magyarfutball.hu

Újpest FC - Bocskay FC 2 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 20. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.27, 20:17
    Bocskai—Ujpest 4:2 (4:2)
    A Bocskai nagy lelkesedéssel és fénykorára megérdemelten győzött a kedvetlenül és formán alul játszó ujpestiek ellen
    Góllövő: Vince, Mátéffy, P. Szabó, Teleki, Vörös, Markos
    Megyeri út, 3500 néző. Bíró: Salgó.
    Bocskai: Budai — Fejér dr., Moharos — Villányi, Mooré, Keviczky — Markos, Vince, Teleky, Mátéffy, Marosi.
    Ujpest: Huba — Dudás, Fogoly III — Borsányi, Köves, Vig — Török, Avar, Sáros, Vörös,
    P. Szabó.
    Ujpest kezd közönségének lelkes Hzj-huj-hajrá! buzdítása közepette és Török máris száguld a szélen a labdával. Pontosan centerez Avar elé ,aki kapásból akarja lőni a labdát, de elhibázza, a földbe is rug és meg is rándítja a lábát. Váratlan lendülettel máris a Bocskai támad. A Bocskai csatárok lábán úgy vándorol a labda, hogy alig ér hozzá ujpesti játékos. Az ujpesti védelem bizonytalankodik, de kellő időben azért közbelép.
    A 7. percben azonban mégis váratlan módon megszületik a Bocskai vezető gólja. Fél pályán túl folyik a játék, Teleky Markoshoz, ez Vinczéhez passzol. Mindenki azt várja, hogy Vincze kitolja most a labdát a szélre és Markost szökteti, ehelyett azonban
    Vincze egyet fordul és ballábbal mintegy harmincöt méterről úgy találja el a labdát, hogy az süvítve zúg a meglepett Huba ökle fölött, a léc alatt a kapu jobb felében a hálóba. 1:0.
    Ritka szép gól! Alig kezdenek újra, már ismét a Bocskai rohamoz, szabadrúgáshoz jut a 16-os előtt.
    Teieky éles szabadrúgása visszapattan az előle állók falankszáról, Teieky újból lő, ismét emberbe. A labda most Mátéffy elé perdül, aki védhetetlenül továbbítja a balsarokba. 2:0
    (9. p).
    Ujpestet felrázza a váratlan eredmény, belefekszik, Sáros bombája azonban hajszálnyira a léc fölött süvít el a 11. percben, egy perccel később pedig Avarnak a 16-osról küldött szabadrugása is. A 14. percben újból az ujpesti csatársor vezet támadást,
    a debreceni védelem szabadon hagyja Vöröst és P. Szabót, Sáros letolja eléjük a labdát és
    P. Szabó védhetetlenül a balsarokba vágja. 2:1._
    A Bocskai nem kedvetlenedik el. Ujrakezdés után Markostól Vincéhez kerül a labda, akinek hosszú keresztpasszával Marosi kiszökik, éles labdája azonban a kiugró Hubáról visszapattan, Mátéffy elé, akinek lövése Borsányiról Teleky elé perdül és
    a debreceni center nagy erővel a hálóba vágja. 3:1!
    Rögtön rá újabb Bocskai-korner következik, de ez nem hoz eredményt, majd Marosi elől Huba kifutva és belevetődve ment.
    Most Ujpest tíz perce következik, a 23. percben Vörös kornert erőszakol ki, ebből Avar fölé fejel. A következő percben ismét az Ujpest támad,
    Avar jobbra kitör a kornervonalig és pontos beadását Vörös közvetlen közelről befejeli. 3:2. A 27. percben Sáros a 16-osról hatalmas erővel a jobblécnek lövi a labdát, majd Avar lő tiszta helyzetben toronymagasan fölé.
    Már-már úgy látszik, hogy a Bocskai meginog és Ujpest kerekedik felül, amikor a nagyszerűen újító és nagy lendülettel belefekvő Bocskai kezd ismét támadásba. A 30. percben Teleky kiugrasztja Vinczét, aki azonban a kifutó Huba által zavarva az üres kapu mellé lő. A 31. percben a Bocskai-jobbszárny újabb támadását Fogoly III. csak korner árán tudja menteni,
    a sarokrúgást Markos irányítja élesen és erősen csavarva a kapura és a labda a rástartoló és fejelni akaró két újpesti bekk között érintés nélkül a hálóba vágódik. 4:2.
    Változatos és izgalmas a küzdelem továbbra is, Ujpestnek ismét van egy támadó periódusa, de a Bocskai nagy önfeláldozással veri vissza és így csak egy kornert ér el a 38. percben az ujpesti gárda.
    A hatalmas iramban kezdődik a második félidő is. Előbb a Bocskai veszélyeztet, majd a második percben Ujpest erőszakol ki kornert, rögtön rá a másik oldalon Teleky kerül nagy helyzetbe, de mellé lő. A 3. percben nagy kavarodás az ujpesti kapu előtt és
    Teleky közeli lövését Víg a gólvonalon állva fejjel menti.
    Az 5. percben Markos erőszakol ki újabb kornert, utána ismét nagy a kavarodás és Mátéffy két méterről mellé lő. A 7. percben Ujpest rohamoz és a kiugró Avar elöl Budai kivetődve kaparintja el a labdát .Avar rátámad a fekvő kapusra és véletlenül olyan szerencsétlenül találja ajakon, hogy az alaposan felhasad.
    Az elszédült Budait kiviszik, másfél percig áll a játék, végre Villányi áll a kapuba és Vincze lesz a jobbhalf. Ujpest most belefekszik, de a Bocskai tartalékkapusának támogatására megerősíti védelmét és elől csak három csatárt hagy.
    Ugy fest a dolog, hogy a kapusa nélkül nem fog ellentállni tudni a debreceni védelem az ujpesti rohamoknak. Sáros tizennyolc méteres lövését azonban Villányi egészen ügyesen fogja, majd ugyancsak ő ment további három kapura irányuló labdát.
    A hangulat izzó, a Bocskai elkeseredetten küzd, Markos még a taccsvonalon kívül is faultolja a labdáért futó Viget. A tribünön is fokozódik az izgalom.
    A 18. percben végre beáll Budai, a száján kötéssel
    és az Ujpest következő kornerét már ő menti. A Bocskai most már továbbra is csak három csatárt tart elől, de portyázó támadásaikkal ezek is veszélyesek. A 23. percben Teleky ügyesen kiugratja Mátéffyt, ez azonban hibás. A következő percben Markos a fél pályáról fut le, átjátssza magát az egész védelmen, lövése azonban a kiugró Hubáról visszapattan, Mátéffy pedig az üres kapu mellé lő. A másik oldalon Avar szökik ki a következő percben, de a kifutó Budaitól zavarva az üres kapu mellé lő.
    Ujpest hiába támad, a Bocskai lelkesebben küzd és minden közelharcban a debreceni játékosok kerekednek felül, a 33. percben Markos éles, veszélyes centerét Huba hibázza s a labda Dudásról kornerra pattan. További váltakozó támadások közben és további eredmény nélkül végződik a másfél perccel meghosszabbított mérkőzés.
    Rauchmaul tréner: Ma volt kedve a Bocskainak játszani! Az első félidőben a támadásban volt jobb a csapat az ellenfelénél, a második félidőben pedig a védekezésben.
    Bányai tréner: Rossz napunk volt! Nekünk nem ment semmi, nekik meg minden sikerült.

    Nemzeti Sport, 1931. május 11.