magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Vasas SC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 1. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 2.000
  2. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.11, 18:57
    Vasas—Sabaria 2:1 (1:1)

    Vasas: Szulik — Király, Rozgonyi — Remmer, Burger, Wilhelm — Báder, Tóth Tomecz, Jellinek, Himmer. — Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Holzbauer, Stofián, Povolny, Tárnok,

    A Szombathelyen, mintegy 2500 főnyi közönség előtt lefolyt mérkőzése úgy indult, hogy a Sabaria könnyű győzelemmel kezdi meg a bajnoki idényt. Erre engedett következtetni a csapat jó kezdése és gyorsan elért gólja, később azonban mindjobban kidomborodott az együttesben mutatkozó sok fogyatékosság, amivel szemben a Vasasok egyre jobban belejöttek a játékba és végül megérdemelten győztek.
    A Sabaria kezd
    nappal szembe, de az első támadásokat a Vasasok vezetik, ám a szombathelyiek érnek el eredményt. A 3-ik percben
    Powolny kitör, átjátsza magát három játékoson és a 16-os vonalról éles lapos lövéssel védhetetlenül megszerzi a vezetőgólt. (0:1).
    A gyorsan elért gólra a Vasasok támadással válaszolnak, de a Sabaria ismét felnyomul, a Vasasok védelme azonban résen van. Ezután Tóth közelről Weinhardt kezébe lövi a labdát, majd egy újabb szép Vasas-akció eredménytelen kornerrel végződik. Tárnok lövését Szulik ugyancsak kornerre védi. A 18-ik percben Nagy hendszet vét. Tomecz szabadrúgását Weinhardt kornerre védi. A 21-ik percben Nagy összeütközik Bureschel és Tomeczel, ülve marad a földön,
    miközben Himmer a labdával megszökik és beadásából Jellinek kiegyenlít. (1:1).
    A gól után Sabaria-támadások következnek, de a csatársor a kapu előtt gyenge. A 35-ik percben Pesovnik faultja miatt szabadrúgáshoz jutnak a Vasasok, de Burger lövését Weinhardt kornerre védi. A Sabaria két szép támadása közben Buresch beadását Szulik kiejti, de Rozgonyi idejében tisztázza a helyzetet. A 39-ik percben Prém összeütközik Jellinekkel és három percre kiáll. Változatos játék után Jellinek jó helyzetbe jut, de Weinhardt a lábáról szedi fel a labdát.
    A második félidő elején Buresch gólhelyzetben a kapumellé helyezi a labdát, majd Powolny bombáját Szulik védi és Powolny újabb kitörésével a hosszan előregurult labdát Szulik elfogja. A Sabaria erősen támad, de a Vasas nem lankad. A 16-ik percben Hímmert Nagy kornerre szereli, majd Powolny—Tárnok — Stofián akciója után Powolny gyengén találja a labdát.
    A 21-ik percben Himmer
    villámgyorsan lefut, a kornervonalig viszi a labdát, innen a kifutó Weinhardt elöl Tóthhoz passzolja, aki két lépésről az üres kapuba helyezi. (2:1).
    A Sabaria most finisel, de Himmer negyedik halfnak vonul vissza és a Vasasok ellenfelük minden törekedését meghiúsítja. A 34-ik percben Szulik kiejti a labdát, Buresch ráfut, ám a kapus lefekszik és a bíró faultot ítél. A Sabaria ezután két kornert ér el, majd mezőnyjáték után Powolny bombáját Szulik kivédi.
    Bíró: Viczenik Ede.

    Sporthirlap, 1928. szeptember 3.