magyarfutball.hu

Kispest FC - Újpest FC 1 : 6 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 2. forduló
játékvezető : Rotter Lajos
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.06, 19:40
    Ujpest—Kispest 6:1 (3:0)
    Ujpestre még sohasem volt ennyire veszélytelen a Kispest
    Góllövő: P. Szabó, P. Szabó, Avar, Avar, Steiner(11-esből), P. Szabó (11-esből), Sáros
    Kispest, 3000 néző. Bíró: Rotter.
    Ujpest: Aknai — Kővágó, Dudás — Borsányi, Köves, Víg — Sas, Avar, Sáros, Vörös, P. Szabó. Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Raix, Purezeid, Keresztes — Paczolay, Lukács, Kormos, Csendes, Steiner.
    Az első percben villámgyors támadást vezet a Kispest. Paczolay viszi le a labdát, átadja a tulsó oldalra és Steiner lövését Aknai csak kornerre tudja védeni. Sarokrúgás után a hátrahúzódott Vörös szabadít fel, gyors ellentámadás s már a tulsó oldalon száll befelé korner. De újra Kispest támad, a tribün imponáló kórusban biztat s Paczolay lövése alig zúg mellé. Robog azonban P. Szabó is. Tyüh, de nagy „ziccer\"... öt lépés... Most! Bum... Dénes kiejtette, P. Szabó rajta, Dénes utána kap, P. Szabó nem tud megállni... Belefut.. Szegény Dénes, fájhat neki.
    Hát ez meg mi volt? A tulsó oldalon Lukács az ötösön veszti el a labdát. No, még csak a hatodik perc...
    Vörös a balszélre fut, bead. Rozgonyi közbelép, a lövés emberben akad el, P. Szabó (az összekötő helyén) rajta. De rajta ám P. Szabón is két ember.
    De P. Szabó kettő mellett is tud lőni. Gól! Dénes rosszul helyezkedett. 1:0.
    Arányi már fel mer jönni a tribünre. Eddig lent izgult. Azért még izgulhat 82 percig. Most aztán jól játszik Ujpest. Repülnek a csatárok! Egy kis összekoccanás. Víg a földön marad. Komoly lehet. Nagyon fogja a fejét. Pechje van, hiszen most gyógyult csak meg. P. Szabó jól megy. Avar azonban ofszájdon áll.
    Már megint valaki a földön: Rozgonyi. Ujra áll a játék. 21. perc: Kispest sehol. Avar és Sas elindul, bírófütty, Sas hálóba lő.
    — Gól!— ordít valaki. — Ó, pardon — szól a kispesti —, „obszárd” volt.
    Gyors az iram, heves a játék, sok a fault. Kispest kissé magához tér. Közben a bíró túl kényelmes. A lesállások megítélését teljesen a határbíráknak engedi át, azok aztán integetnek is eleget. Most is Kispest támad, ofszájd. A szabadrúgás jól száll.
    És P. Szabó nagyon leleményes ma! Bumm! Ezt is pompásan megszúrta. Újra a sarokban! Gól! 2:0.
    Telnek a percek. Jön a 36-ik. Sas fut a labdával. Bead. Vörös lőni készül. De mi van ma vele? Egész közelről lő és mégis csak Dénest találja el. Róla visszapattan a labda.
    De itt van még Avar. Lő. No mégsem gól, hiszen Dénes és Rozgonyi is vetődik a labdára. Illetve csak vetődtek volna. Késő volt már. Egy pillanattal lemaradtak s bent a harmadik. 3:0.
    ... A tribün már régen nem biztatja a hazai csapatot.
    Ujpest jól kezd, mindjárt sarokrúgáshoz jut. Rozgonyi egymásután véti a faultokat, majd meg Kispest ér el kornert. Ujpest szűnni nélkül támad: nincs ellenfele. Ujabb támadás. Köves hosszú labdát ad... No kis Sas most mutasd meg, mit tudsz! Ez igen ... Kapásból adta be! Avar ... — Ricsi — így egy hang.
    S Avar kitör, Dénest kicsalja s aztán sétálni küldi a labdát — a hálóba. 7. perc és már 4:0 ... Mi lesz még itt? S már megint Sas!... Bead s Avar újra jól beledül. Durr...
    Kapufa!
    14. perc...
    Avarnak megjött a kedve. Egészen a kornervonalról ad be, Dénes kijött a kapuból, a labda a gólvonal felé tart s Vörös egy lépésnyire akaputól. Őrült mázlis gól... Mi az? Nem gól?! Vörös kihagyta!! Ez a Vörös ... Csak a hasát kellett volna odatolnia. Aztán Rozgonyi megint faultolt. A bíró tizenkettedszer figyelmezteti.
    — A huszonötödik figyelmeztetésnél a jubileumra való tekintettel egy perc szünet lesz — jelenti be valaki.
    De közben Steiner viszi a labdát, Köves rajta. Elesnek. Steiner ottmarad.
    11-es. 19. perc: Steiner jól bevágja. 4:1.
    Az ujpestiek szidják a bírót, a kispestiek azonban éljenzésükkel elnyomják a pfujt. Hangorkán ... A tribünön kitör egy kis csetepaté ... A bíró rövid ideig szünetelteti a játékot.
    Kispest támad, fölé lőnek, korner, ez mellé megy. Most talán már késő egy kissé. Nemcsak az ég, de Kispestnek is beborult már, a meccs egyre durvább lesz, a bíró nagyobb dicsőségére.
    Ujpest azonban újra uralja a mezőnyt, minden támadása veszélyes. Rozgonyi a 32. percben páros lábbal ugrik Avar felé az ötösön. A bíró ítél valamit:
    11-es? Biztosan! Dehát akkor miért akarnak a kispestiek szabadrugást rúgni? Ja, csak akarnák . . . Steiner nekiszalad a bírónak! Mayer Béla igazgató visszakergeti. P. Szabó startol a büntetőre. Steiner eleje tartja a lábát. Buktatni akarta, a bíró azonban nem látott semmit. P. Szabó újra nekiszalad. Bevágja. 5:1.
    P. Szabó hátrajátszik Vígnek. Aztán lohol . . . Víg megérti , máris újra a szélsőnél a labda. Szalad. Rozgonyi is. Utána! Beadás. Sáros lába lendül. Jó lövés volt. „Ilyen vas!”... Léc mellett ment be. 6:1.
    Még volt valami: csúnya Rozgonyi-fault, ennek nyomán egy bekiabálás és Ujpest vezérdrukkerének leigazoltatása. Szóval izgalom a 6:1 ellenére is volt, amire különben a kornerarány is rámutat: 1:0, 1:1, . . . 4:1, félidő 4:2,...6:2..., 6:3, 7:3— Kispest javára!
    !
    Nemzeti Sport, 1931. szeptember 14.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.24, 16:41
    Az Újpestnek nem lesz könnyű dolga a Kispesttel szemben a sárkányutcai pályán. Már sok favorit csapat elvérzett a kispestiek otthonában s ha nem lennénk ennyire a szezon elején, vasárnap is számolhatnánk meglepetéssel. A mai formák mellett azonban bármennyire is messze van még teljes tudásától az Újpest csapata, a kispestiek sokkal gyengébbek s a nagyobb vereségtől csak a hazai pálya nyújtotta előny fogja megvédeni őket.

    Az újpestiek kapuját ismét Acht védi, a védelemben azonban hiányzik Fogl III., s így Kővágó lesz Dudás partnere. A kispestiek csapatában nincs változás.


    Budapesti Hírlap, 1931. szeptember 13.


    Az Újpest még nincsen lendületben, a kellő munkával azonban nagy javulása várható.

    Újpest—Kispest 6:1 (3:0).
    Góllövők: P. Szabó (3), Auer (2), Sáros, illetően Steiner.


    Budapesti Hírlap, 1931. szeptember 15.