magyarfutball.hu

Kispest FC - III. Kerület FC 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.29, 23:12
    III. ker. FC—Kispest 3:3 (0:0)
    A második félidőben óriási harcba kezdő csapatok küzdelme igazságosan végződött döntetlenül
    Góllövő Lutz III., Steiner, Paczolay (öngól), Zilahi,Fürstner, Steiner
    Sárkány utca, 600 néző. Bíró: Klein Árpád.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Paczolay, Purczeld, Csendes — Senkey II., Sőtér, Harmat, Fürstner, Steiner.
    III. ker. FC: Fehér — Király, Bíró — Beretvás IV., Lutz II., Magyar — Fekete, Zilahy, Lutz III., Lengyel, Dömötör.
    Különös meccs volt!
    Egy-két komolyabb akció, különben nívótlan csapkodás ez az első félidő.
    Kispest kezd. Mérsékelt iram mellett némi Kispest-fölény alakul ki, Fehérnek elég sokszor kell közbelépnie, de komoly dolga nem sok akad.
    A 7. percben a III. kerület támad, Rozgonyi hendszet vét valamivel a tizenhatoson kívül, Lengyel bombaszerű szabadrúgása azonban
    a felső lécről pattan vissza.
    Kispest tovább támad, két nagy helyzete azonban a belsők túlságba vitt tologatása miatt kiaknázatlan marad. Az óbudaiak csak szórványosan veszélyeztetnek. A 16. percben Lengyel húszméteres szabadrúgását Dénes kornerre tólja fel.
    Megered az eső és az egész publikum (a szemben levő állóhely közönsége is) a tribünre menekül.
    Dénes előbb Lengyel fejesét, majd Zilahi lövését biztosan fogja, majd a másik oldalon Sőtér éles magas lövését Fehér elnyúlva szépen húzza le. Fürstner pedig — teljesen tiszta helyzetben — kevéssel mellé plaszíroz. A 32. percben Dömötör veszélyes centerét Dénes remek kivetődéssel csípi el. Aztán ellanyihul most az iram, a félidő utolsó negyedórája unalomba fullad.
    Fergeteges tempó, gólzápor, izgalmas küzdelem ez a második félidő.
    Szünet után hatalmas iramban indul a játék. Különösen a III. kerület fekszik nagy energiával bele, aminek a 6. percben már meg is van az eredménye. Fekete fordulásból küldött váratlan beadása visszapattan a kispesti védőkről, a szabadon hagyott Lutz III. és Zilahi rástartol. Lutz III. éri el előbb a labdát és védhetetlenül a jobb felső sarokba íveli. 1:0.
    Kispest vehemens ellentámadással válaszol és Senkey II. kornert forszíroz ki. Ebből Harmat hajszálnyira mellé fejel. A 9. percben Harmat Beretvás TV. mellett kitolja
    Steiner elé a labdát, aki kitör és bár nyomják, a jobb sarokba éles gólt lő. 1:1.
    Váltakozó izgalmas küzdelem fejlődik ki. Most szép a játék. A 15. percben Steiner ragyogó lövése csak kevéssel süvít el a léc felett. A 17. percben ismét az óbudaiak szerzik meg a vezetést, igaz, hogy ezúttal potyagóllal. Fekete átadását Zilahi a tizenhatosról egészen gyengén perdíti a kapura, az ötösön álló Paczolay nagy erővel fel akar szabadítani, de rosszul találja a labdát, úgy, hogy az a sarkán irányt változtatva, a meglepett és az eredeti irányba vetődő Dénes mellett a hálóba repül. öngól! 2:1.
    Alig kezdenek újra, mikor Dömötör lefut centerez, Fekete visszatólja a labdát a teljesen szabadon hagyott
    Zilahinak, aki pár lépést tesz vele és remek lövéssel a jobb sarokba vágja. 3:1. (18. p.)
    Alig indítják meg újra a labdát, ugyanez az eset ismétlődik meg, de a másik oldalon. Senkey II. lefut, centerez.
    Fürstner csípi el a labdát, ügyesen átdolgozza magát a védelmen és közvetlen közelről bevágja. 3:2. (19. p.)
    A 21. percben Fekete nagy stílusban lefutja az egész védelmet, bal felső sarokra irányított labdáját azonban Dénes kornerre üti ki. A 24. percben már megvan a kiegyenlítés is. Csendes előreadott labdáját Fürstner átlépi, Sőtér csípi el, s miközben a rátámadó védelemmel küzd, a labda a kapu felé perdül,
    a szemfüles Steiner egy pillanat alatt ott terem és nagy erővel a bal felső sarokba lövi, mielőtt még Fehér közbeléphetett volna. 3:3.
    A küzdelem változatlan hevességgel folyik tovább. A 30. percben Dömötör centerét Zilahi fogja el, de késlekedik, az ő pergő labdáját pedig, mely az üres kapu előtt fut el, Dömötör kési le egy gondolattal. Rögtön rá Steiner bombáját húzza le Fehér. A 34. percben Steiner kornert szerez, ebből Harmat hajszálnyira mellé fejel. Majd Sötér megsérül és helyet cserél Senkey II.-vel. Változatlan hevességű mezőnyjáték közben ér véget a mérkőzés.

    Nemzeti Sport, 1930. november 3.