutzot is meginti. — Nem rúgtam meg — mondja hangosan az újpesti játékos. A közönség nevet. Tudniillik az újpesti közönség. Ők tudják, hogy ez egy vicc. Az újlaki hívek már semmin sem nevetnek. Különösen, mikor
    P. Szabó beadását Wetzer elcsípi és bár Neuhaus és Senkey közrefogják, előbb a kapufát találja, aztán a kipattanó labdát a hálóba lövi
    és ezzel a 38. percben beállítja a végeredményt. Most már csak az a szerencse, hogy az újpesti hölgyek, akik ebben a csúf időben is kijöttek drukkolni, nagyon csinosak. Egyéb érdekes látnivaló már igazán nem akad. .A meccs végén közölték a publikummal, hogy a Sabaria 4:2-re megverte a Ferencvárost. Nagy az öröm. Heves vérmérsékletű újpestiek már a bajnokságról kezdenek beszélni.
    Ujra megeredt az eső, mire mindenki szaladni kezd. A villamoson keveset beszélnek a meccsről. Nincs is sok mondanivaló róla. Ujpest, megérdemelte a győzelmet, a III. kerület nem érdemelt ilyen súlyos vereséget. De aki szép játékot akart látni, hiába jött.

    Sporthirlap, 1928. november 5.