magyarfutball.hu

MTK - Újpesti Dózsa SC 4 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.13, 21:36
    A Hungária körúton kezdődik a 7. forduló a labdarúgó NB I.-ben. A kék-fehérek rendkívülien örülnek annak, hogy szerdán este elcsíptek egy pontot a Ferencvárostól. Hidegkuti Nándor edzőnek főleg az okozott nagy örömöt, hogy mindenki teljes akarással küzdött.
    - Az Újpesti Dózsa ellen legalább 1 pont megszerzésében bízok – mondta. …

    Az Újpesti Dózsában rendkívül rossz a hangulat a Csepel elleni találkozó után. Baróti Lajos mesteredző elmondta, hogy szombaton sem számíthat Káposzta, Göröcs és Bene játékára, továbbá eltekint Nyírő és Bánkuti szerepeltetésétől.

    - A csapat védelme adott – mondta – tehát Szentmihályi-Csordás,Solymosi,Sóvári. Szini és Noskó a két fedezet, bár elképzelhető, hogy Dunai III. játszik Noskó helyén, mert a fedezet megsérült. A csatársorban csak Fazekas, Zámbó és Dunai II. helye biztos. Számításba jöhet Horváth, Kuharszki és Juhász. Elsősorban az MTK az esélyes szombaton. Elégedett lennék a döntetlennel mai helyzetünkben.
    Tehát mindkét csapat jogos panasza, hogy tele van sérültekkel. Véleményünk szerint döntetlen körüli eredmény várható. Tippünk: X.

    1968. április 6.

    Szuromi mesterhármasa döntött

    MTK- Újpesti Dózsa 4:2 (2:1)
    Hungária körút, 16 ó., 20.000 néző, Jv.: Petri (Schopp,Magyar)

    MTK: Lanczkor-Szántó,Dunai,Oborzil-Strasszer,Csetényi-Török,Takács,Sárközi,Szuromi,Simon. Edző: Hidegkuti Nándor.
    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Csordás,Solymosi,Sóvári-Szini,Noskó-Zámbó,Fazekas,Kuharszki,Dunai II.,Horváth. Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Szentmihályi h. Borbély (66p.), Simon h. Nagy E. (77p.).

    Gólszerző: 1:0 Szuromi (12p.), 1:1 Dunai II. (17p.), 2:1 Szuromi (36p.), 3:1 Szuromi (63p.), 4:1 Strasszer (68p.), 4:2 Zámbó (69p.).

    Szögletarány: 7:9 (3:2)

    Sok bosszúságot okozott a szurkolóknak a rossz közlekedés. Sokan csak az utolsó percekben érkeztek a pályához, a pénztárak előtt pedig tömegek kígyóztak és sokan csak az első negyedóra végére értek be a nézőtérre. Az Újpesti Dózsa öltözőjében nem volt valami jó a hangulat, ami érthető is, hiszen Bene,Göröcs,Káposzta és Dunai III. sem játszhatott. Az MTK-ban Kékesi jelentett sérültet. A kék-fehérek reménykedve indultak a játéktérre.
    Az első említésre méltó eseményt Simon éles beadása jelentette, a kivetődő Szentmihályi csak másodszorra kaparintotta meg a labdát. A 12. percben Noskó lerántotta Takácsot. A 22 méteres szabadrúgásnak Sárközi futott neki, a sorfal mellett, laposan a bal sarokra rúgta a labdát, az a vetődő Szentmihályi kezéből kiperdült, a szemfüles Szuromi ott termett és 5 méterről a léc alá vágta a labdát. 1:0.
    Kiegyenlített mezőnyjáték után a 17. percben a Dózsa lendült támadásba. Kuharszki a bal oldalról remekül beívelte a labdát és a nagy lendülettel berohanó Dunai II. középről, 7 méterről, magasan a kapu bal sarkába fejelt. 1:1.
    A 26. percben Sárközi szép beadását Simon Szentmihályi kezébe fejelte. Egy alkalommal Dunai hibájából izgalmas helyzet adódott, de végül is Lanczkor mentett. A 34. percben Horváth figyelmeztetést kapott, mert hátulról felvágta Sárközit.
    A 36. percben Simon szögletet ívelt középre, Szuromi lekezelte a labdát, felnézett és 7 méterről nyugodtan a bal alsó sarokra lőtt, a labda a későn vetődő Szentmihályi kezéről került a hálóba. 2:1.
    A félidő hajrájában még Strasszert figyelmeztette Petri, mert kétszer is buktatta Fazekast.

    A II. félidő 50. percében Dunai II. közeli lövését Lanczkor Kuharszki elé ütötte, a csatár nagy helyzetben félmagasan rálőtte a labdát, de Lanczkor ismét hárított. Nagy fölényben játszottak az újpestiek. Egy ellentámadást szerelt Solymosi, de felemelve, rosszul adta a labdát hátrafelé, a kifutó Szentmihályi a 16-oson kívül, fejjel hárított, Takács elé került a labda, de a csatár a kapu fölé lőtt. A 63. percben egy szögletrúgás után Szuromi 8 méterről lőtt, Szentmihályi vetődött, de a labda a bal kapufa tövéről kipattant és Szuromi 3 méterről, csőrrel a háló közepébe továbbított. 3:1. A kapuscsere után Borbély még alig foglalta el a helyét, máris megmozdult a hálója. A 68. percben az előrehúzódó Strasszer a jobbösszekötő helyéről, 25 méterről óriási lövést zúdított a jobb felső sarokba. 4:1. A következő percben góllal válaszolt az Újpesti Dózsa: Zámbó jobb oldalról 13 méterről, éles szögből, védhetetlenül a jobb felső sarokba lőtt. 4:2. Nagy E. balszerencsésnek bizonyult, mert 4 perces játék után arccsont-sérülés miatt a pálya elhagyására kényszerült. A hajrában az MTK ügyesen tartotta a labdát, Kuharszki egy alkalommal jó helyzetben fölé lőtt.

    ×××

    Érdekessé tette a mérkőzést a sok gól, az éles harc. A közönségnek tetszett az MTK játékosok nagy küzdőképessége, lelkes akaratereje. A kék-fehérek átérezték, hogy itt a nagy lehetőség a tartalékos újpestiek legyőzésére. Fáradhatatlanul küzdöttek, sokat mozogtak és Szuromi vezérletével kihasználták Szentmihályi és a védők megingásait. Ha akadtak is összjátékbeli hibák a kombinációkban, a hazaiak mégis veszélyesebben támadtak, mert gyors, lendületes csatáraik több támogatást kaptak a hátsó csapatrészektől, mint az újpesti támadók. A Dózsa szárnyaszegett csapat benyomását keltette és még tartalékos voltával sem magyarázható gyenge teljesítménye. Főleg az a tény, hogy nem látszott játékosain az a becsvágy, hogy a távol levőket: Benét, Göröcsöt és Káposztát legalább átlagon felüli küzdőképességgel igyekezzenek pótolni. Nemcsak a tartalékok játszottak mérsékelten, hanem a kulcsjátékosok is, elsősorban Szentmihályi, de Dunai II. és Fazekas is. Az MTK csupaszív játékával megérdemelten győzött.

    Az Újpesti Dózsában Szentmihályi két gólt háríthatott volna. Láthatóan idegesen védett. A hátvédsor tagjai közül Solymosi volt a legnyugodtabb és a legbiztosabb. Sóvári semlegesítette Törököt, Csordás viszont nehézkes volt. A fedezetek közül Noskó néhány szerelése érdemel említést, Szininek túlságosan kemény diót jelentett Szuromi lefogása. A csatárok közül Dunai II. hamar megadta magát, Fazekas sem küzdött elég harcos felfogásban, Zámbónak csak a gólja érdemel dicséretet, Horváth első NB I.-es mérkőzésén elfogódottan küzdött, nem tudta tartani Sárközit és nem tudott támogatást adni a csatársornak sem, amely ilyenformán féloldalassá vált. Kuharszki nem mozgott eleget.

    Baróti Lajos: Csapatunk teljesítményére döntően kihatott válogatottjaink, legjobbjaink hiánya, és a bajokat még tetézte néhány játékosunk letörtsége. Az MTK megérdemelten győzött.

    Tartalékok…

    Hat gólt, s néhány nagyszerű teljesítményt láthatott a közönség az MTK- Ú.Dózsa mérkőzésen. A kék-fehérek a vártnál sokkal könnyebben győztek, s ezzel nagyon nagy örömet szereztek szurkolóiknak. A mérkőzés egyetlen nagy tanulsága: vezető csapataink nem rendelkeznek megfelelő tartalékokkal. Az Ú. Dózsa szinte teljesen esélytelenül harcolt ezen a mérkőzésen, s ez mindenképpen furcsa dolog…
    Két, vagy három játékos hiányát nem érezheti ilyen nagymértékben egyetlen csapat sem!
    Elgondolkoztató, hogy a sérült játékosok helyére beállított tartalékok mennyire becsvágy nélkül játszanak, nem fűti őket a nagy lehetőség, hogy nem próbálják megmutatni: mi is vagyunk olyan legények, mint a többiek!
    A nagy reményeket tápláló Dózsa szurkolók így hát újra bosszúsan hagyhatták el a mérkőzés színhelyét, s persze, hogy nem vigasztalta őket; egy lassan – lassan magára talált MTK-tól szenvedtek vereséget.