magyarfutball.hu

Kispest FC - Újpest FC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.25, 17:35
    Ujpest—Kispest 3:0 (3:0)
    Ujpest csak az I. félidőben játszotta az új stílust, de ez elég volt a győzelemhez
    Góllövő: Sáros, Avar, Avar
    Hungária-út. Bíró: Majorszky. 6000 néző.
    Ujpest: Aknai — Kővágó, Futó — Borsányi, Szalay, Kiss G. — Kovács, Avar, Jávor, Sáros,
    P. Szabó.
    Kispest: Dénes — Szemere, Laky — Szenes, Gálos, Keresztes — Szabó, Mikes, Kormos, Szepes, Serényi.
    Ujpest játéka volt ennek a mérkőzésnek az eseménye. Tóth Pista nagyszerű iskolája mindig jobban kezd kibontakozni. Amit I. félidőben az ujpesti támadósor produkált, minden ízében nagyszerű futball volt és magán viselte az új edző kezemunkájának jelét. Eltűnt minden kínos állítgatás, forgolódás és töprengés. Minden labda kapásból szállt tovább és folyamatos, villámgyorsan gördülő támadások alakultak ki a gyors adogatások nyomán. Még ugyan gyakran előfordult, hogy nem voltak pontosak ezek a gondolkodás nélkül továbbadott labdák, de mihelyt sikerültek, váratlan és veszélyes helyzetek alakultak ki nyomukban. A három gól is úgy született meg, hogy védésükre szinte gondolni se lehetett. A II. félidőre azután mintha a fáradt lábakon elhalt volna az „új” stílus. Különösen az öregebbek estek vissza hamar. Ez azonban csak átmeneti jelenség lehet, ha az ujpestiek tervszerűen haladnak tovább az új edző útmutatásai nyomán.
    Az ujpesti védelem munkáját már más szemmel kell nézni. Itt feltűnő sok hiba csúszott be a játékba és ha Kispestet csak kissé kegyesbe fogadja Fortuna istenasszonya, akkor a II. félidőben is küzdeni kellett volna Ujpestnek a győzelemért. Váltakozó támadásokkal indul a játék, de míg az ujpesti akciók egyelőre pontatlanok, addig a kispesti csatárok lábán egyik nagy helyzet a másik után alakul ki. Serényi, Mikes, majd újra Serényi ront feltűnő helyzetben. Ujpestet nem hozza zavarba a sok veszélyes kispesti támadás, a csatársor nyugodtan játsza a beidegzett stílust, a 16. percben meg is van az eredmény: Kovács kapásból küldött beadását Sáros közelről olyan élesen fejeli azonnal kapura, hogy Dénes már hiába kapkod a labda után.
    1:0
    Kispest változatlanul támad és hol Szalay, hol a bekkek és Aknai jóvoltából veszélyes. kornereken kívül azonban többre nem viszi. Az ujpesti támadó játék azonban meghozza gyümölcseit. A 32. percben a belső hármas visz villámgyorsan lábról-lábra adogatott támadást és Jávor, majd Sáros passza után Avar védhetetlenül lövi a jobbsarokba a labdát.
    2:0.
    A 36. percben Jávor—P. Szabó akció után születik meg Avar ismét védhetetlen gólja.
    3:0.
    Remek ujpesti támadás után már gólnak látszik az akció, de Laky az utolsó pillanatban kivágja a labdát a gól torkából. Erős ujpesti támadások közben ér véget a félidő.
    Szünet után
    Kispest keményen támad, majd ismét Ujpest veszi át az irányítást. Keresztes hazaadását Dénesnek bravúrral kell fogni. A 15. percben Avar sérül, rövid időre kiáll,, majd egy nagy ujpesti offenzíva után Keresztes áll ki pár percre. Ujpest a többet támadó fél, de most már újra tologatnak a csatárok. Most korner-özön következik mind a két oldalon. Végül pedig Szenes sérülése az egyetlen esemény.

    Nemzeti Sport, 1932. november 7.