magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 21:15
    FTC: Amsel— Takács, Hungler II.— Fuhrmann, Szabó, Blum— Héger, Kővágó, Tóth, Schreiber, Wiener II. BTC: Palcsek— Orbán, Scheibl— Szabó, Schweng, Werner— Tichovszky, Horváth, Pócz, Brauchler, Szántó,

    Nemzeti Sport, 1922. november 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 21:13 (szerk.: 2022.04.07, 08:51)
    FTC - BTC 2:1 (2:0)

    Üllöi-uti pálya, 4000 néző
    Biró: Gerö Ferenc

    Az eredmény egyenlő erők küzdelmére enged következtetni, pedig valóságban teljesen egyoldalu játékban volt részük a nézőknek. Az FTC mindkét félidőben megsemmisitű felsőbbséggel játszott s csak csatársorának tehetetlensége miatt nem nyerte gólokkal a mérkőzést.

    Kapuját Amsel védte; akár csak szerdán, feltűnően gyengén; egyetlen komoly védenivalója lett volna, abból is gól esett. A Takács-—Hungler II. hátvédpár könnyű dolgát hibátlanul végezte. A fedezetsorban ismét szerepelt Szabó, akinek csöppet sem ártott a hosszu pihenő; frissen és ötletesen játszott. Fuhrman a jobb half helyén a csapat standard tagjává fejlődik. Kitűnő volt Blum. A csatársor erősen megérezte Pataki hiányát, akit Tóth igyekezett helyettesíteni, teljesen sikertelenül. Tóth ma kétségtelenül a leggyengébb csatára az FTC-nek, akit a szélen talán még el lehet fogadni, a középen azonban egészen old-boy jelenség.

    Uj ember került ezuttal a balösszekötő helyébe Schreiber személyében, aki előbb az UTE-nak, majd az V. kerületnek volt a játékosa; debüje nem sikerült rosszul. Az első félidőben talán a legjobban funkcionáló FTC csatár volt, a másodikban azonban láthatólag kifuladt és sokat állt. Ismét játszott a jobbszélen Héger, aki gyorsaságából mitsem vesztett, ellenben technikai tudása nem fejlődött Wiener II. sokszor lendületes lefutásokat produkál, pontos beadásokkal azonban a legtöbbször adós marad. Kővágó két góljánál egyebet nem produkált.

    A BTC mai játékával csak igazolta azt az általános véleményt hogy ez idő szerint a MAC mellett leggyengébb első osztályu csapatunk. Csak a közvetlen védelme megfelelő, s az FTC-csatárok tehetetlensége mellett neki volt köszönhető a nagyobb vereség elkerülése. Egyénileg Orbán jobbhátvéd végzett nagy munkát s az ezuttal centerhalfot játszó Schveng volt kiváló. A többiek, főleg a csatárok teljesen hasznavehetetleneknek bizonyultak. Az első félidőben az FTC játszik szél ellen, ennek ellenére állandóan fölényben van s a 24. percben Kővágó védhétetlen gólt lő. A 44. percben Schreiber éles lövését Palcsek rávetéssel védi, de a labda tőle Kővágóhoz kerül, aki a gólba helyezi. A második félidőben még elhatározóbb az FTC fölénye, de tehetetlen csatárai eredménytelen kornereken kivül egyebet elérni nem tudnak. Ezzel szemben egy perccel a befejezés előtt Amsel jóvoltából, aki Tichovszky, majd Pócz lövését hibásan védi, utóbbi révén a BTC jut gólhoz.

    Sporthirlap, 1922. november 6.