magyarfutball.hu

Salgótarjáni Tárna - Dózsa SE 2 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2020.03.15, 08:39 (szerk.: 2020.03.15, 08:40)
    Szép mérkőzés, igazságos eredmény

    Salgótarjáni Tárna - Dózsa 2:2 (2:1)


    Salgótarján, 5000 néző. vezette: Major II (Csaba, Táncos)
    Góllövő: Salamon, Bablena, Fejes, Várhidi

    Szépen feldíszített pálya fogadta Tarjánban a Dózsa csapatát.

    S. Tárna: Oláh - Kiss, Para, Debreczeni - Szabó, Laczkó - Bablena, Csuberda, Salamon, Polgár, Zsédely.
    Dózsa: Tóth - Halasi, Nagymarosi, Farsang - Horváth, Kirádi - Egresi, Szusza, Sólyom, Fejes, Várnai.

    Széllel szemben a Dózsa kezdi a játékot s a 2 percben vezetéshez jut a hazai csapat.

    Nagymarosi könnyű helyzetben lyukat rúg, a szemfüles Salamon beugrik, s a kimozduló Tóth mellett tíz méterről a bal sarokba rúgja a labdát. 1:0 az S. Tárna javára.

    Kirádi mintegy 40 méteres szabadrúgását Szabó a gólvonalról fejeli ki. Többet támad a Tárna. Farsang megrúgja Csuberdát. A 16 méteres szabadrúgást Csuberda lövi kapura s Tóth bravúrosan szögletre üti a labdát. Szép Egresi - Szusza támadást Debreczeni szögletre szerel. A 18. percben Csuberda átadását Salamon - óriási helyzetben - kapu fölé fejeli. Feljön a Dózsa. Szusza elől Oláh vakmerő kifutással ment, majd Egresi beadást védi szépen a tarjáni kapus. A 31. percben remek támadást indít a Tárna. Csuberda - Salamon összjáték után Salamon közeli lövését Tóth remekül védi.

    A 32. percben Salamon remekül szökteti Bablenát. A szélső elhúz Farsang mellett, tíz méterről a jobb alsó sarokba lő. 2:0.

    (Bablena jól felismerte a helyzetet és erélyesen kapura húzott. Gyors, korszerű támadás volt.)

    A 34. percben Oláh gyönyörűen védi Várnai lövését. Nagy az iram.

    A 38. percben Szusza félmagas labdát ad Fejes elé. Az összekötő 20 méterről váratlanul lő, és a labda a bal felső sarokba száll. 2:1.

    A 40. percben Bablena - Csuberda összjáték után Salamonhoz kerül a labda. Salamon fordulásból lő, de Tóth bravúrosan véd. A 42. percben Szusza - Egresi - Sólyom - Szusza akció végén Szusza lövése alig száll mellé. A 43. percben gyors tarjáni támadás végén Csuberda Zsédely elé játszik, Zsédely azonban kapásból fölé lő.

    A II. FÉLIDŐ

    Az első percben Csuberda lövését Tóth nehezen védi. A 3. percben Egresi fut el, beadását Sólyom szépen fejeli kapura, de Oláh a helyén van. Rögtön utána nagy helyzetet hagy ki a hazai csapat, Zsédely három lépésről a vetődő Tóthba lövi a labdát. Kirádi miatt szabadrúgáshoz jut a Tárna: Szabó labdáját Csuberda fejeli kapura, Tóth védi a labdát. A 12. percben Zsédely beadását Csuberda a kapufára lövi. Ezzel el is lőtte puskaporát a hazai csapat. Felnyomul a Dózsa. Igen szép és izgalmas a játék, nagy az iram. A 20. percben Egresi elveszi a labdát Debreczenitől, s 16 méterről leadott lövése alig kerüli el a kaput. Nagy nyomás nehezedik a Tárna kapujára, s mintha kezdenének kifáradni a védői. Egresi és Sólyom helyet cserél. Egresi lövése után hosszú ideig a tarjáni 16-oson belül pattog a labda, de a csatárok kihagyják a helyzeteket.

    A 30. percben egyenlít a Dózsa: Szusza keresztlabdájára Várnai jól ugrik ki, senki sem zavarja s öt lépésről a kimozduló Oláh mellett a bal sarokba lő. 2:2.

    (Kiss teljesen szabadon hagyta a szélsőt, ezzel nagy hibát vétett.)

    A 36. percben Szusza hatalmas lövése csúszik a léc fölé. A hátralévő időben a Dózsa támad, de nincs átütőerő a csatáraiban.

    Szögletarány: 4:2 (3:1) a Dózsa javára.

    Ember József (Dózsa): Igazságos eredmény, bár a második félidőben sokkal több helyzetünk volt.

    BÍRÁLAT:
    A mérkőzés az utolsó negyedórától eltekintve változatos, jó iramú volt. Az utolsó negyedórában a Tárna egészen beszorult. Az első félidőben a tarjáni csatárok gyors, rajtaütésszerű támadásaikkal zavarba hozták a Dózsa védelmét és megérdemelten szereztek egygólos vezetést. Szünet után a Dózsa fölénybe került, sok támadást vezetett, és megérdemelten egyenlített. A tarjáni csapat hibát követett el, amikor védelemre rendezkedett be. A mutatott játék alapján az eredmény igazságos.

    Tóth a gólokról nem tehet. A hátvédhármas legjobbja Halasi volt, aki teljesen semlegesíteni tudta a tarjáni balszárnyat. Farsang is megfelelt, Nagymarosi gyengébb napot fogott ki. Az első tarjáni gól teljesen az ő lelkén szárad. A fedezetpár közepesen játszott. A csatársor lendítőkereke Egresi. Gyors, erélyes beadásai is kitűntek. Fejes következik utána. Végig egyenletesen játszott, góljáért külön dicséretet érdemel. Sólyomnak túl nagy feladat volt a középcsatár helye. Várnait csak gólja dicséri. Szusza az első félidőben még mutatott egy-két szöktetést, szünet után visszaesett.

    Major II hibátlanul vezette a mérkőzést.

    Népsport, 1950. április 03.