magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAC 4 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.25, 22:22
    Ferenczvárosi T. C.— Magyar Athletikai Club 4 : 2.

    (Thököly-uti -pálya.) Mint a halálraítélt, a kit hétfőn akasztanak és igy sóhajt fel: »Ez a hét ugyancsak rosszul kezdődik !«, azonképpen a M. A. C. is ma felsóhajthat: »Rosszul kezdődik ez az esztendő !« Az történt ugyanis,hogy a M. A. C., a mely mult évi bajnoki mérkőzései közül egyetlenegyet sem veszített el, vasárnap, a tavaszi forduló legelső küzdelmében elég sulyos vereséget szen­vedett a F. T. C.-tól.
    így, a szezon elején, a mikor a csapatok formája még kialakulva nincsen, a meglepetésszerü eredmények természetesen napirenden vannak. A szenzácziós ered­mények közül való a sárga-kékek leveretése is a F. T-C.-tól, a melyet az őszszel 7 : 1 arányban győztek le. Az igazi szenzáczió azonban nem is az atléták veresége, hanem a Ferenczvárosi T, C. csapatának remek formája.Mintha nem is február 10-án, hanem az idény derekán,valami fontos cup-mérkőzés döntőjében játszott volna.Hihetetlen lelkesedéssel, igen szép összjátékkal küzdöttek elejétől végig; gyors akcziók, erőteljes támadások, ritkán látható harmonikus munka csatár- és fedezetsor között.Schlosser, Gorszky, Weinber, de különösen Rumbold gyönyörűen játszottak, nagyot javult Kórody és Szeitler,a ki elsőrangú balszélsőnek ígérkezik. Rónai a jobbszélen először debütált; a fiatal játékos biztató kvalitásokkal rendelkezik.
    A Magyar Athletikai Club uj kapuvéddel játszott; tegyük mindjárt hozzá, hogy a csapat legjobb embere volt, a ki rövid időn belül elismerten jó kapuvédjeinkkel egyenrangu lesz. A csapat, sportnyelven szólva, még nem »fit«; a csatársor ugyan már elég gyors, a csapat már jó labdatechnikával is rendelkezik, egyébként azonban távol áll tavalyi formáitól. A csatársor lustán dolgozott,kombináczióit a F. T. C. védelme könnyűszerrel zavarta meg, azonban a döntő hiba a védelem nagyon gyenge játéka volt. Különösen a fedezetsor nem tudott hivatásá­nak megfelelni, mert nem boldogult a zöld-fehérek csatár­sorával, sőt saját csatársoráról is teljesen megfeledkezett. Csak Hildebrand és brilliáns helyezkedésével Oláh dol­gozott önfeláldozóan, mig Medgyessy, az eddigi jobb­szélső csatár, vasárnapi első szereplése után ítélve, aligha marad meg sokáig baloldali hátvédnek.
    M. A. C. : Budai — Oláh, Medgyessy — Hidegi,Hildebrand, Bayer — Déschán, Krempels, Kelemen,Vangel, Borbás.
    F. T. C.: Fritz — Rumbold, Manglitz —- Weinber,Bródy, Gorszky — Rónai, Weisz, Kórodi, Schlosser,Szeitler.

    F. T. C. azonnal erős iramban, hevesen támad.Rónai ügyes lerohanását zajosan megtapsolják, a mi a fiatal játékosnak nyilván nagyon jól esett. Az első negyed­órában rendkivül szép és érdekes lefolyásu a játék, habár egyik csapat sem jut egyelőre az ellenfél goaljának köze­lébe. Korodi lerohan, de miután szabálytalanul akasztják meg, F. T. C. szabadrugást nyer, a melyet Schlosser által vezetett gyönyörű támadás követ és Weisz remekszép rugással, a kapu balsarkába helyezve, védhetetlen goalt rug (13, p.). Borbás lerohanását Manglitz szabálytalanul tartóztatja föl, M. A. C. szabadrúgása nem vesze­delmes. A zöld-fehérek újra vehemensen támadnak,de Budai kétszer sikeresen ment; a jobbszélsőnek ügyesen vezetett támadását is Budai akasztja meg. Majd a M .A. C. nyomul fel, Krempels gyenge rugása azonban Fritz könnyű zsákmánya. F. T. C. sarokrugása után (27. p.) Korodi bravúrosan támad, de Budai, goaljából kirohanva igen szépen ment. F. T. C. ujabb kornere után (29. p.)az atléták kerülnek frontba, Déschán goalra lő, de Fritz könnyen véd. F. T. C. lerohanásának ismét korner az eredménye (33. p.), mire Hidegi jobbszélsőjének adja áta labdát, a melyet Déschán a goalvonalról czenterez és Kelemen jól helyezkedve, védhetetlenül kiegyenlit. A Ferenczvárosiak tüzes támadását korner jutalmazza,mire Borbás kapja meg a labdát, a ki a félvonalon Kele­menhez passzolja; a középcsatártól ismét a balszélsőhöz és az onnan czenterezett labda Déschánhoz kerül, a kimenthetetlen goalt rúg (38. p.). A következő perczben már a sárga-kékek hálója előtt tanyázik Ferenczváros csatársora és Medgyessy szabálytalan védekezése a bün­tető területen tizenegyest juttat F. T. C.-nak; óriási izgalom, Weisz jobbra helyezve shotol — egyenesen a véletlenül pompásan helyezkedő Budai kezébe. A hátra­levő időben F. T. C. erélyesen támad ; Weisz—Korodi szép összjátékkal nyomul fel, de Budai véd; a következő perczben goaljából kirohanva akar menteni, azonban hibáz és a labda már-már a kapuban terem, de Oláh az utolsó pillanatban nagy bravúrral ment. A Ferencz­városiak következő támadása azonban sikeres és egy igen szép kombináczióju támadásból Schlosser jól plaszirozott shottal kiegyenlit.
    Félidő 2 : 2.

    F. T. C. kezd, a csatársor azonnal lerohan, M. A. C.kapu védje az előretörő Korodi elé rohan, de a labda közben már az atléták hálójába gurult. F. T. C.-nek ez a váratlanul elért vezető goalja látszólag teljesen depri­málja sárga-kékeket, a mit ügyesen használ ki Ferencz­város csatársora, a mely hosszú ideig erős offenzivában van. A 4., 8., 9., 12. és 20. perczben öt kornerhez jut. F. T. C., a nélkül azonban, hogy egyik is valami nagyon kritikus helyzetet teremtene a M. A. C. goalja előtt. Közben Budai is négy ízben teszi ártalmatlanná
    F. T. C.támadásait, mire a M. A. C. kerül frontba és a 26. percz-ben sarokrugást ér el. Ismét a zöld-fehérek támadnak, Rónai Weisznek adja át a labdát, a kinek shotja közvet­lenül a háló jobb oldala mellett sivit el, mig Schlosser alacsony, süvítő labdáját Budai fogja el. Majd Korodi szökik ki M. A.C. védelméből és menthetetlennek lát­szott labdáját Budai csak nehezen fogja. Ferenczváros fedezetsora az utolsó negyedórában már fáradt, miáltal Borbás kiszabadul. lerohanása pillanatnyilag nagyon veszedelmesnek látszik, azonban F. T. C. brilliáns hát­védei biztosan mentenek. Borbás ujból lerohan, de szépen czenterezett labdáját M. A. C. belső csatárai nem tudják idejében elfogni. A lanyhulni kezdő játékba a zöld-fehérek támadása hoz ismét életet és Schlosser jól leadott labdá­jával Korodi a negyedik goalt rúgja (40 p.). Az utolsó öt perczben is F. T. C. csatársora dominál; ujabb két kornere azonban már nem veszélyes.
    Hajós Alfréd (B. T. C.) az F. T. C. részéről is dicsé­retesen fair mérkőzést kiváló szakértelemmel, ritka éles szemmel vezette. A millenáris pálya három tribünjén vagy 2500 ember lehetett.

    Az Újság 1908 február 18.