magyarfutball.hu

Vasas SC - Újpest FC 3 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 12. forduló
nézőszámok:
  1. Nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.31, 18:26
    Ujpest—Vasas 5:3 (3:0) .
    Már lefutottnak látszott a mérkőzés, amikor a Vasas majdnem visszafordította sorsát
    Góllövő: Avar, P. Szabó, Possák, Remmer, Spitz ,Remmer, Stanzl, Possák
    Ujpest. Bíró: Boronkay, 3000 néző.
    Ujpest: Huba — Ligeti, Fogoly III. — Borsányi, Volentik, Szalay —Török, Avar, Possák, Spitz,
    P. Szabó.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa— Vági, Burger, Kuti — Brunecker, Remmer, Dán, Egry, Stanzl.
    A Vasas balszárnya az 1. percben már két kornerrel veszélyeztet. Az első ujpesti támadásból szabadrúgás lesz, amit Rózsa ment. Hosszú labda Hubáé lesz, majd Szalay veszi első iszapfürdőjét. A Vasas bátran rohamoz, a 4. percben a Fogoly III. faultja miatt megítélt szabadrúgást Remmer a 16-osról alig a sarok fölé csavarja. A 6. percben Borsányi—Possák— Török szép akciója után
    Avar kapja a labdát, aki a kapu közelében előbb botlik, de újra megszerzi a labdát és bekotorjaa kapuba. 1:0.
    Possák lő most kapu mellé, majdfölé. Avar követi példáját. A Vasas újabb kornert rúg, amiből azonban Ujpest megy át támadásba, Spitz és Possák a kapu szájában tanyáz, végül is Bereczky zsákmánya lesz a labda. Szalay—Spitz—Avar, akció szép, utóbbi lövése alig jut kapu mellé. A 21. percben Brunecker kap jó labdát, Remmer előrefut szélsőnek és beadását Dán tisztán kapja, itt volna az egyenlítési alkalom, de Huba szépen fogja Dán éles, közeli lövését. Ujra Remmer és Dán támad.Dán átmegy Fogoly III.-on és beadását Remmer élesen helyezi sarokra.. Huba bravúros elvetéssel ment. Az akcióból rögtön Ujpest megy át támadásba. A 26. percben a balszárny támad.. Spitz kicsúszik balszélsőnek. Szépen kiverekszi a labdát, bead és a behúzódott P.Szabó és Possák egyszerre tör a labdára.
    A szélső éri el előbb és kapásból küldi a hálóba. 2:0.
    Dán remek szabadrúgását Huba nagyszerű elvetéssel tolja ki kornerre: Avar állított labdával leadott éles lövését Bereczky kornerre védi. Remek ujpesti támadás következik Volentik—Török akciójából. Bereczky nagy lélekjelenléttel szedi le Avar fejéről a labdát. Közben Volentiket faultolják és a szabadrúgást Avar bombaként küldi a sarok fölé.
    Most lanyhul az iram, mintha'fáradtak' volnának a játékosok mind a két oldalon. A 79. percben az ujpesti jobbszárny támadása közben taccsot reklamálnak a Vasas-játékosok, a határbíró azonban karjával jelzi, hogy a labda nem volt kint, a bíró tovább engedi a játékot. Török lefut, passza Avaré, aki Possákot nagyszerűen kiugrasztja.
    A center nem habozik és védhetetlen lövéssel küldi hálóba a labdát. 3:0.
    A tiltakozás felújul a Vasas részéről, de eredmény nélkül. Közben Boronkay meglehetős erélyesen löki el magától a feléje futó Egryt. Az utolsó percben Possák ugratja ki viszonzásképpen Avart, remekbeszabott gól következik, amit azonban a bíró lesállás miatt nem ad meg.
    A II. félidő hullámzó játékkal kezdődik, a Vasas azonban szemmel láthatóan jobb, mint az I. félidőben. Az 5. percben Vasas-korner, amibő lBrunecker csattogó kapufát lő. Stanzl labdáját Fogoly III.rövide nparírozza, Egry éles lövését Huba bravúrosan menti kornerre. A 8.percben Egry elmegy Ligeti mellett, szökteti Stanzlt, akinek ravaszul a túlsó sarokba irányított éles lövését Huba teljesen elnyúlva is csak kitudja tólni.
    A labda Remmerhez kerül, aki élesen helyezve, a gólba lövi. 3:1.
    A Vasas most nagyon szorít. Mégis a 12. percben Borsányi Possáknak, ő Spitznek ad jó labdát, aki átmegy Szemerén, kicsalja Bereczkyt és a kapu jobb sarkába gurítja a labdát. 4:1.
    A 16. percben Spitz fejese teremt meleg helyzetet, amiből ujpesti korner lesz. A Vasas a 21. percben viszonozza a kornert, most Remmer éles lövését védi ki a felső kapufa. Török vezet néhány jó támadást, majd a 27.percben Dán kiugrik és Huba csak vakmerő rávetéssel tud menteni. A 28. percben Ligeti gikszerét kornerre javítja. Ezt Brunecker irányítja, a mezőnyből Remmerhez kerül a labda,
    aki még lábra is tudja tenni és úgy lövi be az ellenkező sarokba. 4:2.
    Ujpest a 31. percben kornerrel válaszol. Itt Rózsa mellérúg, Bereczky az utolsó pillanatban ment. Most a Vasas jobbszárny megy át támadásba. Brunecker lövésére Huba elveti magát, de elveszti a labdát. Stanzl startol rá, Borsányi azonban csak kaszálással tudja hátulról megakasztani veszélyes helyzetében.
    11-es!
    Stanzl áll neki és élesen a jobboldali kapufa tövének rúgja. A visszapattanó labdára Dán is rástartol és be is lőhetné, ha Stanzl elébe nem futna és bele nem rúgna a labdába. Ezt természetesen a bíró füttyszava és szabadrúgás követi. Bizony, ha a 11-est rúgócsatár tudná a szabályt! A 33. percben Avar szabadrúgása emberbe vágódik. Ujra a Vasas van frontban. A 36. percben. Dán a balszélre vetődik, Ligetin átmegy, a beadást Brunecker lövi, Huba térdéről a labda, kipattan és
    Stanzl a center helyéről a hálóbalövi. 4:3.
    Kezd a meccs nyílt lenni. De most Ujpest is belefekszik. Possák kitör, Bereczkybe vágja a labdát. Volentik szabadrúgásánál Avart felvágják, nem 11-es. Ujpest kornert ér el, a Vasas pedig újra meg újra támad. A 44. percben végleg elintéződik a mérkőzés sorsa:
    Török lefut, beadását Bereczky kiejti és a résen levő Possák beteszi. 5:3.

    Nemzeti Sport, 1931. február 16.