magyarfutball.hu

Dunaújvárosi Kohász SE - Újpesti Dózsa SC 0 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.04.06, 12:09
    1968. december 12.

    Legjobb összeállításában játszik az Újpesti Dózsa

    - Mindennap tartunk edzést, sajnos a talaj kemény és csúszós, de remélem nem sérül meg senki – mondta a szerdai edzés után Baróti Lajos.
    - Mit vár Dunaújvárosban?
    - Nehéz mérkőzés elé nézünk. Győzni akarunk, jó játékkal szeretnénk befejezni az évet.
    - Az összeállítás?
    - Mindenki egészséges, tehát marad a Győr ellen győztes 11. Egyébként örömmel tölt el mindenkit az a tény, hogy 13 játékosunk kapott helyet a két válogatott keretben.

    Kuharszki két bajnoki mérkőzésen nem szerepelhet.

    30. forduló

    1968. december 15.

    Kik távoznak az Újpesti Dózsából?

    Minden bizonnyal négy játékos: Sóvári,Pataki,Kuharszki és Csordás. Sóvári iránt három csapat is (Egyetértés,MTK,Eger) érdeklődik, de Kuharszki is alighanem NB I.-es marad. Az újpestiek csupán két-három ifjúsági játékost igazolnak.

    NB I. Tartalékbajnokság

    Dunaújvárosi Kohász- Újpesti Dózsa 1:2 (0:1)
    Dunaújváros, 11.45 ó., 1.000 néző, V.: Balla B.

    D.-újváros: Varga (Mohács)-Szabó L.,Devecseri,Szentesi-Szabó Z.,Nagy F.-Andriska,Földi,Török,Kiss,Prókai.
    Ú. Dózsa: Borbély-Komáromi,Horváth,Sóvári-Hartyányi,Simon-Juhász,Mohácsik,Pataki,Nyírő,Tóth A.

    Gólszerző: Kiss – Nyírő,Mohácsik.

    Nagy küzdelemben a szerencsésebb csapat győzött.


    Az Újpesti Dózsa győzni akar Dunaújvárosban.

    - Az utolsó pillanatig versenyben vagyunk az elsőségért – mondta Farsang Endre szakosztályvezető. – Mi mindent megtettünk azért, hogy idén előbbre lépjünk. Eddig 100 gólt lőtt a csapat, nagyon sok szép mérkőzést vívtunk. Azt akarjuk, hogy a befejezés is méltó legyen eddigi szereplésünkhöz!

    Az Újpesti Dózsa április 7. óta nem szenvedett vereséget. Bár nem lesz könnyű dolga Dunaújvárosban, véleményünk szerint a két pontot megszerzi. Tippünk: 2.

    Dunaújvárosi Kohász- Újpesti Dózsa 0:2 (0:1)
    Dunaújváros, 13.30 ó., 2.000 néző, V.: Bircsák (Somlai,Egervári)

    D.-újváros: Aczél-Formaggini,Oláh,Csepecz-Nagy B.,Ruppert-Simon,Csörgő,Mártha,Mihály,Végh. Edző: Palicskó Tibor.
    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Bánkuti-Dunai III.,Noskó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Zámbó. Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Simon h. Ködmön (75p.).

    Gólszerző: 0:1 Dunai II. (3p.), 0:2 Fazekas (73p.).

    Szögletarány: 8:5 (3:1)

    Az első percben egy-egy gyors újpesti és hazai támadás után a vendégcsapat lendült előre, és a 3. percben Dunai II. kiugrott Oláh mellett, és a kifutó Aczél mellett 13 méterről a jobb alsó sarokba gurított. 1:0 az Újpest javára. A túloldalon Végh került gólhelyzetbe, de 10 méterről fölé lőtte a labdát. Lendületesen támadott a Dunaújváros. A 6. percben Simon két ragyogó csel után beadott, a védőkről Mihályhoz pattant a labda, és a csatár 13 méterről ellőtte a bal kapufa mellett. Egy perc múlva Szentmihályi bravúrosan ütötte szögletre Nagy B. jobb felső sarokba tartó lövését. Szinte állandóan az újpesti térfélen pattogott a labda. A 11. percben Göröcs pompás labdával indította Fazekast, a szélső azonban kivárt. Oláh beérte és megszerezte a labdát. A 12. percben Dunai III. – Fazekas – Bene összjáték után Benét Aczél és Oláh együttes erővel szerelték. Ismét hazai támadások következtek. A 19. percben Csörgő 22 méteres bomba szabadrúgását Szentmihályi óriási bravúrral ütötte ki, majd ugyancsak Csörgő 15 méterről csak centiméterekkel lőtt a bal felső sarok fölé. A 24. percben pompás újpesti támadás során Fazekast Oláh szerelte a 11-es pont körül, majd a 26. percben ismét Szentmihályi bizonyította be tudását. Csörgő újabb 22 méteres szabadrúgását az utolsó pillanatban tudta csak szögletre menteni. A túloldalon Aczél 30 méteres kifutással, lábbal hárított Dunai II. elől. A 30. percben Bene pompásan ugrott ki, az ötösön Aczél elé vetődött és megszerezte a labdát. A 35. percben Dunai II. elől mentett vetődve Aczél, majd Bene lövése a bal kapufa tövéről pattant vissza a mezőnybe. A 42. percben Végh szerezhetett volna gólt, azonban 12 méterről csúnyán fölé lőtt.

    A II. félidőt Nagy B. 25 méteres lövése vezette be. A labda a felső lécet súrolva jutott a kapu mögé. Két perc múlva Göröcs lövése a jobb kapufa tövénél csúszott ki. Továbbra is jó iramú, változatos volt a játék. Az 51. percben Bene 15 méteres lövését Aczél nagy bravúrral ütötte léc fölé. A szögletet Bene ívelte be. A labda a felső lécen végigcsúszva jutott a térfélen kívülre. Az 56. percben Aczél Dunai II. elől nem tudta megszerezni a labdát, amely Bene elé perdült. A középcsatár az üres kapura lőtt, de Oláh a gólvonal előtt mentett. Utána a hazai csapat percei következtek. Fölényüket 5 szöglet jelezte. A 65. percben Mártha egyedül kapta a labdát a 16-oson, de erőtlenül Szentmihályi kezébe emelt. Ezután egymás után gördültek az újpesti támadások. A 73. percben góllá értek a sorozatos újpesti támadások. Fazekas ügyesen fordult le a védőkről, és a 11-es pont környékéről, Aczél mellett a jobb alsó sarokba rúgta a labdát. 2:0. A gól után alább hagyott az Újpest lendülete. A 79. percben Csörgő kellemetlen, pattogó lövését védte nehezen Szentmihályi. A 83. percben Ködmön beadását a védők csak nehezen mentették. A mérkőzés végéig támadott a Dunaújváros – eredménytelenül.

    ××××

    Végig nagy iramú, kitűnő küzdelmet vívott a két csapat. A dunaújvárosiak nem álltak be védekezni, nyílt sisakkal küzdöttek. A 3. percben kapott gyors újpesti gól sem zavarta meg a csapat játékát. A középpályások, Nagy B. és Mihály vezérletével ügyesen hozták fel a labdát, több nagy gólhelyzetet is kidolgoztak. Az Újpesti Dózsa a pálya nagy részét eleve átadta a hazaiaknak, igyekeztek mélyen hátulról indítani két előretolt csatárukat, Bene és Dunai II. nem boldogult a dunaújvárosi védőkkel. Csupán a II. félidőnek volt egy tízperces szakasza, amikor az Újpesti Dózsa „Megyeri úti” játékot játszott. Ennek a végén született meg Fazekas gólja. Végeredményben a lényegesen jobb játékerőt képviselő Újpesti Dózsa megérdemelte a győzelmet, de a Dunaújváros 80 percen át egyenlő ellenféllé tudott felnőni.

    Az Újpesti Dózsa kapuját Szentmihályi nagyszerűen őrizte, több esetben bravúrral hárított. A védelemből Solymosi erőtől duzzadó, magabiztos játéka emelkedett ki. A két szélső hátvédet többször átjátszották. Dunai III. és Noskó is főként a védekezésben jeleskedett. Az újpestiek mezőnyjátékát a jó formában lévő Fazekas szervezte. Göröcs ezúttal halványabb teljesítményt nyújtott. Bene és Dunai II. nagyon igyekezett, de többször nem értették meg egymás elgondolásait. Zámbó keveset volt játékban.

    Baróti Lajos: Megérdemelten nyertünk, bár sok jelentősége nem volt a mérkőzésnek, hiszen biztos voltam a Ferencváros győri győzelmében. Egyébként gratulálok a zöld-fehéreknek a bajnoksághoz.

    Nyílt sisak, bátor támadójáték, győzni akarás mindkét részről, jó iram, sportszerű légkör – ezek jellemezték az Újpesti Dózsa-Dunaújvárosi Kohász mérkőzést. Érdekes volt a két támadósor közötti különbség, főleg a helyzetek kihasználásában. Az újpestiek kevesebb helyzetet dolgoztak ki, de ezek nagyobb helyzetek voltak. A hazaiaknak lényegesen több helyzetük akadt, s az ezekből leadott lövéseket a remekül védő Szentmihályi biztos kézzel hárította.

    ns,ks.