magyarfutball.hu

Eger SE - Hatvani KVSC-Deko 1 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1990/1991, 11. forduló
nézőszámok:
  1. Heves Megyei Hírlap: 500
  2. Nemzeti Sport: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.17, 15:26
    Az ítész: Fodor
    Eger SE—Hatvan Deko 1-0 (0-0)
    Eger, 500 néző. V.: Holczimmer.
    ESE: Bodolai — Vojtekovszki, Csendes, Csűri, Jávorszki — Mirkóczki, Oláh, Horváth, Aranyos — Fodor, Kormos. Edző: Bánkúti László.
    Hatvan: Vincze — Gephard, Hegedűs, Krasnyánszki, Nagylaki — Tuifel, Palkovics, Gömöri, Aux — Borostyán, Farkas. Edző: Tóth Dénes.
    Gólszerző: Fodor az 56. percben.
    Csere: Palkovics helyett Sima a 72., Aux helyett Szécsényi a 76., Kormos helyett László a 84. percben.
    Sárga lap: Gephard a 27., Tuifel a 60., Csendes a 70., Szécsényi a 86. percben.
    A találkozó első említésre méltó eseménye Fodor 20 méteres lövése volt. A másik oldalon Borostyán keverte meg a védőket, de a jó ütemben kimozduló Bodolai elcsípte a beadását. Negyedóra telt el, amikor Fodor lépett ki középen, de bal lábas, 13 méteres lövését Vincze a kapufára ütötte. Nem sokkal később Borostyán két csel után Palko- vicshoz passzolt, de a középpályás erőtlen lövését Bodolai gond nélkül hárította. Kisvártatva ismét a fürge hatvani csatár és az egri kapuvédő voltak a főszereplők. Kettejük csatája után Bodolai néhány perces ápolásra szorult. Ebben az időszakban a támadások szövésében inkább a vendégek jeleskedtek, de Aux lövése és Krasnyánszki fejese egyaránt célt tévesztettek. Az első játékrész utolsó percében kavarodás támadt a hatvaniak 16- osán belül, rövid felszabadítás után Horváth elé került a labda, de 19 méteres lövése a felső léc felett hagyta el a játékteret.
    SZÜNET UTÁN
    a vendéglátók kezdeményeztek többet, s ennek gyümölcse az 56. percben érett be. Vojtekovszki jobb oldali szabadrúgása után egy fejen megcsúszott a labda, a hosszú sarkon helyezkedő Fodor megszelídítette a pettyest, majd a bal alsó sarokba bombázott, 1-0. A félidő derekán Borostyán kapott középen egy jó labdát, de a szemfüles Bodolai gyorsabb volt. A vendégek támadójának már esélye sem volt a góllövésre, mégis páros lábbal csúszott bele a földön fekvő kapuvédőbe. Az egyöntetű, szándékos vétséget a mérkőzés bírája mégsem torolta meg. Kilenc perccel a befejezés előtt egyenlítési alkalmat szalasztottak el a hatvaniak. Borostyán sokadik alkalommal hagyta faképnél Csendest, már csak Bodolaival állt szemben, de mellégurított.
    A taxisblokád miatt elmaradt találkozó után napvilágot látott viták, vádaskodások miatt izgalmas 90 percre volt kilátás a megyei rangadón. Ráadásul mindkét együttes javuló formáról tett tanúságot az elmúlt hetekben. Talán éppen emiatt óvatosabban kezdtek az ellenfelek, inkább a biztonságos védekezésre fektették a hangsúlyt. A csúszós talajon azonban nem sikerült megakadályozni, hogy a csatárok veszélyes helyzeteket teremtsenek. S bár az első félidőben is a piros-kékek játszottak mezőnyfölényben, gólszerzési alkalom inkább a hatvaniak előtt adódott. A szünetben Bánkuti László felhívta csapata figyelmét arra, hogy többet mozogjanak, és a széleken próbálkozzanak. Az edzői dorgálás használt, hiszen a hazaiak a vezetés megszerzéséig kapujukhoz szegezték ellenfelüket. Igaz, csak Borostyánon múlott, hogy az utolsó percekben nem rezdült meg Bodolai hálója. A focit viszont gólra játsszák, így Fodorék rászolgáltak a két pontra.
    Jók: Vojtekovszki, Horváth, Aranyos, ill. Gephard, Tuifel, Borostyán.
    Bánkuti László: — Úgy érzem, győzelmünk megérdemelt.
    Tóth Dénes: — Az elmaradt találkozó miatt kár volt az egrieknek annyit énekelnie, hiszen a sajt otthon maradt. A vereség ellenére sem adjuk fel, szurkolóinknak pedig köszönjük a biztatást, és kellemes ünnepeket kívánunk nekik.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1990-12-03
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.05.15, 11:24 (szerk.: 2015.05.15, 12:11)
    Elmaradt eredeti mérkőzés: 1990.10.28, 13:30