magyarfutball.hu

Hungária FC - Újpest FC 0 : 5 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 3. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 19084 fizető néző
  2. Nela: 22.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
     
  2. avatar: heimo
    2015.10.03, 11:15
    Újpest – Hungária 5:0 (2:0)

    Hungária-úti pálya. – 22.000 néző. – Bíró: Klein Árpád.

    A profifutball fönnállása óta nem szenvedett ilyen súlyos vereséget a Hungária! Két évvel ezelőtt Kalmár emlékezetes lábtörésekor 4:0-ra kaptak ki a kék-fehérek a Ferencvárostól, de akkor legalább lehetett jogos kifogásuk. Most nem lehet... Az Újpestnek nem is kellett legjobb formáját kijátszania ehhez a grandiózus győzelemhez.

    Az Újpest választ és a Hungária kezd erős szép és nap ellen. Rögtön az Újpest támad és P. Szabó beadását Ujvári már az első percben fogja. A 3. percben Kvasz a térdén megsérül, egy percre kiáll, majd sántikálva visszajön. Helyet cserél Steinerrel és hamar bebizonyosodik, hogy a csere csak használt. Barátky és Auer faultjait fújja le a bíró.

    Az 5. percben Szalay remek labdájával P. Szabó lefut és közvetlen közelről, nehéz szögből kapufát lő. Az Újpest kornere után feljön a Hungária is, Kalmár jó helyzetet készít elő Cseh II.-nek, aki azonban magasan kapu fölé lő. Hauer és Cseh II. gyönge labdáit Acht könnyen védi.

    A 20. percben Auer lő kapu mellé jó helyzetből. Nívótlan a játék, főleg az Újpest támad, amíg végre a 26. percben meg is szerzi a vezetést. P. Szabó beadását Kvasz élesen kapura fejeli. Ujvári már a gólvonalon belülről üti ki a labdát és a biztonság okáért Auer és Spitz közös erővel újra benyomják a labdát. (1:0)

    Auer remek bombáját Ujvári védi, majd Ticska nagy lövése süvit el kapu mellett. Az Újpest a szél által támogatva, nagy fölénybe kerül. A 25. percben Kvasz fejespasszát a késlekedő Hungária-védelem között P. Szabó berúgja (2:0). A tribünön afelől vitatkoznak, hogy ofszájd volt-e a gól és rendőrnek kell igazságot tenni.

    A második félidőben a szél a Hungáriát segíti. Eleinte erősen támadnak is a kék-fehérek. Ticska labdája alig kerüli el a kaput, Barátky szabadrúgása pedig Achtté. A Hungária kornert ér el és ebből alakul ki egyetlen egészséges akciója, Ticska ívelt labdáját Kalmár pompásan fejeli sarokra, de Acht jól védi a nehéz labdát.

    A 10. percben Kocsis 20 méterrel a kapu előtt faultol. A szabadrúgást Auer átemeli a Hungária-falanx fölött. Spitz testcsellel megzavarja a védeni akaró Ujvárit és a labda zavartalanul a kapu sarkába esik. (3:0).

    Kalmár 20 méteres gyönge lövését Acht kiejti, de Dudás idejében javít. Támadna a Hungária éppen eleget, de a csatárok addig tologatnak, amíg el nem veszik a labdát tőlük. Kalmár „gurít” kapura, majd Hirzer szabadrúgása téveszt célt.

    Az Újpest minden támadása góllal kecsegtet, mert a Hungária-halfsor sehol sincs. A 22. percben Auer gólt lő, előzőleg azonban faultolt, úgy, hogy érvénytelen. A 25. percben P. Szabó faképnél hagyja Rebrét, magára vonja Mandlt is és beadása tisztán találja Spitzet, aki közelről be is lövi a negyedik gólt. (4:0).

    Több sem kell a Hungária-híveinek. Pánikszerűen, csoportosan menekülnek a pályáról. Két perccel később Rebró a 16-oson belül buktatja P. Szabót, aki a 11-est belövi (5:0).

    P. Szabó rövid idő múlva még egy ofszájd gólt rúg, majd hosszú perceken át tanyáznak a Hungária-csatárok a leálló újpestiek kapuja előtt, de egymásután passzolják el a legnagyobb helyzeteket is.

    hmgy