magyarfutball.hu

Újpest FC - III. Kerület FC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.08, 22:35
    Ujpest—III. ker. FC 4:1 (1:0)
    Volt izgalom, volt kemény játék, ezúttal azonban biztosan győzött Ujpest
    Góllövő: Avar, P. Szabó (11-esből), Jakube, Avar, Biri (11-esből)
    Ujpest. Bíró: Klein, 3000 néző.
    Ujpest: Huba — Kővágó, Dudás — Borsányi, Sáros, Szalay - Sas, Avar, Jakube, Vörös, P. Szabó. III. ker. FC: Biri — Werner, Biró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Győri, Zilahi, Lengyel, Dömötör
    A kezdő labdát Szalay teszi taccsra, ugyanő dobja rosszul a taccsot. Jakube szép húzását a két kerületi hátvéd közös erővel teszi ártalmatlanná. Jakube most mint balszélső próbálkozik, de siker nélkül. Beretvás 20 méteres szabadrúgását Lutz irányítja sarokra, de Huba fogja. Werner hendsze miatt szabadrúgás van, az alakuló helyzetből Sáros rúg kapu fölé. Dömötör átmegy Borsányin, éles beadása Lengyelről Hubához pattan.
    — Mi lesz a jobbszárnnyal? — dörgi be egy elkeseredett ujpesti szurkoló. Egyelőre eredmény nélkül, mert a lila-fehérek a jobbszárny közreműködéséről mintha lemondanának. A 8. percben Beretvás remek szabadrúgását Lengyel helyezve fejeli, Huba bravúrosan ment. Az ujpesti jobbszárny első akciói erőtlenek. A 9. percben Szalay kornerre szereli Fenyvesit. Győri kornerét Dömötör fejeli kapu mellé. A 10. perceben gördül az első komoly ujpesti támadás. Avar két lövése is emberről pattan vissza, Vörös emelt labdája Biri zsákmánya lesz. Röviddel ezután Avar újabb lövése vágódik emberbe. Zilahi—Fenyvesi—Győri támadás szép, Győri lövése kapu mellett talál utat. Zilahi karamboloz most Hubával, nincs baj. A kerületi csatársor tetszetősen támad, de
    Dudás nagy formában ver vissza minden akciót.
    Vörös Birihez gurít, Sas lesben áll. A 18. percben az ujpesti balszárny vezet jó támadást, Avar tiszta, lövésre lendült lába elől Beretvás az utolsó pillanatban vágja ki kornerre a labdát. A kornert Sas szépen irányítja, Vörös élesen rúgja, Biriről felpattan a pergő labda, de a kapus nem veszti el lélekjelenlétét és kiöklözi a veszedelmes labdát. Ujpesti ostrom Birinek hazaadott labdával ér véget. Vörös—Jakube akció után P. Szabó kerül lövőhelyzetbe, de Bíró közbelép, a Lövés célt téveszt. Dudás félpályáról küldött szabadrúgása éppen a kapu előtt ér földre, ami kiadja erősen a labda csavarát. Biri az utolsó pillanatban vetődve tudja csak elcsípni a sarokra tartó labdát. Werner gikszere után P. Szabó remek lövést ereszt meg 20 méterről, a labda azonban Birié. A 26. percben Borsányi hosszú szabadrúgásával
    Sas pompásan elmegy, beadása Jakuben át Vöröshöz kerül, aki jó keresztlabdával tisztára teszi Avart. A gólzsák éles lövése védhetetlenül zúg a jobb sarokba. 1:0.
    Most Ujpest felülkerekedik, a kerület csak ritkán megy át támadásba. Egy akciónál Lutz nehezen tudja maga elé kényszeríteni a pattogó labdát, közben kézzel is érinti. A bíró szabadrúgást ítél. Lutz idegesen veszi ezt tudomásul. Mérgében vagdosni kezd, pedig az ujpestiek még akkor sem tehetnének a dologról, ha a bíró tévedett volna.
    Szinte pillanatok alatt robbanó lesz a légkör.
    A bíró már eddig is nagyon kézben tartotta a játékot, minden legkisebb faultot lefütyült, most azonban felborulással fenyeget a hangulat. A bíró hiába ítéli rendre a szabadrúgásokat, mikor lefúvás után fut, hogy helyezkedjék, csak úgy faragják egymást a játékosok . Közben Győri kitör egy jó labdával, Dudás lép közbe, de elesik és estében a labda után rúgó Győri farcsonton találja. Dudás fekve marad, a népharag az ártatlan Győri ellen fordul, az ujpesti játékosok is rátámadnak Győrire, a bíró csak személyes bedobással tudja megmenteni a helyzetet. A szó szoros értelmében szétlöki az egymásra torlódó tömeget. Jakubesarokra irányított bombáját Biri remekül kiüti, Avar fut a labdára, de Biri azt maga alá temeti.
    A játék vadul. Az utolsó percekben újra a III. ker. FC támad. A 44. percben Lutz veszélyes előreadását Huba csak nagy önfeláldozással tudja menteni.
    Ujpesti támadásokkal indul a II. félidő, de a kerületi védelem jól áll a lábán. Zilahi szép fejes passzát Dömötör kapu mellé teszi. Most két kornert rúg egymásután Ujpest, de Biri ment. Szép kerületi kombináció után Fenyvesi messze kapu mellé rúgja a labdát. Ujpesti kapukirúgás után a 13. percben Sas szépen elszökik a labdával. Biró üldözőbe veszi, de csak a 16-oson belül éri már el és hátulról próbálja szerelni. Persze fault, Sas messze repül.
    11-es, aminek P. Szabó áll neki és be is helyezi a balsarokba. 2:0.
    Most váltakoznak a támadások, de Ujpestéi veszélyesebbek. Avar háttal a kapunak Biribe gurítja a labdát. Zilahi sarokra tett fejesét Huba kifogja. Biró szereli szépen Jakubét. Most már nincs panasz a játék fairségére. Kővágó szabálytalanul szereli Dömötört, a szabadrúgást Zilahia 16-o.-ról félrecsavarja. A 22. percben a baloldalon vezet támadást Ujpest, a középre került labdával
    Avar kiugratja Jakubot, aki most már feltalálja magát és lövése védhetetlenül suhan a balsarokba. 3:0.
    Zilahi újabb fejese alig kerül a kapu fölé. A 26. percben Borsányiról kornerhez jut a III. ker. Rövid kerületi offenzíva után Avar Borsányi passzát megtolja, félrecsúszik a lövés.
    A 29. percben Beretvás hosszú szabadrúgása ad komoly munkát Hubának. Veszedelmesen sötétedik, az eső mindig erősebb, a talaj most már annyira átázott, hogy percről-percre rosszabb lesz.
    A labda pedig nehezedik. Kerületi korner következik, majd Fenyvesi küld jó labdát kapu mellé. A 36. percben
    Fenyvesi remekül ívelt hosszú labdájára Huba már elkésve hátrál, a labda a kapufáról vágódik ki.
    Most két kornerhez jut Ujpest, ezekből azonban nem lesz eredmény. A 43. percben
    iskolagól
    következik. P. Szabó kivár a beadással, de akkor pontosan íveli a labdát, amely
    a befutó Avar fejéről védhetetlenül száll a sarokba. 4:0.
    Kerületi korner következik, amit Huba kiüt. Már alig látni a labdát, olyan sötét van. A 44. p.-ben a kerületi balszárny támad, a mentésre siető Kővágó megcsúszik és amint térdre esik, két kézzel üti maga elé a labdát. A szabálysértés a 16-oson belül volt, 11-es jár érte.
    Biri fut át a másik kapuból és ő helyezi be a sarokba kollégájának a gólt. 4:1.
    Röviddel ezután a bíró a játék végét jelzi.

    Nemzeti Sport, 1932. március 7.