magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Újpest FC 3 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.18, 18:06
    III. ker. FC—Ujpest 3:2 (1:1)
    A csatársorok és a kapusok közti különbség döntötte el a mérkőzés sorsát
    Góllövő: Fenyvesi, Avar, Blaskó, Fenyvesi, Farkas
    Nagyszombat u. Bíró: Klein Árpád. 3000 néző,
    III.- ker. FC: Gallina — Győri, Bíró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Blaskó, Kármán, Dinnyés, Dömötör.
    Ujpest: Aknai — Kővágó, Ligeti — Borsányi, Szalay, Vig — Farkas, Avar, Jávor, Sáros, P. Szabó.
    Ujpest választ, a III. ker. nap ellen kezd. Az első támadásokat a kerületiek vezetik, rövidesen az ujpestiek is támadásba mennek át. Jávor jó labdát ad Farkasnak, akit Bíró szépen szerel. Most változó támadások következnek. A 4. percben Aknai kiejti az első labdáját. Ugyanebben a percben az ujpesti balszárnyat az átvágtató Biró csak kornerre tudja szerelni. Ebből Farkas kerül jó helyzetbe, de késik. Kármánt túl keményen szereli Ligeti. Ligeti homlokán is felhasad a bőr, percekig kötözik künn. Kármán azonban az egész mérkőzés folyamán sínyli az összeütközést. Lesállások után Jávor lábáról csúszik le jó labda, majd Farkas ront, Győri pedig remekül szereli P. Szabót. A 15. percben gördül az első szép akció: Borsányi jó labdájával Avar kiugrik, egész könnyedén adja le bombáját, amit Gallina remek stílusban tol kornerre. Most még több ujpesti támadás következik, de mindegyikből elmarad a befejezés.
    A Ligeti miatt megítélt szabadrúgásból Fenyvesi lefut, sarokrúgás lesz, amit Kővágó hibáz és a másik oldalon újabb sarokrúgás keletkezik a III. ker. javára. Most Győri akcióját tévesen faultnak ítéli a bíró, P. Szabó megszökik a szabadrúgásból, de elszedik tőle a labdát. Most a kerületiek jönnek fel. Ligeti hendsze miatt a 16-osról rúg szabadrúgást Fenyvesi, Kármán a felső lécnek fejeli a labdát. Aknai csak nyúlt utána. Ujpesti támadást Gallina öklözve tesz ártalmatlanná. A lefutó Blaskót Kővágó túl keményen szereli, a csatár vérző szájjal fut le a pályáról és csak percek múlva tér vissza. Aknai most egymásután kétszer fut ki, másodszor elveszti a labdát, de Fenyvesi nem találja el az üres kaput. Blaskó sarokra tett labdáját azonban vetődve elfogja. A 32. percben Lutz a saját térfeléről váratlan, hosszú labdát tesz Fenyvesi elé, aki lefut és rögtön lő. A gyors akciónak meg is van a sikere, mert a
    jobb sarokba tartó labdára hiába vetődik Aknai. 1:0.
    Ujpest megembereli magát, több támadást vezet, de Jávor fejese Gallináé, a remekül kitett Sáros biztosra menő labdáját a kapufa védi. A kerület lelkes, Újpestnek pedig nem megy semmi. A 40. percben P. Szabó labdája gurul végig Gallina kapuja előtt, a belsők sorra lekésnek a nagy helyzetről. Közben Borsányi vét kornert, majd a 44. percben megtörténik az egyenlítés. Lutz hendsze miatt megítélt szabadrúgást
    Avar 18 méterről remek bombával vágja a sorfal feje fölött a balsarokba.
    A II. félidő első perce újra a III. kerületet hozza vezetésbe. A kerületi balszárny támadását kornerre szerelik.
    Dömötör ívelt sarokrugása jól jön, Blaskó csak beteszi lábát és a labda a hálóba surran. 2:1. Kármán és Blaskó szép összjátékát Kővágó csak korner árán tudja szerelni. Azután is a kerület támad és Dömötör jó lövését Kővágó ismét csak kornerre menti. Erős ujpesti offenziva Borsányi lövésével ér véget. Fenyvesi szép támadása után Dömötör nagy helyzetben kapu mellé fejel. Most Ujpest erősít és két kornert ér el, közben az óbudaiak egyáltalán nem statisztálnak s a Dömötör —Dinnyés szép támadást Kővágó csak nehezen parírozza. Dömötör elhúz Borsányi mellett, beadása nyomán Blaskó közelről Aknaiba vágja a labdát, amikor pedig ez visszapattan, újra lövi, de kornerre mentik. A 23. percben Fenyvesi támad, Kővágó a 16-os sarkán belül kézzel üti le a labdát, a bíró némi jóakarattal a vonalról szabadrugást ítél. Ennek
    Fenyvesi áll neki és lövésén először Aknai csodálkozik el, mert úgy széttárja kezét, hogy a feje fölött suhan a labda hálóba, majd az ujpesti közönség csodálkozik - a védésen. 3:1-re vezet a III. ker.
    Ujpest megzavarodik, Óbuda frontba jön. Mikor azonban a kék-fehérek csatárai hátravonulnak védelembe, Ujpest erősen rákapcsol. Sorra gördülnek a támadások, de most megmutatja a kerületi csapat, hogy a védekezéshez is van szíve. Fenyvesit például a baloldali taccsvonalon találja az egyik támadás. A 30. percben Kővágó tisztátalanul szereli Fenyvesit, a szabadrugás veszedelmesen ugyanarról a helyről megy, ahonnan a harmadik gól esett, de most sarokrugás lesz Fenyvesi szabadrugásából. A sarokrugást pedig Fenyvesi kapu mögé irányítja. Az utolsó negyedórát Ujpest kétségbeesett erőfeszítései töltik ki. Amint azonban ilyenkor szokott lenni, semmi sem sikerül. Végre a 39. percben Sáros nagy helyzetbe kerül, lő, de Gallina véd. Már rugja is a kapus a mezőnybe a labdát, amikor P. Szabó elbukik Beretváson.
    A bíró 11-est ítél, aminek Jávor áll neki és arasznyira rugja a jobboldali kapufa mellé.
    A III. kerületben Fenyvesi behúzódik összekötőnek és Blaskó lesz a jobbszélső. A 40. percben Avar jó labdát ad ki
    Farkasnak, akinek lövésébe hiába nyul bele Bíró, az ívelt labda a kifutó Gallina feje fölött a hálóban köt ki. Beretvás már csak belülről tudja kivágni. 3:2.
    Továbbra is Ujpest támad, de eredményt nem ér el, sőt a labdakirugások miatt hosszabbított két perc alatt még a III. kerület megy át támadásba.

    Nemzeti Sport, 1932. október 24.