magyarfutball.hu

Pécsi Dózsa SC - Újpesti Dózsa SC 0 : 3 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.04.26, 20:15 (szerk.: 2016.12.18, 23:39)
    Újpesti Dózsa—Pécsi Dózsa 3:0 (2:0)
    Pécs, 10.000 néző, vezette:Zsolt

    Újpest: Török — Rajna, Várhidi, Sóvári — Szini, Borsányi — Jagodics, Göröcs, Pataki, Kuharszky, Halápi. Edző: Fenyvesi László.
    Pécs: Danka — Farkas, Kocsis, Bendes — Serédi, Csupák — Kamondi, Győri-Kiss, Garami, Dunai, Rádi. Edző: Czibulka Mihály dr.

    Az év utolsó mérkőzése mélytalajú pályán, zuhogó esőben zajlott le. Először a pécsiek kaptak lábra és két szöglet jelezte fölényüket. A második szögletnél Garami fejese fölé szállt. Lassanként feljött az Újpesti Dózsa is és átvette a kezdeményező szerepet. Támadásai végén előbb Göröcs, majd Borsányi lőtt fölé. Az első legnagyobb gólhelyzet Dunai előtt adódott, aki nagy helyzetből a kifutó Törökbe lőtte a labdát.
    Az első gól a 14. percben született. Jagodics beadását Danka kiütötte, de Kocsis nem tudott felszabadítani. A labda Kuharszky elé perdült és a balösszekötő nagy erővel a bal sarokba lőtt (1:0).
    A gól után is az Újpesti Dózsa maradt támadásban és csatárai a nehéz talajon is igen sokat mozogtak. A pécsiek csak szórványosan jutottak el az újpestiek kapuja elé és támadásaikat az időben közbelépő vendégcsapat védelme rendre szerelni tudta.
    A 41. percben jobboldali újpesti támadás során Kuharszky a labdát Halápihoz továbbította, aki Danka fölött a jobb sarokba emelte a labdát, 2:0 (nagy kapus hiba).
    A második félidőben a pécsiek kezdték a játékot és ekkor igen határozottan támadtak. A legnagyobb baj a pécsi csatársornál az volt, hogy a játékosok még a 16- osról sem lőttek kapura. Tíz perc után feljött az Újpest és mezőfölényt harcolt ki. A 64. percben Rádi egy labdával ügyesen ugrott ki, de az újpesti védők a 16-oson belül szabálytalanul akasztották. A megítélt 11-est Dunai a jobb kapufának lőtte, ahonnan az alapvonalon kívülre pattant.
    Ezután is hosszú ideig az Újpesti Dózsa térfelén folyt a játék, de a védelem jól állta a sarat. A 75. percben Göröcs a baloldalon kiugrott és Farkas szabálytalanul szerelte, de ennek ellenére a jobbösszekötőnél maradt a labda. Ekkor Kocsis kézzel akasztotta, és a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Várhidi a vetődő Danka mellett a kapu közepébe helyezte, 3:0.
    A büntetőrúgás után már nem sok esemény adódott. Az újpestiek szemmel láthatólag a labda tartására törekedtek és ritkán törtek kapura. Ennek ellenére egy újpesti támadás során Kuharszky hatalmas lövését Danka védte.
    A sáros, csúszós talaj, a nagy esőben az Újpesti Dózsa csapatának kedvezett. Gyors csatárai biztosan álltak a lábukon és a mérkőzés nagyobb részénél maguknál tartották a labdát, időnként veszélyesen törtek kapura. A pécsieknél a kihagyott 11-es után egy kis letörés látszott és így nem tudták megszorítani a kitűnő formában lévő ellenfelet. Csatáraink körülményesen nagy hibaszázalékkal szőtték támadásaikat és távoli kapuralövésekre nem vállalkoztak.

    Jók: Rajna, Borsányi, Pataki, Göröcs, illetve Kocsis, Bendes, és időnként Győri-Kiss, Garami játéka volt elfogadható.


    Dunántúli Napló, 1960. december 20.