magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 2. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 12:36
    FTC.—MAC.
    3:2

    Érthető érdeklődéssel néztek a sportkörök e két csapat találkozása elé, mely a jobban trenírozott és a pályán otthonosabb FTC. győzelmével végző­dött. A játék két egyenrangú csapat utolsó pillanatig erős iramban folyt küzdelme volt, melyet azonban igen kedvezőt­lenül befolyásolt az egyik kapu előtt volt tócsa melyben a labda állandóan megfeneklett. A MAC. csapata tavasz óta igen nagy változáson ment át. Most is a csatársora a legjobb, melyben Kelemen helyén Petz játszik. Nem képes pótolni tel­jesen kitűnő elődjét, mert bár mozgékony és kiváló egyéni tulajdonságokkal rendelkezik, labdaelosztó képessége mégis gyengébb s különálló stílusával megrontja a csatársor egysé­gét. Ez az'oka annak, hogy MAC. ismert összjátéka most még nem tudott kibontakozni. A fedezetsorban Meleghy volt leg­jobb. de igen jól megállta helyét Hildebrand és Schöffer is bár labdaleadásuk gyenge. A védelem a szokott jó volt, bár Bayer rúgásai nem voltak elég erőteljesek. Oláh a kapuban elsőrangú munkát végzett s e matchen a mezőny legjobb em­bere volt. A FTC. erejét nagyon gyengítette Gorszki hiánya; helyén Weisz gyenge fedezet volt. A fiatal erők mindazonál­tal lelkesen dolgoztak és jól. Nem áll ez Kovácsra nézve, ki — különösen a második félidőben — csak lógott a csapaton. A védelem sokat hibázott s Dobronyi is könnyelműen játszott. Általában azonban igen lelkes munkát végzett az egész csa­pat. A játék fair volt.
    Mint értesülünk, a MAC. e mérkőzés igazolása ellen a MLSz.-nél a háló rosszasága és főleg a pálya használhatatlan volta miatt óvást jelentett be.
    A két csapat igy állt föl:
    FTC. Dobronyi—Rumbold, Weinber—Halász, Bródy, Weisz— Kovács, Schlosszer, Kórody, Pákay, Barun.
    MAC. Oláh—Höfle, Bayer—Schöffer, Hildebrand, Me­leghy—Borbás, Vangel, Petz, Krempels, Niesner.
    A MAC. heves támadása vezeti be a játékot s csakhamar veszélybe kerül a FTC. kapuja, melyet egy ízben Dobronyi csak korner árán menthet meg. Lassanként fölnyomul a FTC. is és Oláh két kornert véd bravúrral. Rendkívül változatos a játék s izgalmas jelenetek vannak, mindkét kapu előtt. A kedvezőbb pá­lyával bíró FTC. támadásai egyre erélyesebbek lesznek. Kórody a 20-ik percben ofside gólt lő, melyet a biró nem ad meg. Bayer hibájából kornert kénytelen védeni a MAC., amelyből Kórody megszerzi a vezető gólt. Az eredmény föllelkesíti a FTC.-ot, mely most fokozza az iramot. Oláh igen szépen véd öt veszélyes lövést és két kornert, amit azonban a MAC. hasonlóval viszonoz. A fölnyomuló FTC. újra kornert, majd Bródy szép lövésével a 35-ik percben gólt ér el, melyet alig két perc múlva egy igen szépen kidolgozott harmadik gól követ. Félidő 3: 0.
    A második félidő a MAC. meglepően heves támadásaival kezdődik. A száraz pályán dolgozó csatársor most már jobban ki tudja dolgozni akcióit s Pákay kornere után a 9-ik percben a MAC. már vissza is ad egy gólt Bolhás—Yangel révén. Még föl se ocsúdik a Ferencvárosi védelem, mikor Niessner—Petz már a második gólt is megszerzi csapatának. A FTC. baloldala Kovácsindolenciája miatt nem bir kifejlődni, lassanként azonban mégis fölnyomul a csapat, azonban az ő támadásait is megakasztja a kapu előtt lévő pocsolya. Az iram ismét élesül; Bayer hands in goalt vét. A megítélt büntetőrugást Schlosser félrelövi. A játék további folyamán már csak Oláh bravúros védései aratnak tap­sot, mert gól több nem esik. Biró: Fehéry Ákos (BTC.) volt.

    Nemzeti Sport 1906 szeptember 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 12:28
    Ferenczvárosi Torna-Club I. 3:2 arányban győz a Magyar Athletikai Club I. ellen.

    (Soroksári-úti pálya.) A Ferenczvárosi Torna Club az eddigiektől eltérő összeállításban ját­szott. Gorszky a legutolsó matchekén megsérült s helyét Weisz, a kitűnő csatár töltötte be, még pedig sikerrel. A csatársorban pedig Braunt reaktiválták. A F. T. C. csapatában a csatár­sor volt a legjobb s az első félidő eredménye is mutatta, hogy goallövő képessége határozot­tan javult. A fedezetsor agilis játékát fölösleges külön megdicsérnünk s elég jól dolgozott a vé­delem. A M. A. C. uj összeállításában imponált. A csapat felfrissült a fiatalabb játékosgárda be­vonásával. Agilitás, tudás és lelkesedés jelle­mezte a M. A. C.-ot, mely őszi mérkőzései folyamán sok meglepetést fog szerezni.
    A mérkőzés a F. T. C. támadásával kez­dődött s rendkivül vehemensen indult. A M. A. C. eleinte védelemre szorult s Oláhnak a ka­puban sok dolga volt a sűrűn érkező labdákat ártalmatlanná tenni. Az első goal a 25 perczben esett egy korner révén, melyet Korodi ügyesen értékesített. A játék meglehetős változatos volt s a 35. perczben Schlosser révén a F. T. C. második goaljához jut, mig a harmadik goal a félidő vége felé esett Bródy egy gyönyörű lö­vése révén Félidő : 3 : 0. A második félidőben a M. A. C. lendületbe jön s támadásai gyakoriabbakká lesznek. 10 pcrcznyi szép küzdelem­nek eredménye az első goal lett., 10 perczczel később a M. A. C. a második goalját lövi. A F. T. C. az első félidőben diktált erős tem­pója folytán visszaesett s a játék vége felé a M. A. C. uralta a helyzetet. Biró : Fehéri Ákos' (B. T. C.) volt.

    Az Újság 1906 szeptember 24.