magyarfutball.hu

Hatvani KVSC-Deko - Eger SE 1 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1991/1992, 10. forduló
nézőszámok:
  1. Heves Megyei Hírlap: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.17, 15:22
    Hatvan-Deko — Eger SE 1-1 (0-1)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Hatvan 1500 néző. V: Aczél
    Hatvan: Nagy — Kelemen, Károly, Krasnyánszki, Szabados — Baranyi, Gebhard, Gömöri, Orovecz — Mózner, Martinenkó. Edző: Tóth Dénes.
    ESE: Bodolai — Vojtekovszki, Csendes, Lengyel, Aranyos — Vadicska, Csató, Kormos, Oláh — Berecz, Báder. Edző: Varga Zoltán.
    Cs: Károly helyett Nyikos a szünetben, Mózner helyett Hutter a 70., Báder helyett Szerdahelyi a 75. percben.
    Gólszerző: Báder a 24., Orovecz a 89. percben.
    Sárgalap: Gömöri a 25., Vadicska az 53., Gebhard a 62. percben.
    A két edző mintha csak megbeszélte volna a mérkőzés taktikáját: ti támadtok, mi védekezünk. Vagyis a hazaiak trénere Tóth Dénes azzal küldte ki a pályára fiait, hogy .kontratámadásokkal próbálkozzanak, csalják ki térfelükről az egrieket. Azért választotta ezt a taktikát, mert az Eger védelme szerinte sebezhető, ugyanakkor a vendégek középpályás sora mozgékony, a Deko csatárai viszont gólveszélyesebbek. Varga Zoltán az egriek szakvezetője azt az utasítást adta a játékosoknak, hogy az első pillanattól kezdve támadják le az ellenfelet, s ha az első negyedóra után ez eredményre vezet, vonuljanak visszább. Ha netán gólt kapnak akkor ebben a harcmodorban folytassák a meccset.
    3. perc: Vojtekovszki a térfél közepéről gyengén adott haza, Bodolai a Í6-oson kívülre futva lábbal szerelt Martinenkó elől.
    7. perc: Vadicska miután kicselezte Gephardot, 19 méterről lőtt, Nagy a jobb alsó saroknál fogta meg a labdát.
    14. perc: Jobboldali szöglet után Gömöri fejelt kapura, Martinenkó zavarta Bodolait, aki mellé ütött a labdának, de Vojtekovszki megmentette a góltól az ESE-t.
    24. perc: Báder kapott indítást a balszélen, a hazaiak kapusa kimozdult a labdára, ám elvétette azt, s az egriek nemrégiben igazolt csatára éles szögből, 12 méterről a hosszú sarokba helyezett, 0-1.
    27. perc: Baranyit szerelték az egri védők veszélyes helyzetben a 11-es pontnál.
    28. perc: Báder közeli lövését ütöttek ki Nagy.
    35. perc: Martinenkó gólját les miatt érénytelenítette Aczél.
    38. perc: Martinenkó átadását Gömöri 17 méterről lőtte kapura, a labda kipattant Bodolairól, de a társak szögletre mentettek.
    65. perc: Berecz labdáját Báder 1 méterről küldte kapura, de Krasnyánszki bedobta magát a lövésbe.
    78. perc: Egy hosszú előreíve- lést Martinenkó tett maga elé, majd a bal összekötő helyerői 15 méterről lőtt, Bodolai a jobb saroknál hárított.
    87. perc: A hatvaniak jobb oldali szöglete Bodolai kezéből ki- erdült, Gömöri szorongatott elyzetben kanalazta kapura a labdát úgy, hogy az a kapufa éléről pattant az alapvonalon kívülre.
    89. perc: Baranyi a jobb oldalon, a tizenhatoson belül próbálta beadni a labdát, de a lövés eltalálta a szerelni igyekvő vétlen Aranyos kezét. Nemi tétovázás után a játékvezető tizenegyest ítélt. A labdának Orovecz futott neki, és a balra mozduló Bodolai mellett félmagasan a jobb sarokba helyezett, 1-1.
    Az edzők taktikai utasításának megfelelően alakult az első félidő. Az egriek azon az oldalon, ahol akciót indított a házigazda már a hatvani térfél közepén letámadták az ellenfelet, míg a Dekónak volt türelme kivárni, hogy a tizenhatosnál hibázzon az ESE, és ekkor lendült támadásba. A vendégek vezető gólját követően egy sebességi fokozatot visszakapcsolt az Eger, ami ahhoz vezetett, hogy a félidő hajrájára aktívabbá vált a Hatvan, ám ez a tempó energiájának nagy részét felemészette. A szünet után a házigazdák siettették volna a játékot, de középpályás soruk rengeteget hibázott, s emiatt a villámgyors Martinenkó akár munkanélküli-segélyt is kérhetett volna, olyannyira nem volt dolga. Mózner kiválása tovább gyengítette a Hatvant, s mivel az ESE a félidő nagy részében ügyesen tartotta a labdát, úgy tunt, ezen a mérkőzésen kénytelen lesz elkönyvelni a szezon meglepetéscsapata őszi második veresegét. Csakhogy egy perccel a befejezés előtt meglagyult Aczél játékvezető szíve, és az erősen vitatható esetnél büntetőt ítélt az Eger ellen. A pártatlanság is azt mondatja: hibázott a bíró... Tény viszont, hogy mindig az a tizenegyes, amit a bíró megad, s nem az a mérvadó, hogy az edzők, a játékosok, a nézők hogyan vélekednek.
    Jók: Krasnyánszki, Szabados, illetve Lengyel, Aranyos, Vadicska.
    Tóth Dénes: — Nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk, s gondjaink tovább nőttek, mert már alig van épkézláb emberünk.
    Varga Zoltán: — Rangadóhoz méltó küzdelemben a játékvezető fosztott meg bennünket a győzelemtől.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1991-10-28