magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Zuglói AC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 21:50 (szerk.: 2022.04.05, 09:27)
    FTC - Zuglói AC 2:0 (1:0)

    Üllöi-ut, 6000 néző
    Biró: Vámos Soma

    Az FTC mai győzelmével fölnyomult a Törekvés mellé a bajnokság vezető helyére, az előkelő pozícióra azonban bemutatott játékával nem szolgált rá. Igaz, hogy még mindig nélkülöznie kellett Amselt, Hungler Il-őt és Hégert, visszanyerte ellenben az ismét az aktivitás terére lépett Blumot, aki mint hátvéd szolgálta ezuttal csapatának az érdekeit. Az FTC játékából hiányzott a kellő erély ami pedig az eredményességnek első feltétele. A Zuglói AC fölött kivivott győzelméhez is, inkább nagyobb technikai tudása segítette.

    A zuglóiak az utóbbi időkben szép eredményeket mutattak fel, ma azonban nagy hendikeppel indultak a küzdelembe. Nélkülöznie kellett nevezetesen Payer Imrét, védelmének egyik oszlopát, a ki érzelmi okokból nem volt hajlandó sorompóba állani régi egyesületével szemben. Helyét Stern- berggel töltötték be, aki azonban gyengének bizonyult szerepében.

    A csapat egyébként erősen rámenős játékot produkált. A megengedett keretet azonban nem lépte tul. Védelme Payer nélkül is megbízható, fedezetsora szorgalmas, ellenben csatársora, a két szélső kivételével erős ellenféllel szemben gyöngének bizonyult. Sefcsik két esetben is biztos helyzetben hibázott.

    Az FTC caapatában Weisz, Amsel helyettese, ezuttal biztos kezű és jó- szemű kapusnak mutatkozott Blum a szerelésben elsőrangu volt, rugásai azonban nem vallottak hátvédre. Takács nem brillírozott, de szürkeségében is hasznos volt. A fdezetsorban ujólag Fuhrman latszott a legtehetségesebbnek. Bródy Sándor tanítványa már is kiemelkedik az átlagos játékosok sorából. Wiihelm II. gyöngén, Wilheim jól dolgozott.

    A csatárok játékán vörösfonálként huzódott végig az erélytelenség. Emellett Matkovícs sokáig késlekedik a beadással, Kővágó pedig lassu. Pataki okos, megértő játéka oázisként hatott. Ugy latszik halad igazi formája felé; erre vall, hogy most már a lövésekkel sem fukarkodik. Tóth jól mozgott s néhány szép lövéssel is kitüntette magát Wiener pedig gyorsaságával tűnt ki. Kár, hogy keveset foglalkoztatták.

    Változatos játék folyik egy ideig, majd a zuglóiaknak biztos gólnak látszó támadását az utolsó pillanatban Wilheim I szereli. Az FTC gyors egymásutánban három kornerral veszélyeztet. A labdát nagy kavarodás közben Zugló egyik játékosa segítette a kapuba. Zugló erősen támad, közben Sefcsik foultolja Takácsot. Blum hibájából Sefcsik biztos helyzetből a kapu mellé lövi a labdát.
    Az FTC két eredménytelen kornere után a Zuglóiak veszelyeztetnek, de Sefcsik lövését Weisz kornerre védi. Az utolsó percekben Pataki szabadrugásból a kapu főlé lő.

    A második félidőben FTC fölény mutatkozik. Tóthy 30 méteres gyönyörű lövését Eitner kapus kornerre menti. Ezután a Zuglóiak kerülnek fölénybe. Szélsői szép támadásokat vezetnek, de a belsők rontanak. A 25 percben Kővágó a kifutó kapus mellett rugja az FTC második gólját. A gól után az FTC van fölényben.

    Közben Zwoiensky foulolja Kővágót, aki nehány percre kiáll. Takács hibájából Zugló kedvező helyzetbe jut, de Sefcsik ismét hibáz. Az utolsó percekben Neumayer az üres kapu mellé helyezi a labdát.

    Sporthirlap, 1922. október 23.