magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Kispesti FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.01, 21:20
    III. ker. FC—Kispest 3:1 (2:0)
    Könnyű volt jól játszani a mai Kispest ellen
    Góllövő: Győri, Hajós, Dénes (öngól), Kormos
    Hungária-út. Bíró: Iváncsics, 1000 néző.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Bíró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Győri, Zilahi, Hajós, Dömötör.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Hunyadi — Raix, Purczeld, Csendes — Paczolay, Dormos, Kormos, Szepes, Serényi.
    A III. ker. választ, Kispest kezd nap ellen. Beretvás vállal stoppol egy veszélyes labdát, rögtön utána Kormos—Dormos támadás után Szepes labdája kerül kapu mellé. Az ellentámadás azon akad el, hogy Hajós kézzel fogja el a labdát Hunyadi elől. Magyar veszélyes lövését Dénes vetődve védi, majd a 8. percben Zilahi lövéséből esik az első kerületi korner, ami eredménytelen. A 9. percben Fenyvesi szépen megszökik, Csendes már csak szabálytalanul tudja hátulról akasztani.
    Beretvás remekül csavart szabadrúgást küld befelé a 16-os sarkáról és a jól helyezkedő Győri kapásból befejeli a labdát a balsarokba. Szép gól volt! 1:0.
    Kispest rohamoz és Szepes fejese majdnem visszaadja a gólt. Most a III. ker. irányítja sorra a támadásokat, Győri kapu mellé, Dömötör fölé lő. A 14. percben azonban újra itt az eredmény: Fenyvesi vezeti ezúttal is a támadást, Rozgonyi be akarja előre adni a labdát Déneshez, a passz azonban túlságosan mély, a befutó Zilahi egyenesen tálalva kapja és élesen a felső lécnek lövi.
    A pattanó labda Hajós elé esik, akinek még arra is ideje van, hogy beigazítsa a labdát, azután nem is tévesztheti el a célt. 2:0.
    Hősi halált halt repülőinek emlékére rendelt egyperces gyászszünet után újra a III. ker. van frontban, a kispesti akciók erőtlenek. A pálya csak úgy porzik a lábak és a labda nyomán. Rozgonyi lábáról kornerre pattan egy erős labda. A sarokrúgást Lutz élesen lövi, Dénes kiejti a labdát, de Rozgonyi kivágja, végül Győri kapásból kapu mellé lő.
    A mozgékony Dénes most mágnesként szívja magához a kitörő Győrinek, majd a ráfutó Dömötörnek közeli labdáját. A félóra vége felé Kispest is feljön, van egy nagy helyzete is, amikor Biri csak az utolsó pillanatban tudja Kormos elől elhalászni a labdát. Nyomban utána Dormos éles lövését kiejti Biri, de Beretvás ment. Ezután Dormosnak van nagyon nagy helyzete, de kapu fölé lő. Zilahi küld most bombát kapu mellé, majd kispesti korner következik, ezután pedig elsekélyesedik a játék.
    A kerületi támadások most lesállásokon akadnak el, közben esik egy-két fault is. Hiába a meleg letargiája, a közönség még tüntetést is tud rendezni a bíró ellen, de az elítélő vélemény a közönségből igen „egy”hangú.„ Az utolsó öt percben újra Kispest támad. Kormos, majd Paczolay, végül Kormos lövése köt ki vagy a kapu mellett, vagy Biri kezében.
    Kispesti támadással indul a II. félidő, sőt már Rozgonyi is kapura lő félpályáról, ami persze Biri zsákmánya. Most Dénes vitézkedik Zilahival szemben. A kék-fehér fedezetsor azonban óraműszerű pontossággal tereli újra a játékot a kispestiek térfelébe. Az 5. percben Fenyvesi elég hosszadalmas művelettel tud csak megszabadulni Csendestől, amikor azonban levegőt kap, a kornervonalról hosszú beadást ereszt meg.
    A labda a kapu előtt suhan a távolabbi sarok felé.
    Dénes sietve hátrál, közben beleöklöz a labdába, amelyet így a kapufára üt és az onnan behullik a hálóba, öngól volt. 3:0.
    Kormos csinál jó helyzete, de Serényi égbe vágja a labdát. Zilahi is kapu fölé bombáz, amikor meg laposan lő, az kapu mellé megy. A 14. percben. Werner magasan hazaívelt labdája ugyancsak gondot okoz Birinek, aki éppen csak hogy elcsípi a felső léc alá tartó labdát. Kispest nem adja meg magát és időnként komoly munkát ad a kerületi védelemnek, amelyikben Werner jeleskedik ezúttal, Paczolay beadását Biri öklözi, Szepes emberbe rúgja. A III. kör lanyhul, már biztosra megy. A 20. percben Győri váratlan lövését Rozgonyi csak a sarokból tudja kivágni. Most váltakozó támadásokkal folyik a játék, nagyobb izgalmat csak Rozgonyi kezelése okoz, amit azonban sem a bíró, sem a határbíró nem látott, tehát nincs 11-es. A 32. percben Zilahi ront nagy helyzetet, ami Dömötör labdájából eredt. Most hármas kerületi korner következik, egyik sem hoz eredményt.
    A 36. percben Serényi jól lefut, beadását Kormos közelről bekotorja, hiába volt rajta Bíró. 3:1.
    Kormos bukik most, 11-est reklamál, de kellő alap nélkül. Egy kispesti sarokrúgás mutatja, hogy Kispest vérszemet kapott a- góltól. Majd a kerületiek rúgnak kornert, újabb eredmény azonban nincs. A 43. percben Hajósváratlanul, fordulásból leadottlövése nyujt alkalmat Dénesnek,hogy híres tigrisugrását bemutathassa.

    Nemzeti Sport, 1932. május 23.