magyarfutball.hu

Salgótarjáni Bányász TC - Újpesti Dózsa SC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.12.30, 22:02
    Szerdán Salgótarján- Ú. Dózsa mérkőzés

    A Salgótarján labdarúgó együttese még a bajnoki idény befejezése előtt közép-amerikai portyára utazik, ezért az utolsó fordulóra kisorsolt Ú. Dózsa elleni mérkőzését előre hozza. A találkozót május 10-én, szerdán bonyolítják le Salgótarjánban.
    A mérkőzés igen érdekesnek ígérkezik. A salgótarjáni együttes a legutóbbi bajnoki fordulóban jó játékkal, biztosan győzte le a kiesés ellen küzdő Dorog csapatát. Ezúttal igen érdekes összeállítással kísérletezik Titkos Pál edző. A sérült Sándor helyett Bablena játszik jobbhátvédet és a támadósor is új összetételben lép pályára. A tarjániakat minden bizonnyal fűti majd, hogy jó eredményt érjenek el a lila-fehérek ellen, mert ez jó ajánlólevél lenne a portya előtt.
    Az Újpesti Dózsa is felfelé ívelő formáról tett bizonyságot a legutóbbi fordulóban a Vasas ellen. Ez a találkozó nagyon fontos a Dózsa számára, mert ha sikerül győznie, akkor ismét jelentős lépést tesz a bajnoki cím megvédése felé. Sok függ attól, hogy a Dózsa játékosait mennyire vette igénybe az elmúlt vasárnap, hiszen a legtöbb játékosa nehéz mérkőzést vívott a különböző válogatott csapatokban.

    Május 23.-án újabb nemzetközi mérkőzés lesz a Népstadionban, az Újpesti Dózsa a brazil Botafogo együttesével játszik.

    1961. május 10.

    Salgótarjáni Bányász- Újpesti Dózsa 2:1 (2:0)
    Salgótarján, 17 ó., 10.000 néző, Jv.: Zsolt (Páldi,Pásztor)

    SBTC:Cserháti-Bablena,Jancsik,Oláh II.-Szojka,Salgó-Krajcsi,Vasas,Bodon,Menczel,Taliga. Edző: Titkos Pál.
    Ú.Dózsa:Török-Rajna,Várhidi,Káposzta-Szini,Borsányi-Nagy K.,Göröcs,Pataki,Kuharszki,Halápi. Edző: Fenyvesi László.

    Gólszerző: 1:0 Vasas (20p.), 2:0 Vasas (31p.), 2:1 Várhidi (60p.-11-es).

    Szögletarány: 2:7 (0:1)

    Az enyhe széllel hátban játszó hazai együttes nagy lendülettel kezdte a játékot, s mintegy 10 percen keresztül támadott. A 12. percben vezette az Ú. Dózsa az első veszélyes ellentámadást, Menczelnek azonban sikerült nehéz helyzetben tisztáznia. A 15. percben esett az első komoly kapura lövés: Menczel erős, félmagas lövését a jól helyezkedő Török elcsípte. Rögtön utána Vasas jó helyzetben fölé lőtt. A 18. percben Halápi óriási gólhelyzetben egy pillanatig kivárt, s ez elég volt arra, hogy Jancsik belelépjen a lövésbe. A 20. percben Oláh II. szabadrúgását Szojka hosszan továbbította Vasas elé. Vasas mellel maga elé tette a labdát, kiugrott a védők között, s mintegy 8 méterről laposan a bal alsó sarokba lőtt. (1:0). A 31. percben igen szép támadást vezetett a hazai csapat. Ezúttal is Szojka ívelt a vendégcsapat 16-osa tájára, Bodon Vasas elé továbbított, az összekötő ugyanúgy, mint az első gólnál, kiugrott a védők közül és az 5-ös sarkáról ezúttal a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. (2:0).

    A II. félidőt is a hazai csapat rohamai vezették be, azután feljöttek az újpestiek. A 60. percben Göröcs ugrott ki, Bablena a 16-oson belül felvágta, 11-es! A büntetőt Várhidi élesen a kapu baloldalába lőtte. 2:1. Bodon hibázott nagy helyzetben, s aztán a vendégcsapat nagy erőfeszítéseket tett az egyenlítésért. A salgótarjáni együttes majdnem minden tagja védelembe vonult. Az Ú. Dózsának így is akadt több nagy gólhelyzete. A 85. percben Pataki hagyta ki a legnagyobb gólhelyzetet: 5 méterről a kapu fölé lőtte a labdát.

    Végig igen jó iramú és időszakonként színvonalas játékot hozott a találkozó. A hazai együttes az I. félidőben kitűnően játszott. Gyorsan, folyamatosan szőtte támadásait, gyakoriak voltak a hosszú keresztlabdák és a két gólon kívül még több jó helyzetet is kidolgoztak a tarjániak. Az Újpesti Dózsa együttese ebben a játékrészben igen bágyadtan játszott. Vonatkozik ez elsősorban a belső hármasra, mert a tarjáni védők könnyen szerelték próbálkozásaikat. A vendégcsapat csak az utolsó húsz percben talált magára, ekkor nyomasztó fölénybe került, de egyenlíteni nem tudott, pedig többször is alkalma lett volna reá.

    Az Újpesti Dózsában Török a gólokat nem védhette. Rajna nemigen tudta tartani Taligát. A másik két hátvéd átlagos teljesítményt nyújtott. A fedezetek szürkén játszottak. Kuharszki és Göröcs az utolsó félórában feljavult, a másik három csatár végig sok hibával játszott.

    Zsolt játékvezető határozottan bíráskodott.

    Népsport, Képes Sport

    hmgy